Îl mai ții minte pe Victor Yila din grupul Vouă? E profesor de franceză: "Dacă și în toamnă vii bâtă..."

Publicat pe

Victor Yila, celebrul actor al Grupului Vouă, locuiește de peste 30 de ani în România și de 25 este profesor de franceză la Facultatea de Construcții din București. Zilele acestea, în actuala sesiune de examene, Victor Yila este profesor examinator pentru studenții restanțieri, care învață pe rupte, toată vara, ca să nu rămână repetenți.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Victor Yila iubește meseria de profesor și este foarte implicat în activitățile cu studenții săi, chiar și cu cei cărora nu le-a plăcut franceza și au restanțe în această perioadă. Actorul de la Vouă spune că are doar trei restanțieri din câteva sute de elevi și că nu-i place să lase reperenți, așa că mizează pe dorința tinerilor de a termina cu bine anul și vin pregătiți la restanțe.

Îl mai ții minte pe Victor Yila din grupul Vouă? E profesor de franceză: "Dacă și în toamnă vii bâtă..."Îl mai ții minte pe Victor Yila din grupul Vouă? E profesor de franceză: "Dacă și în toamnă vii bâtă..."

'E perioada restanțelor, până vineri, 3 septembrie, trebuie să le lichidăm pe toate. Nu sunt mulți restanțieri, unii profesori spun să nu mai chinuiască studentul pentru toamnă, să îi dea totuși un cinci salvator, dar unii dintre ei preferă să-și înceapă mai devreme vacanța de vară și să revină la toamnă.

E o mândrie pentru fiecare profesor să vadă că mulți studenți au învățat și că au note bune.

Dacă ai restanțieri, pare că ai o parte din vină, ca profesor. Eu, personal, nu am avut mulți, din zece grupe pe care le am, din anul 1 până în anul 3, sunt cam trei restanțieri, din 350 de studenți, că-s mai multe facultăți unde predau la UTCB.

Nu prea am lăsat repetenți. Dar, dacă au venit la restanță și la reexaminare nepregătiți nu mai avem ce face. Dacă și în toamnă vii bâtă, ne despărțim și repeți anul!', a povestit Victor Yila pentru impact.ro.

Citește și: Când va fi externată fetița Cristinei Cioran. Fotografia pe care a postat-o cu Ema

Citește și: Monica Gabor, primele imagini din vila din Malibu, după ce s-a împăcat cu Mr.Pink. Cum s-a fotografiat

Citește și: Drama neștiută a Cristinei Joia de la Visuri la Cheie. A fost la un pas de moarte

Victor Yila de la Vouă predă de 25 de ani la Facultatea de Construcții

Victor Yila este absolvent al Facultății de Geodezie din cadrul UTCB.

'Predau în această Universitate de aproximativ 25 ani si aparțin FILS-ului ( Facultatea de Inginerie în Limbi Străine). La noi, în facultate, nu am sesizat sentimentul de rasism, din contră, există o relație amicală între mine și studenți.

Eu sunt inginer geodez, primii ani am cochetat cu topografia, dar, cum ingineri suntem cu toții, am luat catedra de franceză', a mai declarat Victor Yila.

În vacanța de vară, Victor Yila face show la nunți

Victor Yila a avut în vară zeci de nunți și a avut în program momente umoristice, bancuri, dar și piese de muzică populară românească și tradițională, din Congo, țara sa natală: 'Le învăț, pe mirese și pe soacre, pașii de dans congolez, e un dans mai sexy, din fund'.

El are mare căutare, la petreceri, având un program artistic antrenant:

'Cânt multe piese de muzică populară, inclusiv 'Trandafir de la Moldova'. La nunțile unde cânt, nu stă nimeni jos, este veselie, dans, cântăm împreună. Îi învăț pe nuntași, dar și pe mirese și pe soacre, pașii de dans congolez, care se dansează mai mult din fund, nu din picioare, ca cel românesc', a mai dezvăluit Victor Yila, care, în curând, va relua spectacolele cu Grupul 'Vouă', în care activează de peste 20 de ani.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter