Valentin Uritescu a fost înmormântat. Regretatul actor, condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați

Publicat pe

Valentin Uritescu a fost înmormântat astăzi, 20 iunie 2022. Regretatul actor a fost condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați. Cu ochii în lacrimi, aceștia i-au adus maestrului un ultim omagiu pentru tot ce a însemnat omul Valentin Uritescu, cel care le-a adus multor generații zâmbetul pe buze prin rolurile sale. Iată care a fost ultima lui dorință!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Astăzi, 20 iunie 2022, este zi de doliu în familia lui Valentin Uritescu, căci maestrul a fost înmormântat. Regretatul artist a fost condus pe ultimul drum de rude și câțiva apropiați. Marele actor s-a stins din viață vineri seară, la scurt timp după ce împlinise 81 de ani. Nimeni nu și-ar fi imaginat că aceasta a fost ultima lui aniversare.

Valentin Uritescu a fost înmormântat. Regretatul actor, condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiațiValentin Uritescu a fost înmormântat. Regretatul actor, condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați

Valentin Uritescu a murit vineri, 17 iunie. Împlinise 81 de ani cu doar câteva zile în urmă, pe 4 iunie. Maestrul suferea de mai mulți ani cu o boală degenerativă. Pe data de 11 mai, el fusese internat într-o clinică privată. În ultima perioadă, acesta a trăit, după alegerea lui, într-un centru medical în care a avut parte de îngrijire de specialitate.

Citește și: Valentin Uritescu a murit!Ce este Sindromul Extrapiramidal, boala de care suferea încă de la 33 de ani

Citește și: Soția lui Valentin Uritescu, primele declarații după ce actorul a fost internat:„I s-a întâmplat acest necaz. Sunt foarte îngrijorată'

Citește și: Ana, sora Danielei Crudu, s-a căsătorit în Italia.Primele imagini de la nuntă

Citește și: De ce a izbucnit Andreea Berecleanu în lacrimi, la nunta lui Adrian Oianu:”Vă vom fi alături mereu”

Valentin Uritescu a fost înmormântat

Valentin Uritescu a fost înmormântat astăzi, în jurul orei 13:00. Sicriul cu trupul lui neînsuflețit fusese dupus duminică seara la capela cimitirului. La priveghi au participat doar soția și câteva rude. Familia maestrului au ales ca actorul să-și doarmă somnul de veci la Cimitirul Sf. Gheorghe din orașul Pantelimon. În total, la slujbă au participat cinci preoți, iar circa 40 de persoane, printre care familia și prietenii, l-au condus pe ultimul drum.

Familia lui Valentin Uritescu a decis să-l înmormânteze în orașul Pantelimon deoarece rudele lui locuiesc aproape și pot ajunge mai ușor la cimitir. De altfel, maestrul și-a petrecut ultimii ani din viață la centrul de îngrijire Sf. Sava tot din Pantelimon.

Care a fost ultima lui dorință

Soția lui Valentin Uritescu, Valeria, a stat tot timpul la căpătâiul lui. Alături de ea au fost și fiul lor, Bogdan, dar și soția lui și câțiva prieteni și vecini care l-au apreciat pe actor. Văduva maestrului i-a transmis și un ultim mesaj, scriind următorul text pe coroana de flori: „Drum lin'. Conform impact.ro, familia i-a respectat ultima dorință a artistului, aceea de a nu fi îngropat în cavou, ci direct coșciugul în pământ, la fel ca părinții și bunicii săi.

Cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Valentin Uritescu și-au adus aminte de filmele sale și de umorul său rar întâlnit. Cu toate că a fost unul dintre cei mai iubiți actori din țară, înmormântarea lui a avut loc într-un cadru restrâns. Sursa citată scrie că mulți au pus acest lucru pe seama faptului că tot astăzi, 20 iunie, are loc și înmormântarea actorului Alexandru Lulescu. Cel din urmă a murit vineri, la 90 de ani.

Regretatul actor, condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați

Pe 11 mai, Valentin Uritescu a fost dus la o clinică privată, după ce starea lui de sănătate se înrăutățise. Cu toate acestea, după cum a povestit soția lui, Valeria, de ziua lui de naștere, acesta era mai bine și stabilizat.

Maestrul Valentin Uritescu suferea de o boală degenerativă, ce afectează sistemul nervos, de la 33 de ani. Afecțiunea e asemănătoare cu Parkinson. Îndrăgitul actor era internat de mai mult timp într-un centru de îngrijire modern, însă, pe 11 mai, i se făcuse rău, motiv pentru care a fost dus la o clinică privată.

De ce boală suferea maestrul

Acum ceva timp, Valentin Uritescu mărturisea că a fost diagnosticat cu sindrom extrapiramidal, o maladie asemănătoare cu Parkinson. Afecțiunea lui se manifesta prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului. Regretatul artist povestea atunci prin ce chin a fost nevoit să treacă și că, la un moment dat, s-a gândit să-și pună capăt zilelor.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. Ai Sindrom Extrapiramidal. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine! Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!', mărturisea, mai demult, Valentin Uritescu.

Sursă foto: Arhivă viva, captură video, Impact

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter