VITAMINA C tratează coronavirusul COVID-19 / Anunțul important făcut de cercetătorii chinezi

Publicat pe

Guvernul din Shanghai, China, a anunţat oficial că recomandă tratarea virusului COVID-19 cu o cantitate mare de vitamina C. Atenție, însă: este vorba despre administrarea ei intravenos, nu pe cale orală pentru că efectele vitaminei C sunt cel puţin de zece ori mai puternice astfel. Totodată, medicii chinezi susțin că administrarea intravenoasă este cea mai sigură şi eficientă metodă antivirală.

Doza recomandată variază în funcţie de gradul de severitate şi complicaţii, de la 50 la 200 de miligrame per greutatea corporală, pe zi. Aceste doze sunt aproximativ de la 4,000 la 16,000mg pentru un adult, administrate intravenos.

'Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune.

Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale.

Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute', se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong.

Citește și:

Ipoteză neașteptată: bancnotele ar putea transmite coronavirusul 

Sfaturile medicului despre cum să ne protejăm de coronavirus, la locul de muncă

Cât de eficient este gelul dezinfectant împotriva coronavirusului COVID-19

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter