Kevin Spacey, obligat să plătească 31 de milioane de dolari din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

Publicat pe

Actorul american Kevin Spacey a fost condamnat să plătească 31 de milioane de dolari companiei care a produs serialul ”House of Cards”, în care a interpretat rolul principal până la concedierea sa în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, potrivit unor documente publicate luni, informează AFP.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

MRC, compania de producţie aflată în spatele acestui serial de succes despre intrigi politice la Washington, a cerut despăgubiri pentru pierderile de venituri atribuite plecării actorului din acest serial, după ce a fost acuzat de hărţuire şi abuzuri sexuale.

În documentul juridic publicat, MRC explică că după aceste acuzaţii de hărţuire, compania l-a suspendat pe actor şi a declanşat o anchetă internă care a dezvăluit că starul din „American Beauty” s-a făcut într-adevăr vinovat de astfel de fapte.Acest val de acuzaţii a pus capăt carierei actorului, în vârstă de 62 de ani, în plină campanie a mişcării #Metoo de denunţare a abuzurilor sexuale de la Hollywood după dezvăluirile privindu-l pe producătorul Harvey Weinstein.

Spacey, recompensat cu două Oscaruri, a interpretat rolul unui politician fără scrupule în cele cinci sezoane ale seriei „House of Cards”, înainte ca acuzaţiile de hărţuire sexuală să apară în presă.

MRC și Netflix l-au concediat pe Spacey din House of Cards și l-au scos din distribuția serialului.

Ca urmare, studioul a declarat că a pierdut milioane de dolari, deoarece începuse deja să lucreze la următorul sezon, potrivit presei americane.

Kevin Spacey, obligat să plătească 31 de milioane de dolari din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

Plecarea actorului i-a obligat pe producători să reorganizeze serialul ceea ce s-a soldat cu „pierderi substanţiale”, a susţinut MRC, care a indicat, de asemenea, că nu auzise despre aceste fapte reprobabile din partea lui Kevin Spacey, înainte ca acuzaţiile de hărţuire sexuală să fie dezvăluite, citează hotnews.ro.

Citește și: Fotografia cu fiica Ginei Pistol și a lui Smiley ce a strâns 100.000 de like-uri:„Cât de repede crește’

Citește și: Larisa Udilă a ajuns cu băiețelul ei la medic.Ce s-a întâmplat cu Milan

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, cu personajul Samantha Jones din Sex and the City.Decizia producătorilor

Scenariul a trebuit schimbat pentru a exclude personajul interpretat de Kevin Spacey şi a reorganiza întregul sezon al şaselea, redus de la treisprezece la opt episoade. MRC a demarat această procedură în 2019.

În acelaşi an, procesele împotriva actorului american, inculpat pentru atentat la pudoare şi agresiune sexuală în statul american Massachusetts, au fost abandonate.

Avocații ambelor părți au audiat peste 20 de persoane în cadrul unei audieri de arbitraj confidențiale de opt zile, în februarie 2020, relatează Variety. Publicația a adăugat că hotărârea de 46 de pagini luată cinci luni mai târziu rămâne confidențială, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, petiția înaintată luni de MRC la Curtea Superioară din Los Angeles confirmă faptul că a fost luată o hotărâre în favoarea studioului. Spacey și companiile sale de producție, M Profitt Productions și Trigger Street Productions, trebuie să plătească daune, onorarii de avocați și cheltuieli de judecată.

Actorul a făcut apel împotriva deciziei, dar acesta a fost respins luna aceasta.

Spacey a pierdut mai multe roluri ca urmare a acuzațiilor, dar a revenit la actorie în acest an, cu o apariție într-un film italian independent cu buget redus, regizat de Franco Nero.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter