Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, iar în prezent este membru în juriul „Chefi la cuțite”, show-ul culinar de la Antena1, alături de chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu.

  • Data nasterii 20.06.1972
  • Locul nasterii Constanța
  • Culoarea ochilor căprui
  • Mariaje/Relatii Cătălin Scărlătescu e necăsătorit
  • Facebook Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Cătălin Scărlătescu STUDII


Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, s-a născut în 1972 și împlinește 48 de ani pe 20 iulie. S-a născut, a crescut și a făcut școala la Constanța, și povestește că a fost atras încă de mic de bucătărie, cea care l-a inspirat în alegerea viitoarei profesii fiind chiar bunica lui.

Citește și: Alexandru Comerzan, din echipa lui chef Scărlătescu, a câştigat CHEFI LA CUŢITE, sezon 7!

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.

Chef Cătălin Scărlătescu CARIERĂ

Chef Cătălin Scărlătescu povestește că prima oară s-a gândit că vrea să fie bucătar în vara anului 1987, pe când avea 16 ani și muncea la Hotelul Flamingo din Eforie Sud, unde era curier. L-a atras faptul că „am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu”.

Doi ani mai târziu, cel ce avea să devină unul dintre cei mai reputați chefi, pornea de la munca de jos.

Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea <>, dacă îmi daţi voie, era altul. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)'.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, surprins în aeroport cu o brunetă simpatică. Juratul 'Chefi la cuțite' o ducea în vacanță

A plecat din țară la doar 20 de ani și a lucrat pe vapor

În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea. M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet,încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani de zile lucrez la Howard Johnson, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro.

Acum, chef Scărlătescu este unul dintre cei trei jurați ai celui mai popular show de cooking, Chefi la cuțite.

FAMILIE

Cătălin Scărlătescu nu este singur la părinți, are o soră superbă, Carmen, care este mama unui băiețel. Deși se apropie de 48 de ani, Cătălin Scărlătescu este încă burlac, și încă unul dintre cei mai vânați din showbiz. De altfel, cele mai multe concurente de la „Chefi la cuțite” recunosc că vin în platou doar pentru a-l cunoaște pe simpaticul chef cu care multe dintre ele și-ar dori să întemeieze o familie. E de notorietate cererea în căsătorie pe care chef-ul a primit-o în plină stradă de la brunetă care a îngenuncheat în plină stradă pentru a-l impresiona, dar și avansurile pe care i le-a făcut o superbă maramureșeancă, proprietara unei pensiuni, în emisiune.

În pofida succesului evident pe care îl are mai ales de când a slăbit un număr impresionant de kilograme, chef Scărlătescu nu s-a decis încă și, mai mult de atât, este extrem de discret în privința vieții personale.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter