Studiu recent: COVID-19 ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite, în rândul adulților cu simptome moderate: "Raportul nostru arată o incidență de 7 ori mai mare"

Publicat pe

Un nou studiu realizat de specialiștii americani arată că noul coronavirus ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite în rândurile adulților cu simptome moderate, potrivit CNN.

Studiu recent: COVID-19 ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite, în rândul adulților cu simptome moderate: "Raportul nostru arată o incidență de 7 ori mai mare"Studiu recent: COVID-19 ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite, în rândul adulților cu simptome moderate: "Raportul nostru arată o incidență de 7 ori mai mare"

Cercetările în privința coronavirusului avansează din ce în ce mai mult, experții deslușind tot mai multe mistere din jurul COVID-19. Ultima cercetare arată că infecția cu noul coronavirus ar putea provoca coagularea sângelui în moduri neobişnuite. O consecință al acestui fapt ar fi chiar accidentul vascular cerebral.

Citește și: Papa Francisc, gest impresionant pentru România, în plină pandemie de coronavirus.Ce donație a făcut Suveranul Pontif pentru bolnavii de COVID-19 din Suceava

Dr. Thomas Oxley, un neurochirurg din New York şi colegii lui, au dat detalii despre cazurile a cinci pacienți care au fost tratați. Persoanele respective, cu vârste sub 50 de ani, aveau simptome ușoare de infecție sau erau asimptomatice, notează digi24.ro.

„Virusul pare să provoace coagularea crescută în arterele mari, ceea ce duce la accident vascular cerebral sever. Raportul nostru arată o creştere de şapte ori a incidenţei unui accident vascular cerebral subit la pacienţii tineri în ultimele două săptămâni. Majoritatea acestor pacienţi nu au antecedente medicale anterioare şi au fost acasă fie cu simptome uşoare (sau în două cazuri, fără simptome) de Covid, a spus el.

Citește și: Cel mai nou simptom asociat cu noul coronavirus, localizat la mâini și la picioare.Medicii explică exact cum se manifestă: „Se pare că virusul poate…”

Alţi medici au semnalat că mulți sunt reticenţi să apeleze numărul de urgență sau să se prezinte în camerele de urgenţă din pricina pandemiei: „Nu este normal ca persoanele atât de tinere să aibă dureri, în special accidente vasculare cerebrale în vasele mari din creier. Serviciul nostru, în ultimele 12 luni, a tratat în medie 0,73 pacienţi la fiecare 2 săptămâni sub vârsta de 50 de ani cu accident vascular cerebral mare”.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Ministrul Sănătății susține că vom trăi încă doi ani cu noul coronavirus și atenționează:”Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19″

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter