Fuego (Paul Surugiu)

 

  • Data nasterii 23.08.1976
  • Locul nasterii Turda
  • Inaltime 1,83
  • Culoarea ochilor căprui
  • Mariaje/Relatii Ultima relație cunoscută a fost cea cu Ana Maria Ciaușu, care a durat patru ani.
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Paul Surugiu, cunoscut sub numele de scenă Fuego, este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Și-a creat renumele în timp, prin muncă susținută, fiind, în egală măsură, un actor și un pictor talentat.

Fuego studii


Paul Ciprian Surugiu, pe numele de scenă Fuego, s-a născut pe data de 23 august 1976, în Turda, un oraş din inima Ardealului istoric. A urmat Liceul Dr. Ion Raţiu’ Turda, Şcoala Populară de Artă, secţia canto, Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru – clasa profesor Adriana Piteşteanu. Are o specializare în music hall – clasa, profesor Marius Ţeicu.

Cariera lui Fuego

Fuego s-a lansat în urmă cu 25 de ani, în anul 1993, la Festivalul de la Mamaia. Până în momentul de față, artistul a lansat 31 de albume de studio, a înregistrat peste 600 de cântece, ce i-au adus cinci discuri de aur și două de platină. A absolvit Facultatea de Teatru, iar de 11 ani face de două ori pe an turnee naționale, colindând toată România, jucând permanent sold-out.

Pe parcursul carierei sale, Fuego a interpretat mai multe genuri muzicale, trecând de la pop rock la genul latino dance, continuând cu tradiționalele colinde, cu muzica ușoară, etno și muzica populară, una dintre cele mai de notorietate colaborări ale sale fiind cu doamna muzicii populare românești, Irina Loghin. Una dintre pasiunile lui Fuego, pe care artistul a ridicat-o la rang de artă, este pictura. În anul 2015, Paul Surugiu a pornit proiectul ART BY FUEGO, o inițiativă lăudabilă prin care, din vânzarea picturilor sale, ajută marii artiști și tinerii talentați. Până în prezent, a sprijinit peste 160 de tineri! Iar din 2018, Fuego este gazda emisiunii de succes Drag de România mea!, difuzată pe TVR2.

Iată cum se descrie artistul: „Am peste 40 de ani și fără menajamente vă zic că nu-i simt! Sunt un număr adunat în buletin și cred că părul acesta grizonant pe care-l am mă provoacă dinadins, pentru că eu mă simt un veșnic adolescent! Am adunat o mulțime de experiențe, de chipuri și de amintiri, care mă fac să mă simt confortabil cu mine, cu mintea pe umeri și cu ceva la care țin enorm – libertatea de a fi eu însumi.

Sunt fericit că vă am, că pot cânta și picta, că mă pot exprima liber și că ceea ce fac are ecouri puternice! Ce-mi doresc? Timp, pe voi, muzică de calitate, echilibru și un strop de liniște. Restul le fac, n-am niciun dubiu. Pot duce mult și cred că n-am ajuns nici la jumătate din câte mai pot face! Vă mulțumesc că-mi sunteți aproape!' (Sursa: https://paulsurugiu-fuego.ro)

Familia lui Fuego

Părinți – Eugenia și Ion Surugiu. Tatăl artistului a decedat în anul 2010, lăsând în sufletul lui Paul un gol imens. Iată declarația emoționantă, făcută de Fuego pentru revista VIVA! în 2018: „Amintirea, dorul de chipuri, de oameni și trăiri, de clipe prețioase nu doar că se intensifică, ci rămâne permanent cu tine.

Pentru mine nu e nostalgie, nici părere de rău, ci doar o împăcare cu mine și cu ireversibilul, cu trecerile firești ale vieții, la care ajungem cu toții la un moment dat, mai devreme sau mai târziu. Mi-e dor într-adevăr, mai ales la sărbători și la momente festive, de tata, pe care l-am pierdut, prematur, la 58 de ani, în 2010.

În luna martie ar fi fost ziua lui de naștere, iar asta m-a răscolit, pentru că tatăl meu a însemnat enorm. Era de-un pozitivism și de-o inteligență nativă sclipitoare, reușind să-mi insufle dragostea pentru artă, seriozitatea în profesie și bucuria de trăi fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. Așa a făcut el! Nu știu ce i-aș spune dacă ar fi lângă mine. L-aș privi în ochi și l-aș strânge în brațe. Mai departe, cu siguranță, el ar înțelege tot ce-am vrut să spun!”

La 42 de ani, Fuego este încă celibatar, ultima relație cunoscută (care a durat patru ani) fiind cea cu Ana Maria Ciaușu, de care s-a despărțit, după ce aceasta a pierdut mai multe sarcini, în anul 2007. De atunci, artistul, extrem de discret în privința vieții sale personale, nu s-a mai afișat niciodată în public alături de nicio femeie.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă