Annie Lennox - Buna samariteana

Publicat pe

Cu o silueta enigmatica si androgina, Annie Lennox este una dintre figurile mitice ale muzicii pop, comparata adesea cu Madonna. Cantareata, compozitoare, mama, activista, Annie s-a reinventat de fiecare data, avand puterea s-o ia mereu de la capat.

Annie LennoxNascuta in ziua de Craciun a anului 1954, in Aberdeen, Scotia, fetita supradotata a invatat de mica sa cante la pian si fluier si a luat lectii de dans, parintii cultivandu-i interesul pentru muzica si poezie.

Studenta la Londons Royal Academy of Music, Annie paraseste fara regrete prestigioasa institutie cu cateva saptamani inainte de obtinerea diplomei, nefericita de directia in care se indrepta viata sa. Avea sa-si petreaca urmatorii trei ani cautand ceva mai bun de facut. Isi ia un job de chelnerita intr-un restaurant, iar intr-o seara il intalneste pe Dave Stewart, ale carui prime cuvinte au fost: „Te mariti cu mine?

In plina era punk, Annie si Dave se alatura trupei new wave, „The Turists, insa cuplul Stewart- Lennox se decide sa-si formeze propria formatie, aparand astfel Eurythmics, nume preluat de la un dans grecesc invatat de Annie in copilarie.

Daca primul album din 1981, „In the Garden, nu provoaca reactiile asteptate, fiind un esec in ciuda sperantelor pe care si le pusesera in el, „Sweet Dreams ii poarta pe culmi, trupa rasfatandu-se timp de zece ani cu succes dupa succes.

Annie Lennox, Dave Stewart
Annie Lennox si Dave Stewart

In anii 90, grupul incepe sa dea semne de oboseala, iar Annie face o miscare inspirata, alegand sa cante pe cont propriu. Cariera solo i-a adus venituri considerabile si o recunoastere a calitatilor, desi aparitiile sale au devenit tot mai rare. Pariul s-a dovedit unul castigator, „Diva, albumul lansat in 1992, vanzandu-se in milioane de exemplare datorita unor hituri ca „Why sau „Walking On Broken Glass. Annie a primit mai multe recompense, iar regizorul Francis Ford Coppola a ales melodia „Love Song of a Vampire pentru coloana sonora a filmului „Dra-cula. Albumul din 1995, „Medusa, nu a mai fost la fel de bine primit ca primul, insa Lennox s-a mentinut pe val. Eurythmics se reuneste in 1998, inregistrand albumul „Peace, pentru ca in 2000 Annie sa-si reia cariera solo cu un remix al piesei „Dont Let It Bring You Down a lui Neil Young, folosita pe coloana sonora a filmului „American Beauty.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter