Eric Clapton, tragedie similară celei de la Ploiești, unde gemenii au căzut de la etaj și au murit: "Mă uitam la faţa lui frumoasă şi..."

Publicat pe

Eric Clapton a trăit o tragedie similară celei de la Ploiești, unde doi copii gemeni, în vârstă de doi ani, au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc. Și dacă mama gemenilor era pe Facebook în timp ce copiii au căzut pe geam, în cazul lui Eric Clapton vina pentru moartea copilului său s-a împărțit între menajeră și soția lui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În condiții similare tragediei de la Ploiești și-a pierdut viața și fiul de 4 ani și jumătate al chitaristului Eric Clapton. Băiețelul a murit în primăvara anului 1991, după ce a căzut de la fereastra unui apartament de la etajul 53 al unei clădiri din New York.

Eric Clapton, tragedie similară celei de la Ploiești, unde gemenii au căzut de la etaj și au murit: "Mă uitam la faţa lui frumoasă şi..."Eric Clapton, tragedie similară celei de la Ploiești, unde gemenii au căzut de la etaj și au murit: "Mă uitam la faţa lui frumoasă şi..."

Micuțul Conor Clapton a căzut de la etaj în jurul orei 11 dimineața și a ajuns direct pe acoperișul unei clădiri vecine cu patru etaje, potrivit autorităților. Mama băiețelului, starul de televiziune Lori Del Santo, și menajera erau în apartament când s-a întâmplat tragedia.

Cum a murit băiețelul lui Eric Clapton

Cu o zi înaintea morţii micuțului Conor, Eric Clapton l-a dus la circ, iar băiețelul de patru ani a fost atât de bucuros că tatăl lui îşi făcuse timp pentru el, încât Clapton i-a promis că îl va duce la grădina zoologică a doua zi.

Pe atunci, Lori se mutase în New York, iar ea şi Conor locuiau la etajul 53 al unui bloc de pe Park Avenue. Del Santo și băiețelul locuiau în apartament pe durata viziteilor în New York din Italia. Mama nici nu știa cine este proprietarul apartamentului.

În ziua tragediei, Lory a lăsat băiatul pentru câteva momente în grija bonei. Un îngrijitor care spăla geamurile sufrageriei a rugat-o să ia copilul pentru că o fereastră era deschisă larg. N-a apucat, pentru că băiatul s-a aruncat pe marginea ferestrei şi a căzut în gol. 

Lory l-a sunat imediat pe Clapton, căruia nu i-a venit să creadă şi tot ce a putut spune a fost „Eşti sigură?”. A crezut că e o greşeală până a ajuns în faţa blocului şi a văzut o ambulanţă şi un echipaj de poliţie.

Citește și: Mama gemenilor căzuți de la etaj, internată la Psihiatrie. Medic: „Foarte teatrală, puţin îndurerată”

Citește și: Valentin Poienariu de la Next Star va fi tată la 21 de ani. Cine e iubita lui

Citește și: Anamaria Prodan s-a afișat în compania unui alt bărbat, pe Instagram. Este un antrenor celebru

Eric Clapton, în stare de șoc după moartea copilului său

La morgă, Clapton era încă în stare de şoc: „Mă uitam la faţa lui frumoasă şi mă gândeam că ăsta nu e fiul meu, e o greşeală”. Conor a fost înmormântat în cimitirul St. Mary Magdalen, din Rippley, Surrey, la un pas de şcoala lui Clapton şi de locul unde se născuse muzicianul.

Ceremonia a avut loc pe 28 martie 1991, la două zile după cea de 48-a aniversare a lui Eric, scria click.ro acum ceva timp.

Deşi la înmormântare, Eric Clapton a părut de neclintit, în lunile ce au urmat, a început să doarmă din ce în ce mai puţin şi să nu mai găsească sensul muzicii. Însă s-a repus pe picioare şi a început o campanie pentru securizarea a geamurilor pentru ca alţi părinţi să nu mai treacă prin aceeaşi dramă.

A început să scrie din nou, iar rezultatul a fost piesa Tears of Heaven, un omagiu pentru Conor şi unul dintre cele mai mari hituri ale sale din anii 1990. Mai mult, nu s-a reapucat de băutură pentru că asta ar fi „însemnat să îl trădeze pe Conor”. 

Moartea băiatului l-a făcut pe Clapton să facă un alt pas important: să o contacteze pe fiica sa, Ruth, avută cu fostul manager Yvonne Kelly. Femeia i-a scris lui Clapton l-a scurt timp de la tragedie, iar muzicianul a hotărât că trebuie să fie un tată adevărat pentru Ruth, aşa cum ar fi vrut să fie pentru Conor. 

Cum au murit gemenii de la Ploiești

Mama copiilor era live pe Facebook, fuma și se filma, în timp ce copiii în vârstă de doi ani erau în altă camera. În imaginile de pe Facebook, se aud sunetele ambulanţelor, iar la scurt timp cineva bate cu putere în uşa apartamentului, moment în care transmisiunea live pe Facebook se opreşte. 

Potrivit Ambulanţei Prahova, apelul a fost dat în jurul orei 20.48. Dacă calculăm orele ce apar pe Live-ul încheiat după ce anumite persoane bat puternic în uşă, cam aceasta ar fi ora.

Se pare că gemenii s-au urcat pe pervazul unei ferestre și au căzut în gol, pe trotuar. Potrivit unor surse Antena 3, prima oară a căzut fetița, apoi băiețelul. Micuții s-ar fi urcat pe o masă amplasată în dreptul geamului, s-au aplecat și au căzut de la înălțime.

Andreea, mama gemenilor, mai are un copil de 5 ani și se pare că a practicat prostituția în Italia, iar acum o practica în România, potrivit familiei ei.

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Cel de-al treilea copil al femeii a ajuns acum la tată.

foto principală: Twitter Ruth Clapton

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter