Presa israeliană: Putin i-a făcut o ofertă finală lui Zelenski. Președintele ucrainean are de luat o decizie dificilă

Publicat pe . Actualizat Miercuri, 09 martie 2022, 16:28

Vladimir Putin i-a făcut o ofertă finală lui Volodimir Zelenski pentru încetarea războiului, anunță presa din străinătate. În prezent, președintele Ucrainei are de luat o decizie grea și se află în impas. În cazul în care acesta respinge propunerea, președintele Franței, Emmanuel Macron, e de părere că „ceea ce este mai rău urmează să se întâmple'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Putin i-a făcut o ofertă „finală' lui Volodimir Zelenski pentru încetarea războiului ruso-ucrainean, notează Jerusalem Post. Acum, liderul de la Kremlin așteaptă să audă decizia președintelui Ucrainei. Cel din urmă are de luat o hotărâre grea, motiv pentru care se află în impas.

putin-oferta-zelenski-7putin-oferta-zelenski-7

Miercuri, după trei zile de când a avut loc întâlnirea premierului israelian Naftali Bennett cu Vladimir Putin, în mediul online au apărut primele amănunte legate de discuția lor de la Moscova.

Citește și: Cum este protejat Vladimir Putin în situații de criză.„Kremlinul zburător'și Aurus Senat sunt construite special pentru el

Citește și: Vladimir Putin, mesaj propagandist de 8 martie pentru mamele soldaților ruși:”Puteți fi mândre de ei”

Citește și: Ce a răspuns Lidia Buble când a fost întrebată, de față cu Răzvan Simion, dacă este într-o relație:”Tu vrei să mă prinzi și…”

Citește și: Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând.A devenit simbolul refugiaților ucraineni

Presa israeliană: Vladimir Putin i-a făcut o ofertă finală lui Volodimir Zelenski

Se pare că Vladimir Putin a făcut o ofertă „finală' pentru oprirea războiului, pe care Volodimir Zelenski o poate accepta sau refuza. Propunerea venită din partea liderului de la Kremlin a fost considerată ca fiind „dificilă', însă nu „imposibilă', susțin surse citate de Jerusalem Post. Acestea menționează că e vorba de o ofertă mai proastă decât cea primită de președintele Ucrainei înainte de pornirea invaziei. Cu toate acestea, „diferenţele dintre părţi nu sunt atât de mari', mai transmit sursele.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat oprirea avansării trupelor lui şi încetarea focului până ce Volodimir Zelenski va da un răspuns. Dacă președintele Ucrainei va alege să respingă propunerea, președintele Franței, Emmanuel Macron, e de părere că „ceea ce este mai rău urmează să se întâmple'. În acest caz, liderul de la Kremlin va ordona ca trupele să avanseze rapid și încheie planul invaziei, scrie protv.ro.

Președintele ucrainean are de luat o decizie dificilă

Conform publicației străine menționată mai sus, președintele Ucrainei e acum „divizat'. Pe de o parte, el s-ar bucura de o popularitate uriașă și ar fi devenit un fel de Che Guevara. Însă, pe de altă parte, Volodimir Zelenski e conștient care a fost sfârşitul revoluţionarului şi liderului de gherilă argentinian.

„Zelenski poate întări independenţa Ucrainei, dar ar trebui să plătească un preţ mare. Va trebui să cedeze regiunea Donbas, să recunoască oficial dizidenții proruși din Ucraina, să ofere garanţii că Ucraina nu va adera la NATO, să îşi reducă capacitățile militare şi să declare neutralitatea ţării.

Dacă respinge propunerea, rezultatul ar putea fi teribil: mii, poate zeci de mii de ucraineni vor muri şi există o probabilitate mare ca Ucraina să îşi piardă independenţa', au transmis jurnaliștii israelieni.

Vizita premierului israelian la Moscova nu a avut rol de mediere

Aceeași sursă mai spune că vizita premierului israelian la Moscova nu a avut rol de mediere între cele două părți. Jurnaliștii israelieni mai menționeză că, potrivit surselor, negocierile reale sunt între cele două state, Ucraina şi Rusia, și că sunt mult mai serioase decât transmite Occidentul. De fapt, ucrainienii ar ști exact care sunt cererile președintelui rus și că trebuia să ia o hotărâre zilele următoare.

„Nimeni nu va pune presiune pe ucraineni. Decizia îi aparține lui Zelenski. Un lucru este însă sigur: Putin este determinat, iar complicaţiile din ce în ce mai mari apărute după invazie nu îl vor opri.

Dimpotrivă, nu poate da înapoi, deci, cu cât războiul devine mai dificil şi sunt mai multe victime, cu atât va fi presat să arate realizări reale', se mai arată în publicația străină.

Sursă foto: Hepta, Facebook, Arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton