Cum a început povestea de dragoste dintre Mircea Diaconu și Diana Lupescu: "Dacă te-aș cere de soție, ce-ai zice?"

Publicat pe

Diana Lupescu a fost cerută de soție la prima întâlnire! Bărbat hotărât, Mircea Diaconu a știut din start ce își dorește și, la prima cafea, a pus marea întrebare la care a primit, surprinzător de asemenea, răspuns afirmativ. Au trecut 41 de ani de atunci și cei doi actori sunt la fel de fericiți împreună.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Mircea Diaconu a rememorat, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai', pe un ton emoționant cum și-a unit destinul cu Diana Lupescu, femeia pe care și-a dorit-o de soție încă după prima gură de cafea. „Am mai ieșit din cuvântul soției, dar ploua, așa că m-am băgat la loc sub cuvântul ei', a relatat, amuzat, actorul.

Cum a început povestea de dragoste dintre Mircea Diaconu și Diana Lupescu: "Dacă te-aș cere de soție, ce-ai zice?"Cum a început povestea de dragoste dintre Mircea Diaconu și Diana Lupescu: "Dacă te-aș cere de soție, ce-ai zice?"

Povestea iubirii celor doi are un parfum aparte. Practic, la prima întâlnire a celor doi actori, Mircea Diaconu a cerut-o pe Diana Lupescu în căsătorie, în chiar sufrageria casei ei, la o cafea!

În luna octombrie a anului 1980, soarta i-a adus împreună pe Mircea Diaconu și Diana Lupescu, dar cu un ajutor substanțial din partea actorului… Întâlnindu-se pe stradă cu o colegă de-ale Dianei, actorul i-a povestit că avea drum prin Moldova și i-a cerut numărul de telefon al acesteia. Când a ajuns acolo (ea era actriță la Bacău), Mircea Diaconu a sunat-o pe Diana și a întrebat-o dacă îl primește la o cafea.

„În 1979, prima noastră întâlnire a fost la Teatrul Bulandra, am vrut să fiu amabil cu o colegă actriță, i-am oferit o cafea, m-a refuzat categoric. La a doua întâlnire, la mare, am pălăvrăgit și cu asta basta.

A venit toamna, în 1980, m-am întâlnit cu Eugenia Vodă, ploua, i-am cerut telefonul Dianei, atât. Am simțit nevoia s-o sun, i-am zis că am treburi prin Moldova, pot să beau o cafea, la tine, la Bacău.

Am ajuns acolo, «ai o cafea, că așa ai zis», am băut o cafea în bucătărie, am vorbit de teatru, am mai intrat în sufragerie, nu m-am gândit la nimic înainte, dar în clipa aceea mi-a venit s-o întreb: «Dacă te-aș cere de soție, ce-ai zice?». «Aș fi de acord», a răspuns ea.

Am continuat să discutăm. Apoi, seara, am întrebat-o încă o dată: «Hai să fim și serioși, vrei?». Și au trecut 41 de ani și ceva de atunci, ne-am căsătorit, ani divini', a povestit Mircea Diaconu la Kanal D.

Cei doi soți continuă să bea cafeaua care i-a unit în fiecare dimineață, de 41 de ani încoace.

„Așa e mereu de atunci. Și când eram la Bruxelles știam când își face cafeaua și-o beam la telefon. Și aveam și biscuiți, ea la cafea mănâncă așa ceva. Și-mi luam acei biscuiți cu mine de la București, ca să-i am cu mine', s-a confesat actorul.

Citește și: Reghe, vacanță în Grecia fără Anamaria Prodan. Reacția impresarei:'Nu-l acopăr sau ceva…'

Citește și: Ce relație are Ioana Ginghină cu fiica sa și cum a aflat Ruxi că mama ei a pozat în Playboy:„A fost o discuție…’/ EXCLUSIV

Citește și: Oana Mizil, primele declarații despre scandalul cu Vanghelie:„M-a apucat de brațul stâng și…’

Care este secretul mariajului de 41 de ani dintre Diana Lupescu și Mircea Diaconu

Actorul cunoscut pentru rolurile din „Filantropica', „De ce trag clopotele, Mitică?' și „Buletin de București' a explicat cum rezistă o căsnicie de 41 de ani. Mircea Diaconu spune că nu poate trăi fără soția lui și viceversa.

„Viața nu are tipare, ci are principii, reguli. Fiecare simte în celălalt sprijin, putere când nu ai, curaj când nu ai. Fiecare adaugă ceva și, practic, încet, încet nu poate trăi unul fără celălalt. Cam asta e: nevoia de celălalt. Nevoia ca respirația.

E minunat că, după 41 de ani, ne uităm în spate și vedem construcțiile familiale, nu doar copii, nepoțica, dar și cuibul nostru, tot ceea ce am făcut împreună în viață și care este splendid', a mărturisit Mircea Diaconu.

Apoi, Mircea Diaconu a explicat cu zâmbetul pe buze cum funcționează mariajul cu jumătatea vieții sale:

„Am ieșit din cuvântul soției, puțin, dar ploua, așa că m-am băgat la loc, sub cuvântul soției. De cele mai multe ori are dreptate, pe termen mediu și lung. Am făcut un șemineu, dintr-un coș de sobă în casa noastră. M-am apucat de el, l-am făcut, nu i-a plăcut, ne-am certat, l-am demontat. De trei l-am demontat, de trei ori ne-am certat, până la urmă a ieșit și ca mine, și ca ea. Și a fost splendid, ne-a plăcut la amândoi. Aceasta este căsnicia, în fond'.

Diana Lupescu și Mircea Diaconu au doi copii, Ana și Victor. Ana nu și-a dorit să calce pe urmele celebrilor săi părinți, spre deosebire de fratele ei. Ana Diaconu a absolvit Științe și comunicare şi. o perioadă, a fost reporter de știri la TVR.

foto: wowbiz.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter