Cum îți menții buclele pentru mai multe zile

Publicat pe

Dacă și tu ai mers la salon, dar imediat ce te-ai întors acasă buclele s-au lăsat, atunci trebuie să știi că există câteva moduri să îți menții buclele pentru mai multe zile. 

Cum îți menții buclele

Cel mai bine este să ondulezi părul la două sau trei zile după ce l-ai spălat, chiar dacă mergi la coafor. Imediat după ce l-ai spălat, părul tău poate fi prea moale pentru a fi coafat, iar buclele își vor pierde rapid forma.

Cum să îți faci linia de tuș perfectă. Trucuri care funcționează

Uleiurile naturale din părul tău care se acumulează după duș vor oferi o textură mai grunjoasă care oferă buclelor o fixare mai naturală. Dacă ești îngrijorată de acumularea de ulei, poți oricând să pulverizezi părul cu șampon uscat.

Este întotdeauna mai bine să sari peste balsam. Balsamul îți va face părul și mai moale, lucru care te împiedică să îți menții buclele.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Părul tău are nevoie de o textură potrivită pentru a ține buclele pentru o perioadă lungă de timp. Anumite produse de păr de pe piață acționează de fapt pentru a oferi această textură.

Spuma de păr, în special, poate fi destul de eficientă. Conține alcool, care va elimina o parte din umiditatea din părul tău pentru a-i oferi textura groasă de care are nevoie.

Folosește o cantitate generoasă de spumă de păr umplându-ți toată palma cu produs. Apoi lucrează de la rădăcină până la vârfuri, asigurându-te că părul este acoperit.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Pentru a menține buclele, va trebui să folosești produse pe bază de alcool și să sari peste balsam. Acest lucru va lăsa părul uscat și fragil; așa că va trebui să ripostezi cu un produs de protecție termică.

Există mai multe produse de protecție termică pe care le poți aplica pe păr pentru a nu-l deteriora. Acestea îți vor proteja părul de efectele dăunătoare ale fiarelor de îndreptat și ondulat.

Folosește fixativ

Spray-ul de păr poate fi aplicat înainte, în timpul sau după ce îți ondulezi părul pentru a-i da o textură mai grunjoasă și pentru a ajuta la menținerea părului la locul lui.

Când aplici fixativul, ai grijă să nu-l ții prea aproape de bucle. Acest lucru le va face grele. În schimb, ține spray-ul la o anumită distanță de cap, astfel încât spray-ul să cadă în jurul părului într-o ceață ușoară. Acest lucru va menține buclele la locul lor, dar le va păstra și moi la atingere.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Dacă aplici fixativ înainte de a face bucle, lasă-l câteva minute să se fixeze înainte de a aplica căldura.

Dacă ai folosit un ondulator pe părul tău și te întrebi de ce nu funcționează, s-ar putea ca instrumentul în sine să nu fie de o calitate excelentă. 

Investește într-un ondulator bun

Ondulatoarele de păr de calitate superioară vor fi mai scumpe, dar merită pentru a obține buclele grozave pe care le dorești. 

Acestat tind, de asemenea, să dureze mai mult decât cele mai ieftine, așa că vei avea parte de bucle pentru mai mult timp.

Un ondulator bun va fi, de asemenea, mai puțin dăunător pentru părul tău. Caută-le pe cele realizate din ceramică turmalină pură, ceramică sau titan, acestea sunt de o calitate superioară celor care sunt doar acoperite. S-a dovedit că aceste materiale dăunează mai puțin părului decât metalul obișnuit.

Cum te vopsești singură acasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

De asemenea, se încălzesc mai bine, astfel încât nu trebuie să pierzi timp așteptând ca părul să se onduleze. Prin urmare, ondulatoarele nu numai că îți vor economisi timp, dar timpul redus în care vor fi în contact cu părul tău va însemna și mai puține daune.

Setează ondulatorul la 300 de grade. Dacă ondulezi extensii, redu căldura la 250 de grade. Extensiile sunt fragile și nu sunt capabile să reziste la căldură la fel de bine ca părul adevărat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter