Alexandru Ionuț Velea, cunoscut în lumea artistică drept Alex Velea, este unul dintre cei mai talentați artiști din România. Cântăreț, vedetă de televiziune și compozitor de muzică pop, Alex Velea a intrat în atenția publicului în anul 2003, când a câștigat competiția Star Factory.

  • Data nasterii 13.05.1984
  • Locul nasterii Craiova
  • Inaltime 1,72
  • Greutate 68-72
  • Culoarea ochilor căprui
  • Copii Are doi fii - Dominic și Akim
  • Mariaje/Relatii A fost căsătorit cu Ana Velea din 2010 până în 2014, iar din 2013 este într-o relație cu Antonia.
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Alex Velea s-a născut pe data de 13 mai 1984, la Craiova, iar pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o încă din copilărie. Artistul a început să cânte de la vârsta de 9 ani, iar la 11 ani devenise elev al Palatului copiilor din Craiova. La 16 ani, Alex Velea s-a apucat de Canto clasic, pe care l-a studiat timp de 4 ani.

Alex Velea studii

Deși și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie, Alex Velea a terminat Liceul de Telecomunicatii și, ulterior, a făcut o facultate tehnică. În cadrul emisiunii „Vorbeste lumea', de la PRO TV, Alex Velea a dezvăluit fără reţineri ce facultate a absolvit şi ce diplomă are. Acesta ar putea să fie cu uşurinţă inginer, căci are studii în domeniu. Cântăreţul are diplomă în Inginerie și protecția mediului. Cu ani în urmă, el a absolvit Facultatea de Electromecanică.

Cariera lui Alex Velea

Alex Velea a devenit cunoscut pentru prima oară în anul 2003, când a câștigat emisiunea-concurs „Star Factory” și, ulterior, a participat la Big Brother. A urmat colaborarea cu Anna Lesko la o melodie de pe ediția specială a albumului ei, Pentru tine, și cea cu Anda Adam pentru cel de-al doilea album al ei, Confidențial. Piesa, intitulată „Ce ți-aș face (Selecta)', a devenit rapid un hit, bucurându-se de un mare succes în România.

Album său de debut, Yamasha, a fost lansat în toamna anului 2006, și se vrea o declarație din partea lui Alex : „Piesele acestea mă descoperă în fața publicului… Ăsta sunt eu… Am încercat să pun pe note gânduri, sentimente, trăiri…’Yamasha’ mă reprezintă.' Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley, Puya, Marius Moga, Connect-R, Matteo și Don Baxter. De pe album au fost promovate patru piese: „Yamasha', „Dragoste la prima vedere' (feat. Connect-R), „Când sunt cu tine' (feat. Mandinga) și „Doamna mea'. „Yamasha' i-a adus acestuia titlul de Best show, Best male' și Best new artist” la Romanian Music Awards, iar popularitatea lui a intrat pe un trend ascendent.

În anul 2009, Alex Velea a lansat piesele „Doar ea” și „Secret” și tot atunci artistul a intrat în echipa de producție a Radio Killer, sub numele de Crocodealer, unul dintre cei șapte killeri. În același an, Alex și-a făcut și debutul pe marile ecrane, în producția cinematografică „Un film Simplu” (2008), unde a interpretat un rol negativ. Ulterior, a jucat în alte două producții – filmele „Nașa” (2011) și Selfie (2014).

În anul 2010 a scos „Don’t say it’s over”, hit al cărui videoclip a avut o coregrafie ce a generat cel mai mare flashmob din România. Acesta a avut loc în Piața Constituției din București, în iunie 2010.

În septembrie 2011, Alex a lansat piesa „Whisper”, 2012  fiind anul în care artistul a revenit în forță în topurile muzicale cu piesa „Când noaptea vine”. La Romanian Music Awards, în același an,  Alex a lansat un nou hit, „Minim doi”. Piesa a reușit să strângă în câteva zile milioane de vizualizări pe YouTube.  Tot în luna iunie 2012, a câștigat premiul pentru „Best Pop” în cadrul premiilor Romanian Music Awards.  În 2013, artistul a lansat melodiile „E Marfă Tare' și continuarea melodiei, într-o colaborare cu Pacha Man, „Aia E'.

În 2018, artistul a fost cooptat la emisiunea Bravo, ai stil! (Kanal D) și, ulterior a fost coprezentator la emisiunea Acces direct (Antena 1), alături de Simona Gherghe și, între timp, a avut colaborări cu toți artiștii importanți din România.

Alex Velea și Antonia

Alex Velea și Antonia

Familia lui Alex Velea

Alex Velea are o relație specială cu părinții săi, Constantina și Ion Velea, dragostea pentru muzică fiindu-i insuflată de aceștia și în special de tatăl său, care este muzician. Artistul are o soră, Alina. Alex Velea a fost căsătorit cu Ana Velea din 2010 până în 2014, când a survenit divorțul, iar din 2013 este partenerul Antoniei Iacobescu. Cei doi au avut de la început o relație complicată, Antonia fiind atunci în divorț de Vicenzo Castellano, în timp ce nici Alex nu avea socotelile reglate cu Ana…

Antonia, Alex Velea și cei doi băieți ai lor, Dominic și Akim

Antonia, Alex Velea și cei doi băieți ai lor, Dominic și Akim

Acest lucru nu i-a împiedicat pe cei doi să formeze o familie în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă situația matrimonială nu le-a permis să se căsătorească. Antonia, care mai are o fiică, Maya (8) i-a dăruit lui Alex doi fii – Dominik (5) și Akim (2).  Din 2014 și până în 2018, când instanța l-a recunoscut pe Alex Velea ca fiind tatăl copiilor Antoniei, Akim și Dominic, aceștia au purtat numele Castellano.

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter