Rugăciunea făcătoare de minuni, care se spune în Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie

Publicat pe

Pe 5 ianuarie, creștinii-ortodocși sărbătoresc Ajunul de Bobotează, unul dintre cele mai importante evenimente religioase din an. În Ajun de Bobotează, se spune o rugăciunea specială despre care se crede că face minuni. Iată, așadar, ce rugăciune făcătoare de minuni se spune în Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

De Bobotează, creștinii ortodocși sărbătoresc botezul lui Iisus în râul Iordan. De asemena botezul este interpretat ca o manifestare către lume a Fiului Domnului, datorită faptului că pâna la vârsta la care s-a botezat Iisus a trăit ca un om de rând, fără a propovădui credința și învățăturile bisericești.

Iisus a venit din Galileea pentru a fi botezat de către Ioan. Când a ieșit din apa Iordanului cerurile s-au deschis și Duhul lui Dumnezeu s-a coborât peste el ca un porumbel și a zis:

'Acesta este Fiul Meu iubit întru care am binevoit'

Rugăciunea puternică ce se spune în Ajunul Bobotezei

'Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, Unule născut din Tatăl mai înainte de toti vecii, Lumină din Lumină, care luminezi toate, care nestricat

Te-ai întrupat din Preasfânta Fecioară Maria și ai venit în lumea aceasta pentru mântuirea noastră.

Citește și: Cum a cerut-o în căsătorie fostul Principe Nicolae pe Alina Binder: ‘Abia după ce familia ei a spus DA a fost cea mai mare provocare

Citește și: Julia Chelaru a rupt tăcerea la 4 ani de la divorțul de Bogdan Jianu:„Am plâns ca doi copii

Citește și: Ramona Păuleanu a publicat prima poză cu băiețelul ei. După 8 luni în spital, s-a întors acasă, la surioara lui geamănă

Tu însă nu ai răbdat să vezi neamul omenesc muncit de diavolul şi pentru aceasta în luminată zi a Dumnezeieștii Tale Arătări ai venit la Iordan la păcătosi și la vameși ca să Te botezi de la Ioan, fără de păcat fiind,

ca să împlineşti toată dreptatea şi să speli în apele Iordanului păcatele întregii lumi ca un Miel al lui Dumnezeu, să le iei asupra Ta şi să ne mântuieşti cu Cinstit Sângele Tău.

Pentru aceasta Te-ai afundat în apele Iordanului, ai deschis cerul cel închis de Adam şi Duhul Sfânt a venit peste Tine ca un porumbel.

Tu ai luminat şi ai îndumnezeit firea noastră şi Dumnezeiescul Tău Părinte Ti-a vestit bunăvoirea Sa, pentru că ai implinit voia Lui şi ca un om ai primit păcatele şi prin junghiere Te-ai gătit, după cum Tu Însuţi ai grăit: Pentru aceasta Mă iubeşte Tatăl, pentru că Eu Îmi pun sufletul, ca iarăsi să-L primesc' şi, astfel, în această prealuminată zi, Tu, Doamne, ai pus începutul mântuirii noastre.

Pentru aceasta toate puterile cereşti se bucură si toată făptura se veseleşte, asteptând slobozire din stricăciune zicând: A venit luminarea, s-a aratat harul si izbăvirea, lumea se luminează si oamenii se umplu de bucurie.

Să se veselească acum cerul si pământul si toată lumea să se bucure, râurile să salte, izvoarele, lacurile, adâncurile si mările să dăntuiască, că prin Dumnezeiescul Botez astăzi s-a sfinţit firea lor. Să se bucure astăzi şi adunarea oamenilor, că firea lor capătă astăzi starea cea dintâi si toti să cânte cu bucurie:

Este timpul Arătării lui Dumnezeu. Veniti cu mintea la Iordan să vedem privelişte mare: Hristos vine spre Botez, Hristos vine la Iordan, Hristos îngroapă în apă păcatele noastre, Hristos merge să caute oaia cea rătăcită şi o găseşte şi o duce în Rai'.

Această taină Dumnezeiască păzind, iubitorule de oameni, Doamne, învredniceste-ne pe noi, cei ce însetăm după glasul Tău, să venim la Tine, Izvorul cel pururea dătător de viaţă, să scoatem apa harului Tău şi iertarea păcatelor şi să trăim în veacul de acum în curătie si feciorie, în dreptate si cucernicie, aşteptând nădejdea cea fericită si arătarea slavei Tale, a Marelui Dumnezeu şi Mântuitorului nostru,

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter