Bilanț dramatic în România: 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu noul coronavirus COVID 19

Publicat pe

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, până pe 24 martie, sunt 103 cadre medicale diagnosticate cu COVID 19, 70 fiind de la Spitalul Judeţean Suceava.

Bilanț dramatic în România: 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu noul coronavirus COVID 19Bilanț dramatic în România: 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu noul coronavirus COVID 19

'Conform datelor raportate către Institutul Naţional de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt  diagnosticate cu COVID 19', au transmis, marţi, autorităţile.

Este vorba despre 43 de medici (27 medici Suceava), 45 de asistenţi medicali (30 asistenţi medicali Suceava), 14 infirmieri (13 infirmieri Suceava) şi 1 îngrijitoare.

Totodată, 16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au intrat, marţi, în izolare, după ce un pacient adus de la Suceava a fost confirmat cu coronavirus.

Pacientul fusese transferat de la secţia de profil a Spitalului de Urgenţe Suceava. S-a decis testarea lui, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase. În institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieşit negativ. Personalul medical este testat începând din această dimineaţă (marţi dimineaţă – n.r.) urmând sa intre în autoizolare. Este vorba de 16 medici şi asistenţi medicali”, a declarat medicul Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Mai mult, cadrele medicale au fost obligate să vină la spital luni dimineață, atât cele aflate în izolare, cât și cele testate pozitiv pentru COVID-19.

Procurorii suceveni au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, după ce la Spitalul Judeţean nu au fost luate măsurile pentru prevenirea bolilor infecto-contagioase.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Suceava se închide timp de 48 de ore, pentru dezinfecţie, iar ulterior va primi doar pacienţi infectaţi cu acest virus. Pacienţii care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu au început să fie externaţi, cei care au nevoie de spitalizare vor fi duşi la alte unităţi medicale.

Citește și:

Sfaturile lui Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara, pentru a ne feri de coronavirus: „Unii oameni se autocondamnă la moarte”

Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. 762 persoane infectate, 79 vindecate și 8 morți

Medic român la vama Nădlac: „Nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară!”

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter