Fiul lui Leo Iorga, despre scandalul de la mormântul artistului: "Au zis că tata a fost rocker satanist"

Publicat pe

La aproape doi ani de la moartea lui Leo Iorga, familia artistului se confruntă cu o situație neplăcută. Fiul lui Leo Iorga este șocat că unii oameni au impresia că tatăl lui a fost „rocker satanist” și nu avea dreptul să fie înmormântat lângă Mihai Eminescu, în cimitirul Bellu din Capitală.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

După o luptă lungă cu o boală necruțătoare, cancer la plămâni, Leo Iorga s-a stins din viață. Cu doar cinci luni înainte de a-și da ultima suflare, artistul și-a ales locul în care își va dormi somnul veșnic: în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, lângă marele poet Mihai Eminescu.

Decizia lui Leo Iorga a stârnit controverse în rândul celor care vin să aprindă lumânări la mormântul lui Mihai Eminescu.

„Niște fanatici au făcut scandal că de ce tata, considerat de ei rocker satanist, ca de altfel toți rockerii, e îngropat lângă Mihai Eminescu. Tata și-a ales singur mormântul aici. Dar, acum să fim serioși, scriitorii erau ușa de biserică? Eu consider acest scandal o mare răutate din partea oamenilor.

La mormântul lui Mihai Eminescu este un adevărat pelerinaj, vine foarte multă lume, e plin de flori, dar și la tata se mai oprește cineva ca să aprindă o lumânare, și el a făcut cinste țării, a fost un mare artist, un adevărat patriot', a declarat Edy Iorga, fiul lui Leo Iorga, pentru playtech.ro.

Citește și: Cine vor fi nașii copilului Roxanei Vancea

Citește și: Primele rezultate ale necropsiei în cazul lui Petrică Mîțu Stoian

Citește și: Constantin Enceanu, lacrimi de durere la priveghiul lui Petrică Mîțu Stoian

Fiul lui Leo Iorga, despre scandalul de la mormântul artistului

Edy Iorga spunea, în trecut, că tatăl său nu a închis ochii până când locul său de veci nu a fost pregătit.

„Tata și-a ales groapa, a vrut să vină cu mama la masa negocierilor, se întâmpla asta în anul morții lui. Numai că nu i-a plăcut groapa de pe Aleea Artiștilor, a spus că acolo este prea mare înghesuială, că sunt morminte chiar și pe alee, așa că a ales o groapă de pe Aleea Scriitorilor, lângă mormintele lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale și Mihail Sadoveanu.

A cumpărat acolo o parcelă, apoi s-a tot interesat de lucrări. Ca o coincidență stranie, tata n-a plecat, n-a murit, până când nu a fost sigur că locul de veci este terminat. A murit la două ore după ce a aflat că e gata cavoul', a declarat Edy Iorga pentru playtech.ro.

Leo Iorga este prezent în viața familiei lui și după moarte

Edy mai susține că ar avea o legătură paranormală cu tatăl lui, trecând printr-o experiență care nu mai lasă loc de vreo îndoială:

„Am avut acum câteva luni un necaz, nu mai aveam bani nici pentru chirie căci, la vreme de pandemie, firma mea de efecte pirotehnice nu produce din lipsă de evenimente.

Și mă tot gândeam de unde să fac rost de o sumă cu care să acopăr și utilitățile casei. La un moment dat, m-a sunat fratele meu mai mic, Paul, și m-a întrebat dacă am verificat contul în care tatăl meu primea bani din drepturile de autor.

Când am verificat, am găsit în jur de 1.000 de lei, exact suma de care aveam nevoie. M-am uitat spre Cer și am zâmbit. M-a ajutat cu bani, de dincolo de moarte. Cu siguranță, cei dragi ne veghează', ne mai declara el.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter