Expert în politica rusă, despre obiectivele lui Putin în războiul cu Ucraina: "Impunerea unui regim-marionetă"

Publicat pe

Un expert britanic, care l-a studiat mulți ani pe Vladimir Putin și politica rusă, încearcă să explice ce se află în spatele deciziilor președintelui Rusiei. Mark Galeotti consideră că deciziile lui Putin par a fi ale unui bătrân grăbit și tinde să dea crezare zvonurilor că președintele rus ar fi foarte bolnav. Expertul a dezvăluit și care ar fi obiectivele lui Putin în războiul cu Ucraina, în viziunea sa.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Putin a devenit un personaj impredictibil pe scena internațională, care joacă după principiul „totul sau nimic'. Mark Galeotti este autorul volumelor „Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul' și „O scurtă istorie a Rusiei', explică acțiunile de neînțeles ale președintelui Rusiei.

Expert în politica rusă, despre obiectivele lui Putin în războiul cu Ucraina: "Impunerea unui regim-marionetă"Expert în politica rusă, despre obiectivele lui Putin în războiul cu Ucraina: "Impunerea unui regim-marionetă"

„Avem de-a face cu un „nou Putin', un bătrân grăbit, dispus să-și asume riscuri pe care cândva le-a evitat. Poate fi din cauza vârstei, poate pentru că este bolnav, așa cum sugerează unele voci, poate fi efectul COVID – în timpul pandemiei, a fost ascuns în spatele unor protocoale elaborate de biosecuritate, ceea ce a însemnat că numai oamenii apropiați lui și cei mai agresivi dintre oficiali l-au întâlnit în persoană”, a declarat Mark Galeotti pentru libertatea.ro.

Citește și: Un om de afaceri rus oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru prinderea lui Putin:’Căutat: viu sau mort’

Citește și: Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene

Citește și: Iulia Albu și Mikaela, primul pictorial mamă-fiică:„Sunt fermă când e cazul, dar mereu acolo, pentru ea/ EXCLUSIV

Care ar fi obiectivele lui Putin în războiul cu Ucraina

Expertul britanic nu crede în veridicitatea motivelor invocate de Putin pentru a ataca Ucraina.

„Faptul că pretinde că urmărește doar „demilitarizarea și denazificarea' Ucrainei este doar un mod eufemistic de a spune că dorește să se asigure că Ucraina este incapabilă să reziste controlului Moscovei și că este epurată de oricine – cel puțin la nivel guvernamental – care ar opune o rezistență.

Asta presupune impunerea unui regim-marionetă și, fie că realizează sau nu, prezența continuă a unei mari garnizoane rusești”, a mai declarat expertul Mark Galeotti.

„Cred că scopurile sale finale sunt mai multe: să aducă Ucraina înapoi în „frăția slavă' dominată de Moscova, să demonstreze că Vestul este slab și să-și stabilească propriul rol în istorie ca un mare lider rus”, consideră expertul.

„Putin a redus statutul Rusiei de mare putere'

Expertul britanic consideră că, în acest moment, armata rusă nu se mai bucură de statutul de mare putere pe care îl avea cândva.

Limitările puterii ruse sunt vizibile cu ochiul liber. Rusia este forțată să desfășoare din ce în ce mai multe trupe în bătălia din Ucraina, în timp ce sancțiunile Occidentului apasă greu pe umerii economiei ruse și tot mai multe națiuni o tratează ca pe un paria – chiar și China este reținută în a arăta susținere față de acest război.

Ironia este, totuși, că dacă Rusia are rezultate mult mai proaste decât ar trebui, este tocmai din cauza deciziilor lui Putin.

Nu numai că pare să fi consultat foarte puțini oameni din cercul său apropiat cu privire la invadarea Ucrainei, dar pare și că a spus puținilor oameni despre adevăratele sale planuri. 

Planificarea militară a fost proastă, poporul rus nu era pregătit pentru o invazie a vecinilor săi, iar economia nu este pregătită pentru sancțiuni pentru că, în disperarea lui de a păstra secretul, a împărtășit adevărul doar cu o mână de aliați, cei mai apropiați ai săi. Așadar, Putin a redus statutul Rusiei de mare putere„, a mai declarat expertul pentru Libertatea.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă