Scandal între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru: "Mușcă din tatăl spiritual". De ce se ceartă

Publicat pe

Anul 2022 începe cu un scandal între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru, mărul discordiei fiind piesa 'Iancu la Țebea', melodia simbol a Cenaclului Flacăra. Lui Adrian Păunescu îi este contestată paternitatea liniei melodice. Lansați în cadrul Cenaclului Flacăra de Adrian Păunescu, Vasile Șeicaru și Victor Socaciu aveau să se certe cu poetul și, la un moment dat, chiar să părăsească gruparea culturală inițiată de acesta.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru se ceartă pentru drepturile de autor ale melodiei favorite a lui Adrian Păunescu. Totul a pornit după ce Andrei Păunescu a postat pe conturile sale de socializare o piesă, 'Iancu la Țebea', și a precizat că melodia este compoziția – atât în ceea ce privește versurile, cât și muzica –  tatălui său, Adrian Păunescu.

Scandal între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru: "Mușcă din tatăl spiritual". De ce se ceartăScandal între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru: "Mușcă din tatăl spiritual". De ce se ceartă

'Lucrurile sunt clare cu 'Iancu la Țebea'! Melodia este a lui Adrian Păunescu, versurile sunt ale lui Adrian Păunescu, el a cântat și i-a spus lui Vasile să rețină cântecul, atât! Eu am fost de față! În rest, nu există niciun fel de discuție. Nu știu de ce insistă și de ce discuția asta a apărut la atâția ani după ce a murit tatăl meu', a spus Andrei Păunescu pentru fanatik.ro.

Cu toate că Andrei Păunescu este categoric în a susține că melodia este, în întregime, compoziția tatălui său, Vasile Șeicaru, pe contul de socializare al fiului poetului, sugerează că lucrurile nu sunt deloc așa.

'Dacă poetul a compus atât de multe cântece, de ce nu le-a declarat la Uniunea Compozitorilor din Romania? Eu mi-am declarat piesa la momentul acela și bine am făcut! Cred că ar trebui să-și spună părerea și domnii compozitori din țara asta! Adevărul va ieși la iveală oameni buni!', susținea Vasile Șeicaru, în replică.

Scandal între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru. Cine a compus, totuși, piesa pentru care se ceartă

Piesa a apărut pe albume, cronicile din ziare, pe discuri, acolo unde se scrie clar muzică Adrian Păunescu, versuri Adrian Păunescu, chiar e ceva absurd.

Tatăl meu nu era de meserie compozitor, dar la afirmația că Adrian Păunescu nu compunea muzică este eronată. El, la Uniunea Compozitorilor, are câteva piese declarate.

Iar aici este de studiat, sper să nu fi fost vorba de o ilegalitate și de o înlocuire a declarației inițiale din anii `80, cu una mai nouă, fără semnătura tatălui meu, depusă în secret', a mai spus Andrei Păunescu.

De altfel, pe contul de Youtube al lui Vasile Șeicaru, piesa 'Iancu la Țebea' este trecută ca fiind, ca melodie, compoziția artistului, versurile fiind însă puse în dreptul lui Adrian Păunescu.

Citește și: Anamaria Prodan și-a pus avocații pe Reghecampf. Ce le-a zis să afle:„Se știe cum sfârșesc trădătorii

Citește și: Adevărul despre relația dintre Francesco și Maria Speranța de la Asia Express:„Am ieșit împreună

Citește și: Asiana Peng, prima reacție după declarațiile mamei sale despre Reghe și Anamaria Prodan:„O greșeală pe care nu o realizează’

Vasile Șeicaru: 'Eu îmi voi apăra până la capăt cântecul meu'

După ce Vasile Șeicaru i-a scris lui Andrei Păunescu că muzica îi aparține, lucrurile s-au încins.

'Eu îmi voi apăra până la capăt cântecul meu! Acesta este adevărul! În rest, parole de adormit copiii', a mai spus Vasile Șeicaru, lucru care l-a deranjat pe Andrei Păunescu, fiul poetului care susține că melodia este compoziția integrală a tatălui său.

'Dacă erau  de făcut precizările, erau de făcut atunci, dacă era prin absurd o nedreptate, sau un neadevăr, fiecare era liber să plece din acel cenaclu. Nu spun acum decât că e un adevăr clar și mă mir doar că s-a așteptat să moară Adrian Păunescu, că s-au așteptat atâția ani să treacă ca să apară așa ceva.

Eu pe Vasile Șeicaru îl consider un mare artist, extraordinar, cu capodopere. Tatăl meu l-a sprijinit necondiționat, i-a scris, fără niciun fel de condiții contractuale sau financiară, cântece, l-a lăudat…

Compozițiile lui au fost lansate, afirmate, făcute împreună cu tatăl meu. De aceea este cu atât mai absurd cu cât un cântec, pe care tatăl meu l-a compus și pe care i l-a încredințat, spre cântare, lui Vasile Șeicaru la început – pentru că l-au cântat foarte mulți după -, să apară acum această problemă', a mai spus, pentru FANATIK, Andrei Păunescu.

„Iancu la Țebea” era piesa preferată a lui Adrian Păunescu

Andrei Păunescu privește drept o răzbunare reacțiile lui Vasile Șeicaru.

'Iancu la Țebea e compoziție completă a tatălui meu. Să fie iertați cei care mușcă din tatăl lor spiritual sau din binefăcătorul lor. Eu nu am nimic cu nimeni și sunt chiar trist că se întâmplă lucrurile astea.

Nu uitați un lucru, tatăl meu era foarte mândru de acest cântec și a fost bucuros să îl transforme în imnul cenaclului, în semnalul sonor al cenaclului, având acest orgoliu ca un cântec al lui să devină simbolul Cenaclului Flacăra', a mai spus Andrei Păunescu.

foto: Facebook Vasile Șeicaru / Andrei Păunescu

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter