Cum arată și cu ce se ocupă actorul Gheorghe Visu la 70 de ani: "Nu cred că meritam mai mult"

Publicat pe

Considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Gheorghe Visu, în vârstă de 70 de ani, își spune cu eleganță și modestie povestea la „Rețeaua de idoli', luni, 25 octombrie, ora 21:00, pe TVR 1. În urmă cu mai mulți ani, acesta a făcut senzație cu rolul lui State Potcovaru din telenovela „Inimă de țigan'.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Admirat în cinematografe și aplaudat în sălile de teatru, cu aerul său misterios și fermecător, Gheorghe Visu este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români. În ultimii ani, actorul a apărut tot mai rar pe micile ecrane, concentrându-se pe alte proiecte.

La „Rețeaua de idoli' și-a amintit cu nostalgie despre debutul la 14 ani, în serialul de televiziune „Cireşarii – unde a fost propus la casting chiar de Constantin Chiriţă, autorul romanului.

Actorul vorbește despre cariera sa continuată până astăzi cu sute de roluri în teatru și film și chiar a rememorat secvențe din viața personală sau mici confesiuni pe care alege de obicei să le păstreze doar pentru cei foarte apropiați.

Citește și: Ce l-a convins pe Marius Moga să accepte rolul de jurat la SuperStar România: „De-aia nici nu am mai intrat în alte show-uri' / EXCLUSIV

Citește și: Cum a acceptat Carlas Dreams propunerea de a fi jurat la SuperStar România: „Nu eram convins…’

Citește și: Ce avere aveau Anamaria Prodan și Reghe la începutul relației:„Trăiau destul de modest

„Idolii mei au fost Ștefan Iordache și Dan Nuțu. Mai ales pe Ștefan Iordache îl urmăream în tot ceea ce făcea. Veneam, ca și el, cu câteva ore înainte de spectacol, intram în haina noului eu, personajul din acea seară și îi imitam fiecare gest.

Ștefan, care era foarte superstițios, avea un adevărat ritual înainte de a intra publicul să-și ocupe locurile…(… ), mergea în mijlocul scenei, aștepta să se aprindă luminile și privea sala încă goală.

Repeta din text, făcea probe întotdeauna ca și cum ar fi pentru prima dată dincolo de cortină, se transpunea aproape în altă lume, una în care publicul și el se lăsau în egală măsură acoperiți de poleiala pe care o simțeau atunci când năvălea magia spectacolului', a mai spus Gheorghe Visu la „Rețeaua de idoli'.

„Toți marii actori, sau, hai, toți cei buni, au avut o stea a lor. Și eu am avut o stea a mea și nu cred că meritam mai mult', spune Gheorghe Visu.

Cum arată și cu ce se ocupă actorul Gheorghe Visu la 70 de ani

La 70 de ani, Gheorghe Visu se află într-o formă fizică bună și continuă să apară în piese de teatru și filme. Printre cele mai noi proiecte ale sale sunt: spectacolul „Maria de Buenos Aires”, de la Teatrelli, în regia lui Răzvan Mazilu, a cărui premieră a avut loc în februarie 2021 și filmul 'Dear Dad' (2021), în regia lui Ioachim Ciobanu.

Gheorghe Visu a interpretat cele mai multe roluri pe scena Teatrului Mic din Bucureşti, dar a jucat, de asemenea, şi la Teatrul Naţional 'I.L. Caragiale', la Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Metropolis din Bucureşti. În cinematografie, a dat viață unor personaje memorabile, precum cele din filmele: Să mori rănit din dragoste de viață (1984), State de România (2009), Câini (2016), Moromeții 2 (2018) și altele.

Fac meseria pe care mi-am ales-o! Încă n-am reușit să pictez un tablou sau să compun un cântec… Toate icoanele făcute de mine sunt copii, toate cântecele mele sunt compuse de alții. Mi-am dorit să fiu și un mare tenismen, dar la nevoie pot să renunț la asta', spune Gheorghe Visu.

Gheorghe Visu a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor Heart of Sarajevo' la Sarajevo Film Festival 2016, pentru rolul Hogaș din filmul Câini (2016). Tot pentru acest rol a primit 'Trofeul Gopo', în 2017. 


 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter