Annie Lennox - Buna samariteana

Publicat pe

Annie LennoxMuzica, nu razboi!

S-a implicat in multe cauze umanitare si sociale, in special pentru cele derulate in sprijinul statelor africane.

Este cunoscut angajamentul artistei pentru Nelson Mandela si ONG-ul sud african TAC (Treatment Action Campaign), care le-au oferit ajutor victimelor SIDA.

A sustinut proiectele derulate de Amnisty International. Foarte sensibila la cauza tibetana, a fost impresionata de povestea lui Palden Gyatso, intemnitat in China, condamnat la munca fortata si torturat pentru ca a ajutat la salvarea unor tibetani in 1959.

Impresionata de femeile bolnave de SIDA, a lansat o campanie numita „Sing, pentru care a inregistrat un cantec impreuna cu 23 de artiste, printre care Anastacia, Dido, Shakira, Pink sau Madonna.

„Sunt cantareata, compozitoare, dar si o purtatoare de cuvant. Precum alti semeni de-ai mei, vreau sa contribui la apararea drepturilor oamenilor, declara ea.

Nu mai putin de 18 organizatii au putut conta pe ajutorul lui Annie Lennox.


Backstage

Sfarsitul povestii de dragoste dintre Annie si Dave Stewart nu a coincis si cu separarea lor pe plan profesional. Abia dupa ce iubirea s-a stins, au cunoscut gloria.

Ca toate starurile, Annie Lennox a atras atentia asupra relatiilor sale. A fost vazuta la brat cu Robet Gorl de la D.A.F, dar si in compania fotografului Peter Ashworth si a coregrafului Billy Poveda.

In martie 1984 s-a casatorit cu Rahda Raman, un german adept al sectei Hare Krishna. Casatoria nu a durat decat sase luni.

Dupa ce a locuit o vreme la Paris, in 1988 s-a casatorit cu Uri Fruchtman, realizator de videoclipuri.

Astazi, Annie traieste la Londra, unde isi creste cele doua fiice, Lola si Tali.

Florentina Liutic, Fotografii Photoland/Corbis, Hepta, Northfoto, Guliver Wire Image

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter