Povestea fascinantă a Ducesei de Alba. La 85 de ani, a renunțat la miliarde de dolari pentru un bărbat mai tânăr!

Publicat pe

Ducesa de Alba a fost mereu în atenția presei datorită nu doar averii sale fabuloase, de peste 3 miliarde de dolari, dar și excentricității de care a dat dovadă toată viața. Ducesa s-a stins la 88 de ani, însă cu doar trei ani înainte să moară a renunțat la avere pentru a se mărita cu un bărbat cu 25 de ani mai tânăr.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ducesa de Alba a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind persoana cu cele mai multe titluri regale din întreaga istorie a umanității, respectiv 49, dintre care 7 titluri de ducesă, 19 titluri de marchiză şi 22 de titluri de contesă.

Povestea fascinantă a Ducesei de Alba. La 85 de ani, a renunțat la miliarde de dolari pentru un bărbat mai tânăr!Povestea fascinantă a Ducesei de Alba. La 85 de ani, a renunțat la miliarde de dolari pentru un bărbat mai tânăr!

Ducesa, al carei nume real este Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, s-a născut în 1926, la Madrid, într-un palat neoclasic, dar şi-a petrecut mare parte din copilărie la Londra, unde tatăl său era ambasador. În această perioadă a cinat cu Winston Churchill şi a împărţit jucăriile cu Prinţesa Margareta.

Ducesa de Alba a fost prietenă cu Jackie Kennedy

A fost prietenă cu Prinţesa Grace de Monaco, cu Jackie Kennedy, Walt Disney, Audrey Hepburn şi Yves Saint Laurent. Vorbea cinci limbi şi se spunea că puteai călători din nordul în sudul Spaniei, fără a-i părăsi proprietatea.

Citește și: Carmen Brumă dezvăluie secretele relației de durată, de 21 de ani, cu Mircea Badea.Cine cedează, după o discuție „aprinsă’/ EXCLUSIV

Citește și: Cum se înțelege Raluca Moianu cu fiica ei, Mara:„Adolescența e o perioadă complicată, sunt un om răbdător’

Citește și: Scrisoarea care i-a făcut să plângă pe Daniela Iliescu și Culiță Sterp de la Survivor:'După naștere, schimbarea va fi abruptă'

A fost măritată de 3 ori, a avut 6 copii, 9 nepoți și 3 strănepoți

„Ca şi Prinţesa, Ducesa alerga după bărbaţi arătoşi, care nu erau aristocraţi”, comenta o sursă din casa regală britanică, citată de okmagazine.ro.

Prima dată s-a căsătorit la 21 de ani, în 1947, cu Pedro Luis Martinez de Irujo y Artacoz, iar nunta ei a fost la acea vreme cea mai luxoasă din lume.

Evenimentul a fost la un pas de a umbri nunta Reginei Elisabeta, care a avut loc trei săptămâni mai târziu: Ducesa a purtat o coroană de perle şi diamante când a ajuns la Catedrala din Sevilia cu o caleaşcă trasă de cai în uralele mulţimii. Cuplul a plecat într-o lună de miere care a durat 6 luni… O vacanţă care a inclus Los Angeles-ul, unde s-au bucurat de timp petrecut în compania unor staruri precum Marlene Dietrich, Charlie Chaplin şi Marilyn Monroe. 

Soţul ei a murit în 1972, iar în 1978, Ducesa de Alba s-a recăsătorit cu Jesús Aguirre y Ortiz de Zárate, doctor în teologie şi fost preot iezuit, nunta acestora fiind foarte controversată deoarece soţul, cu opt ani mai tânăr ca ea, era un copil ilegitim, un fapt foarte scandalos în Spania anilor ’70. Aguirre a murit în 2001.

Al treilea soț, cu 25 de ani mai tânăr

Al treilea soţ a fost funcţionarul civil Alfonso Diez, cu 25 de ani mai tânăr, cu care s-a căsătorit în 2011.

Legătura celor doi a iscat mari dispute în sânul familiei, care s-a opus total mariajului. Pentru a pune capăt speculaţiilor conform cărora Diez se căsătoreşte cu ea pentru bani, Ducesa de Alba şi-a împărţit toată averea copiiilor înainte de nuntă. Deşi avea 85 de ani, la petrecere, Cayetana şi-a ridicat rochia şi a uimit publicul printr-un dans de flamenco.

„Fiecare mare poveste de dragoste trebuie sa aiba ca incununare un mariaj', a declarat Ducesa pentru revista Vanity Fair.

Ducesa de Alba a murit în 2014, la 88 de ani

Pentru a-si impaca copii si a pune punct oricaror speculatii cum ca Alfonso urmareste sa-i ia averea, Ducesa de Alba a semnat o serie de acte saptamana trecuta prin care a impartit fabuloasa ei avere in cote egale intre cei sase copii ai ei, iar soţul a semnat un act prin care renunţa la orice drept asupra averiii sale.

Ducesa a murit în noiembrie 2014, în palatul său din Sevilla, la vârsta de 88 de ani, în prezența soțului ei Alfonso Díez. Cauza morții a fost pneumonia.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter