Cum se simte actorul Constantin Zamfirescu, Gogoașă din Trăsniții, după operația de cancer: "Mai am doar un rinichi și..."

Publicat pe

Actorul Constantin Zamfirescu, simpaticul Gogoașă din serialul Trăsniții, a trecut prin clipe foarte grele în octombrie 2020. Printr-un cumul de coincidențe, actorul a aflat că are cancer și a fost operat de urgență. A rămas cu un singur rinichi, dar Gogoașă spune că optimismul și gândirea pozitivă îl ajută să facă față situației.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Constantin Zamfirescu știe că nimic nu este întâmplător și situația prin care a trecut are rostul ei, iar tot ceea ce poate face este să-și păstreze optimismul. Gogoașă din Trăsniții spune că familia minunată pe care o are este tot suportul de care are nevoie să meargă mai departe și să înfrunte provocările vieții.

Cum se simte actorul Constantin Zamfirescu, Gogoașă din Trăsniții, după operația de cancer: "Mai am doar un rinichi și..."Cum se simte actorul Constantin Zamfirescu, Gogoașă din Trăsniții, după operația de cancer: "Mai am doar un rinichi și..."

Constantin Zamfirescu a povestit pentru ciao.ro cum a aflat că are cancer, „un joc de domino”, cum spune actorul, fiecare piesă având rolul ei bine stabilit.

„Totul a început acum 11 ani și ca într-un joc de domino, lucrurile au ajuns până astăzi să se rezolve legat. Acum 11 ani am creat primul meu decor de tort. Fiul meu cel mic, David Cristian, mi-a cerut să-i fac, dacă pot, pe tortul de aniversare a celor șapte ani, mașina din desenul animat Cars.

Mi-a ieșit foarte bine și de atunci și până astăzi am creat peste 300 de torturi. Așa am ajuns să primesc o comandă pentru o familie pe care nu o cunoșteam, familia Michelle și George Doca. I-am cunoscut în ziua în care le-am dus tortul. M-au recunoscut de la televizor și ne-au invitat să rămânem la masă, eu și soția mea.

„Tumora care creștea pe tăcute pe rinichiul drept”

Ca de fiecare dată, împreună, pentru că eu fac doar decorurile de tort, iar ce se servește este munca soției mele. Am socializat, le-am cântat la chitară și povestind prin câte am trecut, l-am impresionat pentru puterea cu care am depășit momentele grele.

Domnul Doca este patronul unei clinici private și m-a invitat să fac niște analize gratuite în clinica sa. La două luni după această întâlnire, domnul Doca a găsit o fereastră în programul clinicii, de altfel foarte aglomerată și m-a invitat să fac gratis un pachet complet de analize de bază. Așa mi-a fost descoperită tumora care creștea pe tăcute pe rinichiul drept.

Semnele nu erau deloc pozitive și a făcut demersurile ca să pot avea un răspuns exact cât mai curând. După confirmarea prezenței maligne, printr-un CT, în mai puțin de o săptămână eram testat Covid și internat la Spitalul Carol Davila. Totul a decurs foarte rapid și am fost operat laparoscopic de chiar medicul care mi-a descoperit tumora, tânărul doctor Mihai Dumitrache.„, a povestit Constantin Zamfirescu.

Citește și: Cum a ajuns Cristina Dorobanțu să prezinte Puterea Dragostei:„Când am aflat că mi se oferă șansa…’/ EXCLUSIV

Citește și: Fulgy, dezvăluiri șocante despre consumul de droguri:„Legat 24 de ore de un pat, ca Iisus Hristos’

Citește și: De ce nu a devenit mamă Rodica Popescu Bitănescu:„Este secretul meu’

Cum se simte acum Gogoașă, după operația de cancer

Actorul Constantin Zamfirescu spune că familia este izvorul său nesecat de energie, iar optimismul îl ajută să meargă mai departe cu zâmbetul pe buze.

„Sunt un om cu o mentalitate pozitivă. Am o oarecare cultură ezoterică și știu și înțeleg că tot ce mi se întâmplă nu este aleator, este un destin și pentru asta nu trebuie să mă lupt împotriva lui, împotriva destinului și mai mult decât atât trebuie să-l îmbrățișez, să trec mai departe, depășind cu bucurie și optimism toate încercările vieții pentru că am o familie frumoasă pentru care nu trebuie să renunț sau să cedez în fața niciunui obstacol.

Una caldă, una rece, așa transformi fierul în oțel. Privesc întotdeauna în jumătatea plină a paharului. Am un optimism molipsitor și foarte mulți dintre cei care mă întâlnesc mă laudă pentru asta, spunând că le-am ridicat moralul.”, a mai declarat Constantin Zamfirescu.

Cum i s-a schimbat viața lui Constantin Zamfirescu după operația de cancer

„Moralul la maxim, optimismul în parametri. Sunt ok, activ, muncesc, dar o fac cu grijă. Mai am doar un rinichi și asta presupune atenție și ceva program alimentar și de somn. Cât despre lichide…la greu. Trebuie să hipertrofiez rinichiul sănătos”, spune actorul din Trăsniții.

Actorul Constantin Zamfirescu spune că viața i s-a schimbat drastic după operație, iar în regimul său alimentar nu se mai regăsește carnea.

„Spectrul alimentar mi s-a limitat drastic. Tot restul vieții am să pasc gazon'. Adică verdețuri. Și nu toate. Datorită faptului că organismul meu a dezvoltat o tumoră malignă este probabil să mai poată recidiva, iar proteină animală este cunoscut că hrănește celulă tumorală, Motiv pentru care nu mai am voie să consum carne, doar foarte puțin și rar piept de pui sau curcan și pește.

Cât despre tratamentul medicamentos, aici lucrurile stau foarte bine, pentru că oricum sunt împotriva medicamentelor. Nu am medicație de chimioterapie și nici radioterapie. Tipul de cancer pe care l-am avut, Carcinom cu celule renale, nu răspunde la niciun fel de tratament standard pentru cancer.

Ca o glumă, am scăpat de riscul de a-mi cădea părul. Bineînțeles că sunt înregistrat la un medic oncolog și că din șase în șase luni trebuie să fac câte o investigație.”, a mai declarat actorul pentru Ciao.

„M-am născut să fiu un luptător”

Constantin Zamfirescu recunoaște că s-a temut pentru viața lui, dar fiecare experiență are rolul ei în viața unui om.

„Nu există om pe lumea asta care să nu se teamă pentru viața sa. Cine spune altfel, ori este mincinos și lăudăros, ori este nebun. Și cum nebun nu sunt, recunosc, fără rușine sau jenă că da, mi-a fost teamă pentru viața mea, dar mai ales pentru ce aș lăsa nerezolvat în urmă.

M-am născut să fiu un luptător. Nu mi-a fost bine din chiar primul moment în care am venit pe lume, dar nici atunci nu am renunțat așa cum nici astăzi și nici în viitor nu o voi face. (…) Nu am avut o viață liniștită, plină doar de fericire și că am muncit din greu să obțin și să realizez toate câte le-am făcut până astăzi. Învățat în felul acesta, nu mă pot schimba.„, a mai spus actorul.

Drama neștiută a lui Constantin Zamfirescu, Gogoașă din Trăsniții

Actorului Constantin Zamfirescu i-a murit o fiică, Anastasia, la 20 de zile după naștere, iar cealaltă fată, Sara, are probleme de sănătate nu tocmai ușoare.

„Datorită faptului că s-a născut cu această hipertrofierea a vaselor limfatice care îi străbate obrazul drept și buza superioară dreaptă, formând o tumoră benignă, liniile feței nu sunt simetrice, iar Sara este la vârsta la care simte acut asta. Oamenii care n-au trecut prin greutăți nu înțeleg și nu aprobă asta.

Cataloghează și resping foarte ușor, rănind un suflet și așa destul încercat. Dar sper să fiu un bun exemplu și pentru copilul meu, nu numai pentru voi, și Sara mea să-mi calce pe urme. Deja o face. Din dorința de a ascunde, și-a dezvoltat o capacitate excelentă de a face machiaje și tatuaje. Moștenește talentul meu la desen și asta mă bucură pentru că am un discipol căruia să îi transmit mai departe cunoștințele mele.„, spune actorul.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter