Maurice Munteanu este fashion editor la revista ELLE, iar în ultimii ani a devenit cunoscut publicului larg datorită rolului de jurat în cadrul emisiunii „Bravo, ai stil!', dar și ca blogger. 

  • Data nasterii 03.01.1978
  • Locul nasterii București
  • Inaltime 1,70 m
  • Greutate 70
  • Culoarea ochilor Căprui
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul

Maurice Munteanu studii

Maurice Munteanu s-a născut pe 3 ianuarie 1978 (zodia Capricorn) și este absolvent al Liceului Grigore Moisil. A vrut să devină actor şi chiar a dat de trei ori admitere la Facultatea de Teatru. A terminat, în schimb, Dreptul şi Facultatea de Jurnalism.

Numele său din buletin este Marius Munteanu, dar i se spune dintotdeauna Maurice acasă şi în cercul său de prieteni, aşa că a devenit celebru tot sub acest pseudonim.

Maurice Munteanu carieră

Scrie editoriale pe teme de fashion în revista de specialitate Elle, din România, şi până să ajungă acolo a colaborat cu Revista The One, pe care o conducea cândva Andreea Esca, dar şi la Dilema Veche. Este, de asemenea, un blogger de succes (Le Projet D’Amour) și, din 2017, face parte din show-ul emisiunii Bravo, ai stil!

Invitat în luna august 2021 la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții’, cu Gojira, fashion editorul a vorbit despre profesia sa.

„Eu nu sunt critic de modă. Pe mine nu mă interesează moda. Pe mine mă interesează moda într-un fel pervers. Moda este un instrument care vorbește concret despre slăbiciunile oamenilor. Interesul meu nu este o rochiță. Mă doare undeva de cum arată o rochiță. Poate să fie urâtă sau frumoasă, dar ce înseamnă, până la urmă, asta? Nu rochița e problema, mesajul e problema. Ce faci cu informația aia. De ce prin rochița aia tu ajungi să însemni ceva? Nu-mi place moda, îmi place luxul, dar asta e o diferență. Îmi plac lucrurile care, la un moment dat, vorbesc singure despre ele (…). Pot analiza greșeli, ține de meseria mea, și știu despre ce vorbesc. Mă obseda Dior, de exemplu (…). Eu sunt un cetățean, sunt un om care, atunci când e întrebat sau nu, spune ce crede’, a povestit Maurice Munteanu.

De-a lungul carierei, acesta a câștigat numeroase premii, printre: distincția „Best Coolest Blog” din partea celor de la „Forbes' în anul 2015 sau premiul „Best Fashion Blog”, în cadrul „Elle Style Awards”.

Dacă nu ar fi devenit fashion blogger, Maurice a dezvăluit că și-ar fi dorit să fie profesor de literatură comparată. Iar când vine vorba despre frici, lui Maurice Munteanu îi este frică de zbor și de avioane.

Maurice Munteanu familie

Maurice Munteanu are o relaţie extrem de apropiată cu familia, despre care însă nu îi place să vorbească. Puţini ştiu care este povestea din spatele numelui său „de scenă”, pe care îl are din copilărie și spune chiar că nu-şi aminteşte să fi fost strigat într-un alt mod. Avea doar patru-cinci ani când profesorul său de matematică i-a oferit un CD cu muzica lui Maurice Chevalier, cadou care l-a încântat nespus. Bunicul său, văzându-i bucuria, l-a strigat Maurice încă de atunci şi aşa i-a rămas numele.

În ceea ce privește, orientarea sa sexuală, Maurice Munteanu a fost întotdeauna extrem de asumat. El nu se iubește în prezent cu cineva, însăa declarat în anul 2020, în cadrul unui podcast difuzat pe platforma Youtube, că iubește o femeie. Se pare că povestea are rădăcini în trecutul îndepărtat, deoarece Maurice a mărturisit că recent s-a reîndrăgostit de ea.

„Nu am făcut amor cu femei niciodată. Am făcut multe chestii cu femei, am fost îndrăgostit de femei, sunt îndrăgostit și acum de o femeie. Am cunoscut-o mai demult, am reîntâlnit-o și m-am reîndrăgostit. Am senzația de neputință și asta mă ucide mai mult decât să cred că e prea târziu. Tind să cred că ne dorim amândoi același lucru, dar știm că e imposibil și asta face ca lucrurile să fie un pic triste. Eu sunt un bărbat homosexual, care nu are neapărat priză la bărbații gay. În mod normal, genetic, teoretic, programarea mea nu trebuia să fie neapărat una homosexuală (…). Sigur că, homosexualul din mine vrea să fie cea mai seducătoare femeie în raport cu acești bărbați, pentru că își urăște condiția'.

De altfel, Maurice nu și-a ascuns niciodată orientarea sexuală. Mai mult, la un moment dat, a povestit chiar că a plătit pentru servicii intime.

 

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter