Tania Popa și George Piștereanu, discursuri emoționante la înmormântarea lui Ion Caramitru: „Era un colos”

Publicat pe

Tania Popa și George Piștereanu au susținut discursuri emoționante astăzi, 10 septembrie, la înmormântarea lui Ion Caramitru. Cei doi actori au avut doar cuvinte de laudă la adresa maestrului, purtând un respect enorm pentru ce a însemnat omul Ion Caramitru. Iată ce amintiri prețioase au cei doi legate de regretatul artist!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Tania Popa și George Piștereanu au fost astăzi prezenți la înmormântarea lui Ion Caramitru. Cei doi au sosit la cimitirul Bellu din Capitală, loc în care a fost îngropat maestrul. În așteptarea cortegiului funerar, aceștia ne-au oferit câteva declarații emoționante legate de artist. Au amintiri impresionante împreună, despre care nimeni nu a știut până acum.

Tania Popa și George Piștereanu, discursuri emoționante la înmormântarea lui Ion Caramitru: „Era un colos'Tania Popa și George Piștereanu, discursuri emoționante la înmormântarea lui Ion Caramitru: „Era un colos'

Actrița Tania Popa l-a cunoscut pe Ion Caramitru înaintea lui George Piștereanu. Au fost colegi de scenă de nenumărate ori, intersectându-se în multe distribuții. Ulterior, regretatul artist a devenit director al Teatrului Național din București, dar deși era foarte ocupat, relația lor de prietenie a rămas aceeași. A ajutat-o pe actriță mereu, cum a putut, nu doar pe plan profesional, ci și personal.

Citește și: Ce relație avea Alexandru Arșinel cu regretatul Ion Caramitru:”Îmi aștept și eu rândul”

Citește și: Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru, cu o seară înainte:”A avut loc o întâmplare foarte ciudată”

Citește și: De ce nu a mai dorit Ion Caramitru să joace rolul profesorului Socrate, din Liceenii:”Era un scenariu comandat”

Citește și: Care a fost ultima discuție dintre Victor Rebengiuc și Ion Caramitru:„Nici el nu a știut că e bolnav'

Tania Popa și George Piștereanu, discursuri emoționante la înmormântarea lui Ion Caramitru

Tania Popa a mărturisit că cele mai importante momente ce o leagă de Ion Caramitru sunt cele în care el a fost om cu ea, în adevăratul sens. I-a fost alături în cele mai grele momente și era în stare de orice de dragul celorlalți.

„Eu am debutat pe scena Teatrului Bulandra în 1993. Eram anul 3 de facultate, în „Antigonă', la braț cu Ion Caramitru. Eram în aceeași distribuție.

După foarte mulți ani, a devenit și director, că eu sunt din 1994 la Național și pentru mine momentele cele mai importante, că toți ne certăm, ne împăcăm, sunt multe momente în viață bune și rele, dar pentru mine cele mai importante sunt alea unde el a fost om, unde m-a ajutat, nu ca actriță, ca om, că putea orice să facă. Era un colos', ne-a povestit Tania Popa, în exclusivitate.

„A avut încredere foarte mare în mine'

Ion Caramitru a ajutat-o pe Tania Popa când avea serioase probleme de sănătate. El a fost cel care a îndrumat-o imediat, atunci când trebuia să se opereze. Artista a apreciat cel mai mult că indiferent dacă se vedeau rar, el mereu a avut încredere-n ea.

„Când a trebuit să mă operez, a durat fix trei secunde să mă trimită. A avut încredere foarte mare în mine, chit că ne intersectam extrem de rar. Pentru mine asta a contat enorm. Puteam să nu ne vedem un an, dar dacă cineva îl întreba și vorbea despre mine, vorbea la superlativ și mi-am dat seama că mă aprecia și a fost lucrul dintre cele mai importante', a adăugat ea.

Tania Popa: „Era electrizant pe scenă'

Cât despre prestația lui pe scenă, Tani Popa a povestit cum era mereu fermecată de talentul inegalabil al lui Ion Caramitru. Deși știa versurile pe de rost, ea îi sorbea fiecare cuvânt, cu admirație, atunci când el recita o poezie. Cei doi au vorbit ultima dată înainte de pandemie, atunci când maestrul a ajutat-o cu problema medicală.

„Această țară a pierdut… nu vorbesc, de om, actor, ce vrea să zică fiecare, unul dintre cei mai mari recitatori de poezie. Jucam în Magic Național unde domnul Caramitru recita și pe alocuri și cânta.

Nu a fost spectacol la care eu să nu fiu în culise, iar el pe scenă. Nu puteam să mă opresc. Nu puteam să mă deplasez să mă duc la cabină. Stăteam, știam pe dinafară versurile alea, stăteam și ascultam ce zice, pentru că era electrizant pe scenă.

Înainte de pandemie am vorbit, pentru că după pandemie nu am avut multe de vorbit. Când a sunat la spital pentru mine. Deci am o amintire frumoasă, ultima', ne-a mai mărturisit vedeta.

George Piștereanu, confesiune de suflet la înmormântarea lui Ion Caramitru

George Piștereanu își amintește și el cu drag de Ion Caramitru. Ajuns la înmormântare, el ne-a povestit că a fost impresionat de altruismul maestrului. A fost susținut de regretatul actor la primul său spectacol, iar asta l-a făcut să-i poarte un respect și mai mare.

„Eu sunt cred că vreo 4, 5 ani la teatru și practic în primul spectacol în care am jucat el a susținut foarte mult spectacolul și de aici clar am avut un respect… Oricum, aveam un respect foarte mare față de dumnealui dinainte, văzându-l în spectacole, în filme', ne-a spus George Piștereanu.

Când s-au văzut ultima dată

Ultima dată când s-au întâlnit a fost atunci când Ion Caramitru se întorcea din Mexic. George Piștereanu îl vizitase să vadă cum se simte, știind că avea niște probleme la picior. Va rămâne mereu în minte cu ultima lor discuție, scurtă, dar cu esență.

„Cred că lucrul cu care voi rămâne e ultima dată când l-am văzut, exact când a venit din Mexic. L-am vizitat să văd să face, știam că are niște probleme la picior, se accidentase și cred că voi rămâne cu amintirea și discuția scurtă, pentru că era extrem de ocupat.

Mereu sunau telefoanele, mereu teatrul era pe primul loc. Eu așa l-am simțit, ca actor, am simțit că Teatrul Național era pe primul loc în programul dumnealui și voi rămâne cu amintirea asta frumoasă', a continuat actorul.

Întrebat ce a învățat de la Ion Caramitru, George Piștereanu ne-a răspuns: „Modestia pe care o aveam… s-a conturat și i-a dat o stabilitate'.

Sute de persoane, prezente la înmormântarea lui Ion Caramitru

Ion Caramitru a fost înmormântat astăzi. Marele actor a fost îngropat pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din București, cu onoruri militare. Trupul său a fost depus inițial la biserica Sfântul Visarion din București, iar mai apoi cortegiul funerar a oprit în fața Teatrului Național. În momentul în care sicriul a fost băgat în groapă, peste 100 de oameni au aplaudat, în semn de respect.

Mitică Popescu, Principesa Margareta, dar și actrița Mariana Mihuț, Catrinel Dumitrescu, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Gigi Căciuleanu, Andrei Pleșu, Ștefan Bănică, George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălăele, Florin Zamfirescu și Mihai Constantin sunt doar unii dintre cei care l-au condus pe Ion Caramitru pe ultimul drum.

Sursă foto: Instagram & Hepta & Dumitru Angelescu / Libertatea 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter