Românii care adoptă un copil pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Publicat pe

Românii care adoptă un copil pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care perioada concediului de acomodare în procesul de adopție se prelungește la doi ani. Legea a fost adoptată la sfârșitul lunii februarie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Românii care adoptă un copil pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație. Klaus Iohannis a promulgat, miercuri seara, legea prin care crește durata concediului de acomodare pentru părinții care au adoptat un copil, de la un an, la doi ani. Inițiatorul proiectului, Alin Ignat, afirmă că initiativa este esentială pentru persoanele care decis să adopte un copil în România.

De asemenea, deputatul PNL este de părere că această lege este importantă pentru copii care primesc șansa unei vieți în familie, prin adopție. Părinții adoptivi vor avea un concediu de acomodare cu durată de maximum doi ani.

Citește și:La ce pericole te expui când zbori cu avionul

Citește și:Beatrice Rancea, despre legea conform căreia dansatorii se pot pensiona mai devreme: „După o anumită vârstă, nici corpul nu te mai ajută”

Citește și:Cine este România Matcașu, singura femeie care poartă numele țării noastre. A fost botezată de Regele Carol al II-lea!

Citește și:Avertismentul Poliției pentru bărbații care își bat partenerele: violența domestică devine infracţiune. Ce pedepse primesc cei care încalcă ordinul de restricție

Părinții care adoptă un copil pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri seara,legea prin care părinții care adoptă copii vor sta doi ani în concediu de acomodare. Mai mult, legea prevede ca părinții adoptivi să primească o indemnizație.

Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, din activităţi independente, drepturi de autor ori activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară', prevede legea.

Deputatul PNL, Alin Ignat a inițiat proiectul

Alin Ignat, deputatul PNL a inițiat proiectul de lege și a declarat că inițiativa este esențială atât pentru părinții adoptivi, cât și pentru copiii care vor avea o viață normală alături de o nouă familie.

'Astăzi, aceste persoane beneficiază, la cerere, de un concediu de acomodare plătit. Cu durata maximă de un an. Din nefericire, realitatea ne arată că mulţi dintre copiii adoptaţi şi care au ajuns în sistemul de protecţie socială în urma unui abandon sau a decesului părinţilor. Au de depăşit traume severe, procesul de adaptare la noua familie fiind unul complex şi plin de provocări. Un proces care de cele mai multe ori presupune recuperare psiho-emoţională, medicală, comportamentală, prin integrarea în diferite programe de specialitate. De la astfel de cazuri am pornit când am gândit şi iniţiat proiectul care vine în ajutorul părinţilor adoptatori acordând posibilitatea unui concediu de acomodare de până la doi ani', spunea Ignat.

Sursa foto: Canva

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă