SUA susțin că Rusia ar vrea să „anexeze” teritoriile pro-ruse din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk

Publicat pe

SUA susțin că Rusia vrea să „anexeze' teritoriile pro-ruse din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk. Statele Unite ale Americii au vorbit luni, 2 mai 2022, despre informații „foarte credibile', potrivit cărora Rusia intenționează organizarea „la mijlocul lunii mai' a unor referendumuri cu scopul de a „încerca să anexeze' așa-numitele „republici' separatiste pro-ruse Donețk și Luhansk, din estul Ucrainei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

SUA susțin că Rusia vrea să „anexeze' teritoriile pro-ruse din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, notează AFP. Potrivit sursei citate, Statele Unite ale Americii au vorbit recent despre unele informații „foarte credibile' potrivit cărora Rusia intenționează organizarea „la mijlocul lunii mai' a unor referendumuri pentru a „încerca să anexeze' așa-numitele „republici' separatiste pro-ruse Donețk și Luhansk, situate în Estul țării vecine.

SUA susțin că Rusia ar vrea să „anexeze' teritoriile pro-ruse din estul Ucrainei, Donețk și LuhanskSUA susțin că Rusia ar vrea să „anexeze' teritoriile pro-ruse din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk

Ambasadorul american Michael Carpenter a făcut declarații presei la Washington, susținând că, potrivit celor mai recente informații ale lor, crede că Rusia va încerca să anexeze teritoriile pro-ruse din partea de Est a Ucrainei. Este vorba despre „republica populară Donețk” și „republica populară Luhansk”.

Citește și: Moldova luptă dacă va fi invadată de Rusia:”Cât de mici am fi, trebuie să ne facem datoria față de casa noastră”

Citește și: Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin, prima apariție publică de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina.La ce eveniment a participat

Citește și: Cum i s-a schimbat viața actriței Carmen Tănase, de când s-a mutat la țară:„Am fost sceptică la început, nu m-am văzut niciodată acolo'

Citește și: Din ce face bani Magda Vasiliu în Italia, la 5 ani de când s-a mutat:”Nu există bucurie mai mare decât să vezi că munca ta e apreciată”

SUSUA susțin că Rusia vrea să „anexeze' teritoriile pro-ruse din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk

„Potrivit celor mai recente informații ale noastre, credem că Rusia va încerca să anexeze „republica populară Donețk” și „republica populară Luhansk”', a transmis ambasadorul american la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Michael Carpenter.

Iar declarațiile lui nu s-au oprit aici. Conform spuselor lui, Rusia ar intenționa să „fabrice din nimic referendumuri', pe la jumătatea lunii mai. În plus, crede că Moscova ar avea în vedere un proiect asemănător pentru Herson. Acesta din urmă e un oraș de coastă din Ucraina în care administraţia rusă a preluat controlul.

„Aceste informații arată cu Rusia intenționează să fabrice din nimic referendumuri' în acest sens „pe la jumătatea lunii mai.

(…) Moscova are în vedere un proiect similar pentru Herson', a mai susținut diplomatul american.

Ambasadorul american Michael Carpenter: „Trebuie să acționăm de urgență'

Ambasadorul american a subliniat apoi: „Credem că aceste informaţii sunt foarte credibile'.

Potrivit spuselor lui, „astfel de simulacre de referendumuri, voturi complet fabricate, nu vor fi considerate legitime, precum și orice încercare de a anexa și alte teritorii ucrainene'.

Printre altele, el a insistat cu mesajul „Trebuie să acţionăm de urgență', fără să dea însă mai multe detalii despre reacţie ar putea avea ţările occidentale.

Herson, primul și singurul oraș important asupra căruia rușii au preluat controlul

Oraşul Herson se află în apropierea peninsulei Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014. Herson e primul şi singurul oraş ucrainean important asupra căruia Rusia a preluat complet controlul.

De asemenea, Kievul acuză Rusia că vrea să organizeze în această regiune, la fel ca în regiunea vecină Zaporojie, un „referendum' privind independenţa, notează hotnews.ro.

Sursă foto: Foto Simbol război Profimedia & Hepta, Captură ecran, Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter