Psihiatru, despre ieșirea lui George Burcea, în care a instigat la violență împotriva femeilor: "Când ești frustrat..."

Publicat pe

Un medic psihiatru a analizat, în cadrul unei emisiuni difuzate la Rock FM, ieșirea nervoasă a lui George Burcea, prin care acesta a instigat la violență împotriva femeilor. Psihiatrul Vlad Stroescu a fost invitat la 'Morning Glory cu Răzvan Exarhu' și și-a spus părerea despre ieșirea controversată a actorului George Burcea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

George Burcea se află zilele acestea în atenția presei mondene după ce, la începutul săptămânii, în timpul unui live pe Instagram a facut o serie de declarații instigatoare la violența împotriva femeilor. Burcea a răbufnit după ce a fost iroinizat în mediul online pentru că gătește și a făcut o serie de declarații scandaloase.

„Eu lupt cu voi, băi fetelor. Eu sunt pentru voi, eu sunt pentru înțelegere și dragoste în cuplu, iar voi mă jigniți că eu gătesc. Fetelor, sincer vă spun, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicii mele.

Vă doresc capace în cap, asta meritați. Se pare că unele femei asta merită, bro.

În momentul în care vedeți un copil de 33 de ani care militează în apărarea femeilor voi îi spuneți: „Dar mă, dar gătește, e pămpălache”. Păi, mai bine să vină bărbații să vă bată. Bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte sau mămăliga fierbinte, bateți-le, bro, că asta merită probabil', a spus George Burcea pe Instagram.

Ieșirea lui George Burcea, în care a instigat la violență împotriva femeilor, analizată de psihiatru

Psihiatrul Vlad Stroescu spune că este vorba despre narcisism și frustrare în cazul lui George Burcea.

'Cred ca e un caz de feminism-narcisism. Adică, în lumea de astăzi este bine să fii feminist. Dacă vrei să ai o părere cât mai bună despre tine însuți o sa fii feminist și o să gătești ca să arăți cât de valoros ești tu.

Doar că odată ce ești un pic frustrat și cineva îți spune că nu ești Dumnezeu pe pământ o să faci ceea ce face orice narcisist din ăsta caricatură și o sa te înfurii și o să arunci cu ce ai la îndemâna.

Cu ce arunca maimuțele în general, pentru că omul ce este altceva decât o maimuță cu un pic de scoarța pe deasupra?', a explicat psihiatrul.

Citește și: Petrică Mîțu Stoian suferea de o boală gravă încă din 2019. Sora artistului:„A trecut bine peste operație’

Citește și: Alex Bodi, primele declarații după ce a fost eliberat din închisoare:„Luptăm mai mult ca niciodată’

Citește și: DIETA cu care Romanița Iovan se menține în formă.Designerul arată la 54 de ani ca la 20, când era fotomodel

Apoi a continuat spunând că atitudinea lui George Burcea a fost una complet nepotrivită pentru o persoană publică și că ieșirea violentă s-ar fi declanșat pe baza unor deprinderi învățate în copilărie.

'Eu nu îl cunosc pe domnul respectiv, dar, normal, dacă este un influencer, are followersi… Fără sa vreau să îi găsesc scuze și fără să vorbesc despre o persoană anume, nu îl cunosc pe domnul respectiv, am aflat abia azi dimineață despre el, până la urmă noi învățăm cu două creiere.

Cu unul învățăm rațional și învățăm să nu repetam greșelile trecutului și cu unul învățăm instinctual, prin pedeapsă, prin bătaie, prin recompensă.

Și, uneori, creierul acela instinctiv preia frâiele și preia și gura și începe să se comporte așa cum a învățat când era mic, ca să zic așa', a mai spus Vlad Stroescu.

Cum și-a scuzat George Burcea replicile controversate

La câteva ore după publicarea live-ului controversat, Burcea și-a prezentat public scuzele, spunând că regretă ceea ce a spus.

„Doresc să-mi cer scuze în mod public pentru cele spuse în Live-ul de ieri, pe pagina mea de Instagram. Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine.

Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus, la furie, niște lucruri cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste nici mie și niciunei femei.

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă.

Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să îmi cer iertare, să mă educ mai mult pe acest subiect. Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere', a transmis Burcea, pe Instagram.
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter