Dan Diaconescu, la înmormântarea lui Florin Condurățeanu: „Mi-a fost ca un tată”

Publicat pe

Florin Condurățeanu a fost înmormântat joi, 1 iulie, la cimitirul Bellu. Nea Țuțu a fost condus pe ultimul drum de către familie, prieteni, apropiați, dar și oameni pe care nu i-a cunoscut. Unul dintre cei care au venit să își ia rămas-bun a fost și Dan Diaconescu care a mărturisit că Florin Condurățeanu a fost ca un tată pentru el.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Florin Condurățeanu s-a stins din viață la 78 de ani, lăsând un gol în sufletele tuturor. A murit în brațele fiului său, în urma unui stop cardiorespirator. Joi, 1 iulie, acesta a fost condus pe ultimul drum de către familie, prieteni, colegi de breaslă, dar și de oameni care nu l-au cunoscut niciodată în viața reală.

Dan Diaconescu, la înmormântarea lui Florin Condurățeanu: „Mi-a fost ca un tată'Dan Diaconescu, la înmormântarea lui Florin Condurățeanu: „Mi-a fost ca un tată'

Unul dintre cei care au venit să își ia rămas-bun de la regretatul jurnalist a fost și Dan Diaconescu care a vorbit cu ochii în lacrimi despre legătura dinte el și Florin Condurățeanu. Acesta a spus că jurnalistul a fost pentru el ca un tată și că se sunau reciproc non-stop.

Citește și: Florin Condurățeanu, condus pe ultimul drum!Soția și fiul, devastați la căpătâiul jurnalistului

Citește și: Imagini de la înmormântarea lui Florin Condurățeanu.Ce obiect special a pus familia în sicriu

Citește și: Alexandra Stan, primele imagini de la cununia civilă.S-a îmbrăcat în costum popular!

Citește și: Anamaria Prodan, totul despre zvonurile divorțului de Reghe:„Sar calul când mă cert, dar…'

Dan Diaconescu: „Florin Condurățeanu mi-a fost ca un tată'

De asemenea, Dan Diaconescu a mai spus că Florin Condurățeanu era bunătatea întruchipată și că mereu îi ajuta pe ceilalți în mod dezinteresat. Ba chiar, tocmai datorită altruismului său, Dan Diaconescu îl avea trecut pe Florin Condurățeanu în telefon sub numele de „îngerul pe pământ'.

Florin Condurățeanu mi-a fost ca un tată, cel puțin în ultimii ani, de când eu mi-am pierdut tatăl. Florin nă suna în fiecare zi să mă întrebe ce fac și mai ales când mi se ridică interdicțiile și mai ales cănd o să redeschidem televiziunea sau când o să refacem partidul. Toate aceste lucruri, astăzi, pe mine mă termină total pentru că eu, pentru el, acum, în acest moment, încalc interdicția de a vorbi fiindcă vreau vadă că am reușit și că pot vorbi la TV. Atât pot să fac eu pentru el.

În rest, el făcea pentru mine permanent lucruri. Eu îl sunam non-stop pentru diferite persoane cu probleme medicale. El mă suna non-stop să îmi povestească ce a pățin în oraș, când s-a întâlnit cu cineva care a întrebat de mine și de el, de tot ceea ce se întâmpla înainte în jurul nostru. Ei bine, astăzi, din păcate, Florin nu mai e și cred că, odată cu el, a dispărut ultimul patriot român, Florin Condurățeanu. Eu îi spuneam „îngerul pe pământ', așa l-am trecut și în telefon. Nu cred că a existat un om mai devotat și mai bun decât el', a declarat Dan Diaconescu, pentru Antena 3, după ce Florin Cindurățeanu a fost înmormântat.  

„Nu i se poate reproșa nimic'

Dan Diaconescu a spus că s-a gândit mult dacă Florin Condurățeanu avea vreun defect, dar nu a reușit să găsească niciunul. În plus, acesta a oferit un exemplu de situație în care regretatul jurnalist a ajutat un om pe care nu îl cunoștea.

A murit cel mai iubit dintre pământeni fiindcă Florin Condurățeanu, m-am tot gândit, nu cred că are vreun defect. Dacă noi, cu toții, avem câte ceva, lui nu i se poate reproșa nimic. Vorbeam și cu fiul său, spunându-mi că nu voia deloc să se trateze. Ne trata pe toți, mai puține pe sine. Vă dau un singur exemplu. Într-o noapte m-a sunat un telespectator, un om pe care nici măcar eu nu îl cunoșteam, am răspuns la telefon și mi-a spus că are o urgență medicală. I-am spus că eu nu prea știu cum să îl ajut, dar sigur Florin Condurățeanu va ști unde să-l îndrume. Mi-a cerut numărul de telefon al lui Florin, eu i l-am dat.

Eu nu l-am mai sunat pe Florin să îl avertizez că îl va suna cineva gândindu-mă că Florin doarme, iar a doua zi când m-am trezit, l-am sunat pe Florin să-i spun „uite, te va căuta un cetățean care m-a căutat pe mine și eu mi-am permis să îi dau numărul tău fără să te întreb'. Și Florin mi-a spus: „Dar am rezolvat. M-a sunat noaptea, pe la 3, m-am trezit, am sunat la Urgență, l-am internat, omul a fost operat, e bine'. La care eu zic: „Dar ți-a zis că sună din partea mea sau ceva?'. „Nu, nu. Mi-a zis că e pe moarte și că vrea să îl salvez'. A ajutat toți oamenii ăștia absolut dezinteresat . Era ceva incredibil', a mai spus Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu: „Florin Condurățeanu era ceva incredibil'

Dan Diaconescu a mai spus despre Florin Condurățeanu că acesta nu a cerut niciodată ajutor pentru el însuți, ci doar pentru a-și face meseria cât mai bine și mai mult timp. De asemenea, Dan Diaconescu a mai afirmat că el nu poate să conceapă că Florin Condurățeanu nu mai este printre noi. Pe de altă parte, nu doar Dan Diaconescu a avut doar cuvinte de laudă la adresa regretatului jurnalist. Toți cei care l-au cunoscut au vorbit despre bunătatea ieșită din comun de care dădea dovadă acesta în orice situație.

El nu a cerut ajutor niciodată. El cerea ajutor doar în a-și face  meseria cât mai mult, să stea cât mai multe ore la televizor, să vorbească cu oamenii. Asta îi plăcea lui și tot timpul mă întreba „Ce facem? Ce facem?'. Era ceva incredibil. Continui să cred că el trăiește. Sper ca Florin Condurățeanu să se întrupeze în fiecare dintre români', a mai spus Dan Diaconescu despre Florin Condurățeanu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter