Vedetele răspund provocării Viva! Iată ce spun despre alăptatul în public Carmen Brumă, Claudia Pavel sau Codin Maticiuc- VIDEO

Publicat pe

Alăptatul în public este unul dintre cele mai comentate subiecte ale acesteor zile. Fotografiile cu mamele care îşi alăptează copiii în public atrag mii de comentarii, părereile fiind foarte împărţite.

Viva! susţine alăptatul în public şi le-a provocat pe vedete să îşi expună punctul de vedere asupra acestei subiect extrem de sensibil.

Au răspuns provocării noastre până acum Carmen Brumă, Claudia Pavel, mame la rândul lor, dar şi doi bărbaţi celebri, Codin Maticiuc şi Dan Chişu.

Claudia Pavel ne-a povesit că şi-a alăptat băieţelul timp de 2 ani, acesta fiind „o experienţă minunată pentru ea. Artista recunoaşte că a alăptat şi în public, susţinând că femeile care alăptează trebuie admirate şi nu judecate.

Carmen Brumă l-a alăptat pe Vlăduţ aproape 5 luni şi crede că este „firesc, normal, sănătos şi natural' ca orice copil să fie hrănit cu biberonul sau la sân în orice situaţie.

Codin Maticiuc şi Dan Chişu au vorbit şi ei despre alăptatul în public, susţinându-le pe mamele care alăptează: „Copilul acela nu mănâncă, ce face?'.

De asemenea, Adela Popescu, Sore sau Anca Lungu ne-au dezvăluit experienţele lor legate de alăptat, povestind despre momentele frumoase sau mai grele prin care au trecut.

Scandalul din ultimele zile a fost declanşat de Cristina Şişcanu, soţia lui Mădălin Ionescu, care a publicat o fotografie în care îşi alăptează fetiţa de câteva luni. A fost aspru criticată pentru că alăptează în public, gestul său fiind considerat de prost gust, nepotrivit sau ruşinos.

Aceasta a răspuns că este un gest cât se poate de natural şi nu îi va fi niciodată ruşine de ceea ce face: „Nu îmi va fi niciodată ruşine să îmi alăptez copilul în public! Presupusa indecenţă este doar în minţile primitve ale unora. Este un gest cât se poate de natural, mai mult decât atât… înălţător! Este Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân! În România doar 30% dintre femei îşi alăptează bebeluşii în primele şase luni de viaţă, deşi 95% dintre ele pot alăpta cu succes. Le mulţumesc mămicilor care au fost alături de mine susţinând firescul, a scris Cristina Şişcanu.

Mădălin Ionescu i-a luat apărarea soţiei sale, prezentatorul TV declarând că aceasta va iniţia o campanie pentru „normalitate'. „Ce femei sunt acelea care nu înţeleg ce traumă poate reprezenta pentru un sugar privarea de alăptat în momentul X?':

„Da! Soţia mea a alăptat în public! OK, erau una, doua persoane în apropiere (pe o rază de 10-15 m)! Ce faci dacă ai născut şi alăptezi? Nu mai ieşi din casă? Nu mai ai dreptul să trăieşti? Dacă ai ieşit la o piscină publică sau într-un parc şi bebeluşul cere să fie alăptat, îl laşi să se chinuie? Să plângă vreo 20 de minute până apuci să ajungi la maşină? Ce femei sunt acelea care nu înţeleg ce traumă poate reprezenta pentru un sugar privarea de alăptat în momentul X? Aţi luat-o razna de tot? Acceptaţi marea dezbrăcare naţională de pe litoral şi de aiurea, dar condamnaţi o mamă care-şi hrăneşte copilul în public? Atât de tare v-aţi îmbolnăvit? În ce lume trăiţi? Ce vi s-a întâmplat până acum? Ce infern purtaţi în voi? P.S. Sunt atâtea femei care au trecut prin episoade urâte pentru că şi-au «permis» să alăpteze în public, încât Cristina a decis să iniţieze o campanie pentru normalitate! Alăptarea în public nu trebuie să fie o sfidare a unor norme sociale, dar nici nu trebuie să fie condamnată! Nu suntem în Evul Mediu!.

 

Vedetele răspund provocării Viva! Iată ce spun despre alăptatul în public Carmen Brumă, Claudia Pavel sau Codin Maticiuc- VIDEOVedetele răspund provocării Viva! Iată ce spun despre alăptatul în public Carmen Brumă, Claudia Pavel sau Codin Maticiuc- VIDEO

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter