Povestea neștiută a lui Vladimir Ciobanu, care a părăsit trupa Azur pentru Miami. S-a înscris la Americanii au Talent

Publicat pe

Trupa Azur se bucură de mare succes de mai bine de 40 de ani, însă puțini români și-l mai amintesc pe Vladimir Ciobanu, artist foarte apreciat în America. În 2005, Vladimir Ciobanu s-a stabilit definitiv în Miami, Florida, unde a obținut cetățenia americană, cântă în 7 limbi și s-a înscris și la Americanii au talent pentru ca toată lumea să vadă cât este de talentat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Ciobanu a colaborat în SUA cu artiști și grupuri muzicale de renume, printre care trupa Soul Survivor. În 2009 a absolvit cursurile de instructor de chitară ale Academiei de Muzică și Artă din Miami. În cariera lui a întâlnit muzicieni de elită ca Tommy Emmanuel și Gloria și Emilio Estefan.

„Pe când aveam doar patru ani, tata a adus acasă o vioară foarte veche și am început să învăț, după ureche, melodiile de la radio. Tot în copilărie am descoperit și chitara. M-a ajutat enorm o metodă ilustrată pentru acorduri bazice dezvoltată de Maria Boeru.

Fratele cel mai mare, care cânta cu trupa Azur la chitară bas, îl învăța chitară pe celălalt frate, dar eu, fiind cel mai mic și marginalizat, nu aveam voie nici să ating instrumentul… Dar după ce ei plecau, mă ascundeam într-un colț cu chitara lui și studiam singur”, îți amintește Vladimir Ciobanu într-un interviu acordat impact.ro.

În cele din urmă, când avea 15 ani, Vladimir Ciobanu a început să cânte prin restaurante și câțiva ani mai târziu a intrat în trupa Azur.

„În trupa Azur am intrat la 22 de ani. Șeful trupei, Nelu Vlad, a venit la mine acasă și mi-a propus o colaborare care a fost un succes pentru aproape opt ani. Rememorez cu nostalgie și cu plăcere concertele cu câteva mii de oameni, unde dădeam autografe pe pozele noastre, se vindeau peste tot casete cu muzica noastră”, spune artistul.

Citește și: Bianca Drăgușanu, adevărul despre relațiile cu Tristan Tate și Gabi Bădălău

Citește și: Zanni, adevărul despre mesajele pe care le-a citit în telefonul Anei Porgras:„Îi scria romane, ăla se supăra…’

Citește și: Elena Merișoreanu, probleme grave de sănătate:„Am un picior operat, urmează celălalt!’

De ce a plecat din trupa Azur

„Am ales alt drum, alt stil muzical și altă lume aici, peste Ocean, unde am simțit că aparțin. Versatilitatea și-a spus cuvântul deoarece cânt în șapte limbi străine și cânt la multe instrumente muzicale. Mi-am demonstrat că pot mai mult și am făcut-o cu succes, dar niciodată nu am uitat de unde am plecat”, spune Vladimir Ciobanu.

Odată ce s-a rupt de țara natală, Vladimir Ciobanu a cunoscut succesul la un alt nivel.

„Am plecat în 2004, cu contract, pe un vas de croazieră. Era un cazino plutitor care făcea două croaziere pe zi. Acolo am avut două contracte de câte 11 luni și așa mi-am reînceput cariera. Vedete ale muzicii internaționale am cunoscut de-a lungul anilor la diverse evenimente muzicale și petreceri private unde am cântat”, își amintește artistul.

Fostul artist de la Azur s-a înscris și la Americanii au talent, dar show-ul s-a amânat din cauza pandemiei. Cu toate astea, Vladimir Ciobanu este convins că va ajunge în finală, după ce a trecut cu brio de audiții.

„Repertoriul meu e imens… e ca o bibliotecă. Am peste 2.000 de melodii cover în diferite limbi și diferite stiluri muzicale: Pop, Jazz, Latino, R&B, Reggae, grecească, balcanică, Flamenco și multe altele. Cele mai cerute în Miami sunt Flamenco guitar, muzica americană a anilor 80-90 și nu în ultimul rând muzica latină de dans: Merengue, Cumbia, Bachata etc.”, spune Vladimir Ciobanu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter