Medic român stabilit în Franța, dezvăluiri cutremurătoare: "Paturile de terapie intensivă sunt pline. Începem să avem și pacienți tineri în stare gravă"

Publicat pe

Radu Lupescu, medic român stabilit la Strasbourg, vorbește despre lupta din Franța împotriva coronavirusului și este de părere că lupta va fi lungă.

Medic român stabilit în Franța, dezvăluiri cutremurătoare: "Paturile de terapie intensivă sunt pline.  Începem să avem și pacienți tineri în stare gravă"Medic român stabilit în Franța, dezvăluiri cutremurătoare: "Paturile de terapie intensivă sunt pline.  Începem să avem și pacienți tineri în stare gravă"

Radu Lupescu este medic specializat în anestezie și terapie intensivă și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg.

Medicul susține că Franța, ca multe alte țări din Europa și din lume, trece prin momente critice: paturile de terapie intensivă sunt pline și se fac evacuări cu elicoptere și avione militare.

Citește și: Familia lui Ion Țiriac donează o sumă fabuloasă pentru persoanele în vârstă, în contextul coronavirusului: „Până la 40.000 de pensionari putem să ajutăm”. Ion Țiriac Jr. a ajutat și românii din Spania

„Așa cum presimțeam de ceva timp, este aici: Suntem in toiul furtunii. Paturile de terapie intensivă sunt pline. Se organizează evacuări sanitare cu elicoptere, avioane militare și trenuri sanitare. Transferurile s-au făcut mai întâi către regiunile limitrofe, acum se fac către vestul și sudul Franței”, susține Radu Lupescu, potrivit hotnews.ro.

Radu Lupescu ține să precizeze că, „din pricina numărului mare de pacienți infectați, începem să avem și pacienți tineri in stare gravă.”

Îndeamnă oamenii să stea acasă, să respecte măsurile impuse de autorități și avertizează că lupta va fi una lungă.

Citește și: Avertizarea unui medic român stabilit în Elveția, pentru lupta împotriva coronavirus: 'Așteptați-vă la o multiplicare a cazurilor și aveți curaj!'

„Stați acasă, nu bravați interdicția de ieșire. Am să termin cu o notă optimistă: primii pacienți infectați încep să iasă de sub asistență respiratorie. Dar lupta va fi lungă. Ajutați cum puteți spitalele, medicii și asistentele medicale. Vor avea nevoie…” , a spus Radu Lupescu.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Țara care nu a închis școlile și restaurantele, deși are mii de cazuri de coronavirus și peste 100 de decese

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter