Ministrul Economiei anunță cât vor costa măștile chirugicale după 15 mai: "Vom avea 1 milion de măști zilnic"

Publicat pe

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat cât ar urma să coste măștile chirurgicale după data de 15 mai, când se vor mai relaxa măsurile impuse de autorități în contextul coronavirusului.

Ministrul Economiei anunță cât vor costa măștile chirugicale după 15 mai: "Vom avea 1 milion de măști zilnic"Ministrul Economiei anunță cât vor costa măștile chirugicale după 15 mai: "Vom avea 1 milion de măști zilnic"

Se dorește o producție mai mare de echipamente medicale în țară în perioada care urmează, a mai anunțat ministrul.

„Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei.

Citește și: Veștile bune vin din vestul țării!Trei pacienți de peste 80 de ani s-au vindecat de COVID-19, în Arad: „Acest virus extrem de contagios poate fi învins!'

Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie', a declarat Virgil Popescu la Digi 24. 

Motivul pentru care preţul a crescut

În egală măsură, el a menționat că nu va fi nevoie de o plafonare a prețului măștilor, având în vedere că la acest moment există stocuri suficiente în toată țara și mai pot fi aduse din străinătate.

Citește și: Studiu recent: COVID-19 ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite, în rândul adulților cu simptome moderate: „Raportul nostru arată o incidență de 7 ori mai mare'

„Nu cred că vom vorbi de o plafonare. După cum aţi observat, nu au mai fost atâtea speculaţii cum au fost la începutul acestei crize, când cererea era mai mare decât oferta. Cred că s-a ajuns, în momentul de faţă – şi cu producţia internă, şi cu importurile, şi faptul că există stocuri suficiente în ţară – la un preţ cât de cât corect al acestor măşti.

Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile', a mai spus oficialul.

Ministrul Economiei a mai subliniat că prioritatea numărul 1 a ministerului său este ca, „până la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, să putem avea instalată în România, la companie, un echipament care produce şi materialul filtrant, în aşa fel încât să avem integrată toată ţesătura necesară producerii acestor măşti'.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Gest înduioșător al unui pensionar de 87 de ani! Și-a donat economiile unui spital, pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19: „Statul suntem noi, trebuie să ajutăm la necaz”

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter