Anca Parghel - O viata in ritm de jazz

Publicat pe

Anca a iubit cu aceeasi pasiune cu care a cantat. La 14 ani, s-a indragostit nebuneste de pictorul Virgil Parghel, caruia i-a pozat si cu care s-a casatorit la 18 ani. La 19 l-a nascut pe Ciprian, iar dupa patru ani l-a avut pe Tudor. Iubirea dintre cei doi a durat pana in 1997, cand cantareata si-a luat cei doi copii si a plecat in Belgia, unde castigase un post de profesoara de canto la Conservatorul Regal din Bruxelles.

Cand a fost diagnosticata prima data cu cancer, Anca a ales sa se salveze prin muzica si rugaciune. „Imi face bine sa cant… Trag pana pic. Misiunea mea trebuie dusa pana la capat, spunea artista. Si Anca s-a tinut de cuvant, cantand pana in ultimele clipe cu vocea sa inconfundabila, care se intindea pe nu mai putin de patru octave.

Lectia de muzica

A inceput sa cante jazz in facultate cand l-a intalnit pe dirijorul Ion Baciu Jr.

Incepand din 1984 a participat la marile festivaluri de jazz din tara si din strainatate, cantand la Bucuresti, Sibiu, Costinesti, Leipzig, Varsovia, Viena, M¼nchen, Zagreb sau Bratislava.

Si-a lansat primul sau album la varsta de 29 de ani, iar in cariera sa a scos 14 discuri.

Printre albumele lansate se afla: „Tinerii danseaza (1986), „Magic Bird (1988) cu Mircea Tiberian, „Jazz, My Secret Soul (1994), „Indian Princess (1995), „Midnight Prayer (1996), „Primal Sound (1999) sau „Zamorena (2008).

Single-ul „Brasil, lansat impreuna cu Tom Boxer si Fly Project si filmat chiar in Brazilia, a facut furori, devenind rapid hit.

Florentina Liutic, Fotograf Radu Chindris

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă