Ce spun vedetele despre alăptat

Publicat pe

Nu sunt deloc puține vedetele care alăptează ba, mai mult decât atât, nu se feresc să povestească despre momentele frumoase sau mai grele prin care au trecut. Sore, Cătălina Grama, Adela Popescu, Anca Lungu, Carmen Brumă și Sonia Argint sunt vedetele care au ales să ne împărtășească părerea lor despre alăptat, fie el în intimitate sau în public. 

Iată ce spun vedetele despre alăptat


Anca Lungu: Am alăptat-o pe Natalia doi ani și o lună. Cât despre alăptatul în public, sunt pentru amenajarea unor spații speciale pentru mamă și copil în restaurante, mall-uri, instituții publice, etc, și pentru alăptatul în public discret, nu ostentativ.

Sonia Argint: Mi-am alăptata ambii copii exclusiv timp de 6 luni. Așa mi-am propus, așa am făcut și mi-a plăcut la nebunie senzația. În plus, știam cât de benefic este pentru ei. Acele luni sunt esențiale pentru imunitatea lor. Deși nu judec, iar fiecare om este liber să decidă pentru sine, trebuie să admit că mi-e greu să înțeleg de ce unele femei nu doresc să alăpteze. Cu riscul de a supăra, cred că este un gest egoist. Dar tot așa și alăptatul pentru o perioadă prea lungă mi se pare exagerat.

Adela Popescu: Încă din clipa în care am rămas însărcinată am știut că vreau să nasc natural și să alăptez. Iată că Alexandru are aproape un an și două luni și încă îl alăptez.

Citește și:

Reuniune de clasă: „Liceenii” s-au revăzut după mai bine de 30 de ani 

Nu o să-ți vină să crezi ce ascunde Dj Wanda în geantă! 

Jennifer Lopez și mama ei arată ca două surori. Iată de la cine a moștenit artista frumusețea!

Sore: Am alăptat, nu mult pentru că din păcate nu am avut lapte prea mult timp, însă m-am lovit de situații în care era necesar să îmi hrănesc copilul în public. Sunt pro alăptat în public pentru că înainte de orice este vorba despre copil. Bineînțeles, fiecare se acoperă cum consideră, unii sunt mai pudici, alții mai libertini. Toate teoriile cel puțin aberante conform cărora „lasă-l să rabde, că așa îl educi” sau „nu îi da la cerere, că așa ajunge supraponderal” nu reușesc decât să mă dezamăgească. Adică, ne permintem să punem la perete femeia care își hrănește copilul în timp ce mulți bărbați scuipă pe jos?! Nu am văzut niciun articol legat de asta, vreo petiție sau vreo postare devenită virală. Chiar cred că ne ‘scârbesc’ lucrurile greșite, sincer. #proalăptatînpublic.

Cătălina Grama: Alăptarea este un început firesc al maternității. Cred că merită să te mobilizezi pentru asta din toate punctele de vedere. Dacă nu reușești însă, nu trebuie să fie un capăt de lume. Eu una am încercat de fiecare dată, cu fetița mea chiar timp de două luni și jumătate, însă fără succes. Și atunci am ascultat de sfatul consultantului meu în alăptare care mi-a zis că „bebe are nevoie mai degraba de o mămică relaxată, liniștită și odihnită, decât de una care e zilnic stresată că nu poate să alăpteze.” Atunci am înțeles încă o dată că trebuie să lăsăm ca lucrurile în viața noastră să se întâmple firesc. Dacă nu e ceva firesc, înseamnă că nu e pentru tine, și atunci trebuie să te împaci cu gândul acesta și să mergi mai departe. Spun asta pentru că sunt convinsă că există multe mămici care probabil au experimentat același lucru și au trăit un sentiment de eșec și vinovăție exact ca mine. Alăptarea este prima conexiune extraordinara cu minunea din brațele tale. Dacă nu este posibilă după săptămâni întregi de încercări, o mămică poate găsi multe altele. Am un deosebit respect atât pentru mămicile care alăptează, cât și pentru cele ce nu au putut face asta. Sunteți toate în mod egal minunate! În primul rând pentru că ați dat viață, și în al doilea rând pentru că știu că veți face orice este omenește posibil pentru a o îngriji. Mamicile chiar sunt super eroi!

Carmen Brumă: Despre alăptat am o părere bună cu condiția să nu se exagereze în nicio direcție. Eu am alăptat 5 luni, iar când Vlăduț a început să refuze nu am insistat. Alăptarea este cea mai bună modalitate de hrănire a copilului cu condiția ca mama să mănânce corect, să nu consume alcool în exces și să nu ia substanțe periculoase sau interzise. Pe de altă parte, am văzut copii alăptați până la 3 ani care erau tot timpul bolnavi și copii hrăniți exclusiv cu lapte praf care s-au îmbolnăvit foarte rar. Este ca la naștere: naturală vs. cezariană.

Și vedetele internaționale sunt pro alăptat.

Vezi în galeria de mai sus câteva dintre fotografiile care s-au răspândit imediat în mediul online, cu vedete care își alăptează copiii.

Citește și:

Chrissy Teigen – Soția lui John Legend susține alăptatul 

Mădălina Ghenea face prima dezvăluire din viața de mamă 

Ce spun vedetele despre alăptatCe spun vedetele despre alăptat

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter