De ce s-a retras Dorel Vișan din viața publică: "M-au împins..."

Publicat pe

Actorul a ajuns la respectabila vârstă de 84 de ani și se poate mândri cu peste 40 de roluri în piese de teatru și mai mult de 50 de roluri în filme românești și internaționale. Într-un interviu recent, Dorel Vișan vorbește cu emoție despre viața lui, despre regrete și…singurătate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dorel Vișan, dezvăluiri despre viața sa. Atunci când pandemia a început, Dorel Vișan a decis să își schimbe radical viața. S-a mutat în satul Tăușeni, din comuna Bonțida, unde, de altfel, a și crescut.

De ce s-a retras Dorel Vișan din viața publică: "M-au împins..."De ce s-a retras Dorel Vișan din viața publică: "M-au împins..."

Dorel Vișan, dezvăluiri despre viața sa. Acum, după s-a retras din viața publică, își ocupă timpul cu treburile gospodărești. Câteodată participă la evenimentele care au legătură cu industria cinematografiei, așa cum a fost și cazul Galei UCIN.

„Nu m-am retras din lumina reflectoarelor, cât m-au împins. Nu se mai face ce se făcea odată… Am intrat într-o zonă specială, așa-zisă modernă, în care cultura, care este menită să desăvârșească omul, i-a dat omului cea mai cruntă lovitură.

Pentru că nu-l desăvârșește, îl face mai arogant, mai confuz, mai isteric și mai îndoctrinat. Acestea sunt motivele care m-au determinat să mă retrag', explică maestrul pentru Cancan.

De ce s-a retras Dorel Vișan din viața publică

Dorel Vișan, dezvăluiri despre viața sa. Actorul explică faptul că actorii tineri, din păcate, nu au prins vreumurile în care la noi în țară se făcea cultură.

„Voi, cei care sunteți mai tineri, nu ați trăit vremurile pe care noi le-am parcurs. Nu aveți un termen de comparație și nu puteți să faceți asta. Odată în țara asta s-a făcut cultură și s-au făcut filme cu mesaj.

Au fost artiști mari, care au rămas în istoria lumii și vor rămâne în continuare pentru că drumul și l-au croit singuri. A fost o lume mai săracă, dar mai bogată în suflet' , a adăugat Dorel Vișan.

Citește și: Ce se întâmplă cu Dorel Vișan, la 84 de ani

Citește și: Metoda neobișnuită prin care actorul Dorel Vișan s-a vindecat de hepatită cronică virală, stadiu grav

Citește și: De ce nu-și dezvăluie identitatea Carlas Dreams de la SuperStar România

Citește și: Gabriela Prisăcariu a dezvăluit numele băiețelului ei și al lui Dani Oțil

S-a confruntat cu singurătatea

Dorel Vișan, dezvăluiri despre viața sa. El explică în actorie există unn criteriu de care ar trebui să se țină cont. Artistul trebuie să fie capabil să îmbrățișeze un sentiment de care foarte multă lume fuge, singurătatea.

„Dă bine să ai o persoană în viața particulară care să te susțină, dar artistul adevărat este acela care poate suporta singurătatea. Eu toată viața m-am confruntat cu acest sentiment.

Și copiii, dar și gândul că poate ne vom trezi către adevăr și omenesc, îmi alină această singurătate' a conchis îndrăgitul actor.

Dorel Vișan a rămas văduv după 30 de ani

Într-un interviu din trecut, actorul povestea că a cunoscut-o pe soţia sa la Bucureşti, cei doi fiind pe atunci studenţi. S-au căsătorit la 30 decembrie 1964, dar după aproape 30 de ani, actorul a rămas văduv.

„Alături de Maria am trăit mulţi ani. Ea mi-a dăruit trei băieţi ca pâinea caldă. Din nefericire, s-a îmbolnăvit de o boală incurabilă şi ne-a lăsat singuri (la 14 iulie 1993, n.r.). Nu avem decât să depăşim aceste momente şi să câştigăm experienţa nemuririi… A fost o femeie deosebită’, spunea la un moment dat Dorel Vişan, pentru Revista Taifasuri.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter