Cum își educă Medeea Marinescu cei doi copii și cum se descurcă în rolul de mamă: „Dacă nu reușesc să fac treabă cu fiul meu, ce să fac cu altcineva? Mi-a zis că nu am niciun fel de talent pedagogic” / EXCLUSIV

Publicat pe

Medeea Marinescu are doi băieți superbi, ce pare să-i calce deja pe urme, încă de la vârste fragede. Deși este o mamă implicată, care ar face orice pentru copiii ei, actrița recunoaște că există unele aspecte în privința cărora aceștia nu reușesc să se pună de acord… Spre exemplu, fiul cel mare, Luca, nu-i dă voie să-l ajute pe partea de muzică, deși ea deține o diplomă ce-i permite să fie corepetitor sau profesor de muzică la clasele primare. Iată cum își educă Medeea Marinescu cei doi copii, dar și ce ne-a spus despre restul familiei sale!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Copiii ți-au moștenit talentul artistic?

Îmi place să cred că da. Deja se vede că Luca, fiul cel mare, a moștenit talentul meu și pe cel al tatălui său, deoarece noi suntem toți cumva legați. Soțul meu, George Dăscălescu, este director de imagine și a făcut niște filme foarte bune. A fost premiat la Gopo, a fost nominalizat, la un moment dat, și la Emmy, pentru o imagine a unui documentar artistic american. Lumea știe mai puțin, la noi, despre meseria aceasta, ce e aia director de imagine.

Cum își educă Medeea Marinescu cei doi copii și cum se descurcă în rolul de mamă: „Dacă nu reușesc să fac treabă cu fiul meu, ce să fac cu altcineva? Mi-a zis că nu am niciun fel de talent pedagogic' / EXCLUSIVCum își educă Medeea Marinescu cei doi copii și cum se descurcă în rolul de mamă: „Dacă nu reușesc să fac treabă cu fiul meu, ce să fac cu altcineva? Mi-a zis că nu am niciun fel de talent pedagogic' / EXCLUSIV

Citește și: Ce dietă ține Medeea Marinescu și ce trucuri de frumusețe are, la 48 de ani: „Nu am făcut o oră de sport în viața mea. La mine nu țin curele drastice, merge cu păcăleală' / EXCLUSIV

Citește și: Medeea Marinescu, despre rolul care i-a marcat viața: „Mă strigau Maria Mirabela cu ochii cât umbrela”. Detalii tulburătoare despre moartea tragică a Gildei, colega ei de film

Citește și: Cum a reacționat Mioara Roman după despărțirea dintre Oana Roman și Marius Elisei: „Mama m-a întrebat ce se întâmplă”

Citește și: Gina Matache și-a sărbătorit nepotul alături de Răzvan Miheț, fostul soț al Oanei Matache. Imagini inedite de la petrecere

Cum își educă Medeea Marinescu cei doi copii și cum se descurcă în rolul de mamă

Tatăl meu este un cunoscut om de cinema, tot director de imagine, mama mea este machieuză, sora mea, Mădălina Marinescu, este scenografă și colaborăm la multe spectacole. Cumva, toți suntem în zona aceasta artistică. Fiul meu Luca este clasa a VIII-a și trebuie să dea Evaluarea Națională. Face meditații la matematică. Vorbeam de curând cu soțul meu că noi nu putem să îl ajutăm la matematică. Eu nu puteam să îl ajut nici acum un an-doi. Nu putem, pentru că noi nu suntem buni, nu am știut matematică, din păcate, nu s-a legat. E ceva ce nu înțelegem, ceva cu care alții s-ar descurca mai greu pe un tărâm artistic.

Putem să îl ajutăm pe ceea ce înseamnă direcția artistică, băiatul meu este foarte talentat la desen. Deocamdată, își dorește să devină scenograf sau arhitect. Asta face băiatul meu, iar soțul meu, care este absolvent de Tonitza, în primul rând, ca și sora mea, îl susține și îl îndrumă foarte bine. Face muzică, de asemenea. Numai că face chitară. Iar eu chitară nu știu. Am făcut Liceul Enescu. Deci, eu sunt absolventă de pian principal, iar la pian îl mai ascult, nu mă lasă să îl ajut. Nu ne înțelegem. Cred că mamele nu pot să fie profesoare bune pentru copiii lor. Mi-a zis că nu am niciun fel de talent pedagogic. Este jale cu mine la acest capitol și am zis că nici nu mă mai bag. Doar dacă mă pune să îl mai ascult și să îi mai zic o părere. Dar să lucrez cu el nu mă lasă.

Medeea Marinescu: „Dacă nu reușesc să fac treabă cu fiul meu, ce să fac cu altcineva?'

Eu am competență în așa ceva, am o diplomă care îmi permite să fiu corepetitor sau profesor de muzică la clasele primare. Am primit atestat la George Enescu, atunci când am absolvit. Dacă nu reușesc să fac treabă cu fiul meu, ce să fac cu altcineva? Ori el este clar în direcția aceasta artistică. Nu va fi, cu siguranță, un matematician, de asta ne-am convins, are și el o natură artistică. Țin minte, când era în clasa a doua, mi-a spus profesoara că nu este atent la ore, că stă și se uită pe fereastră. Și el mi-a zis… „Pictez norii. Vezi, fiecare nor are o formă!. Făcea forme de animale, de lucruri, de obiecte și le picta în gând. Le dădea un sens, o culoare… Și nu era atent la ore. Mi-am dat seama de atunci că are o natură artistică. De aceea, nu l-am forțat cu matematica, dar sistemul acesta de Evaluare Națională ne forțează el pe noi.

E clar, e un copil care face și niște compuneri foarte frumoase și în română, și în franceză. Asta îmi spun profesorii. Are acest talent și va merge în direcția aceasta. A urcat și pe scenă, la un moment dat, în piesa „Toți fiii mei. La Teatrul Național căutau un copil. Era nevoie de un copil de o anumită vârstă. Și știindu-l toată lumea pe Luca al meu, au zis: „Haide, ia adu-l, să încercăm!. Iar prima condiție a lui Luca, exact ca un artist care se respectă, a fost că el nu își tunde pletele și că asta face parte din personalitatea lui, fiind rocker. Și s-a acceptat. Era un spectacol pus în scenă cu Ion Caramitru, cu Victor Rebengiuc și cu Sanda Toma.

Fiul cel mare al actriței a urcat deja pe scenă

M-am dus la repetiții și le-am sugerat că un copil poate să vrea, dar dacă la prima reprezentație are un șoc, văzând atâta lume în sală, o sală de 1000 de locuri, cum e cea a Teatrului Național, plină de lume, eu nu o să-l las pe el să joace. Pentru că, vrând să îi faci un bine unui copil, poți să îi faci mai mult rău. Poți să îl traumatizezi pe viață. Nu sunt un părinte absurd, care să își vrea copilul într-un anumit loc. E fals asta, este o prostie. Dar Luca s-a comportat foarte bine, a jucat până la epuizarea spectacolului. Chiar până în momentul pandemiei, apoi s-a reluat, Sanda Toma a și murit… Luca a jucat acel spectacol și avea farmec pe scenă.

Am descoperit în el și putința de a improviza. Și asta mai abitir într-un scurtmetraj, unde l-a jucat pe Michelangelo, rolul principal. Iar eu, fiindu-i aproape, am observat că, ținând cont de repere, ca un profesionist, îi plăcea tot timpul să improvizeze. Asta înseamnă natura artistică sunt convinsă că el în direcția aceasta va merge.

Ce sfaturi are Medeea Marinescu pentru părinți

Cel mic e în clasa I și e de natură, cumva, mai pragmatică. Aceleași gene, aceeași educație, și totuși copiii sunt atât de diferiți. I-am descoperit o ureche foarte bună și mă bate gândul să îl dau să studieze muzica. Da, acesta e un lucru pe care l-aș fi făcut oricum și pe care l-aș sugera în general tuturor părinților. Așa cum îl duc la sport, să încerce un instrument. Poate să fie el și fluier, ocarină mică, dar să le dea o educație muzicală, pentru că, la fel ca sportul – eu nu am făcut deloc sport, dar am compensat, făcând muzică –, te educă fantastic, inclusiv emoțional, un copil așa. Îți dezvoltă bunul-gust, bunul-simț. Nu mai poți asculta muzică la maximum, de proastă calitate, în mașină, că nu ai cum, dacă ai studiat măcar un an sau doi și ai dat cu nasul de muzică…

Sigur, nu trebuie să faci performanță, nu trebuie să ieși un instrumentist bun, nu are nicio importanță. Dar numai faptul că asculți și încerci să înțelegi de ce este muzica aceea valoroasă e un mare câștig în educația ta. Așa că eu aș recomanda asta oricărui părinte.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MARTIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Facebook, PR, Instagram

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă