Narcisa Birjaru, după ce a câștigat Chefi la cuțite: „Mă mândresc cu etnia mea”

Publicat pe

Narcisa Birjaru este câștigătoarea Chefi la cuțite, sezonul 9 și a plecat acasă cu premiul în valoare de 30.000 de euro. Într-un interviu, aceasta a vorbit despre cum a învățat să gătească de la mama și bunica ei, despre pasiunea pentru gătit, dar și despre faptul că se mândrește cu etnia ei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Narcisa Birjaru a depășit așteptările tuturor și a devenit prima femeie care câștigă un sezon al emisiunii Chefi la cuțite, difuzate de Antena 1. Aceasta a făcut parte din echipa lui Cătălin Scărlătescu și a plecat acasă cu premiul de 30.000 de euro. Deși are doar 24 de ani, Narcisa și-a dorit cu ardoare să demonstreze că știe să gătească și că se poate lupta de la egal la egal cu bucătari cu experiență.

Narcisa a vorbit despre copilăria ei, perioadă de care își amintește cu drag. În plus, a mărturisit că la vârsta de 9 ani a gătit primul ei preparat.

Narcisa Birjaru, după ce a câștigat Chefi la cuțite: „Mă mândresc cu etnia mea'Narcisa Birjaru, după ce a câștigat Chefi la cuțite: „Mă mândresc cu etnia mea'

Am avut o copilărie foarte frumoasă, cu nimic diferită de restul copiilor din vremea aceea. Ca toate fetele, îmi plăcea foarte mult să mă joc, dar și să stau în bucătărie cu mama și cu bunica mea. La vârsta de 9 ani am gătit și primul meu preparat, o porție de pilaf, pentru tatăl meu. L-am impresionat, chiar dacă eu am lăsat orezul puțin al dente', a povestit Narcisa Birjaru, câștigătoarea sezonului 9, Chefi la cuțite, pentru libertatea.ro.

Citește și: Ce face Narcisa Birjaru cu banii câștigați la Chefi la cuțite:„Dau avans să îmi cumpăr…'

Citește și: Ce meserie a avut Cătălin Amarandei, finalistul de la Chefi la cuțite:„Am început pe timpul liceului'

citește și: Ștefan Borleanu, reacție dură după ce Narcisa Birjaru a câștigat Chefi la cuțite:„Bucătăria înseamnă mai mult decât o tocăniță'

Citește și: Cum a reacționat soțul Narcisei Birjaru când a aflat că ea a câștigat Chefi la cuțite:'Mândria mea'

De la cine a învățat Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite să gătească

Narcisa Birjaru, câștigătoarea Chefi la cuțite, s-a căsătorit cu soțul ei la vârsta de 14 ani, însă spune că aceasta a fost alegerea ei, iar părinții ei au susținut-o.

Pentru mine căsătoria a fost un moment foarte frumos, pentru că a fost alegerea mea. Părinții mei sunt foarte deschiși și mi-au acordat toată încrederea. Și ei, ca și mine, s-au căsătorit tot devreme, pe la vârsta de 15 ani. Anul acesta, ei împlinesc 26 de ani de căsătorie și sunt la fel de uniți ca în prima zi', a mai declarat Narcisa Birjaru d ela Chefi la cuțite.

Pe lângă gastronomie, Narcisa spune că o altă pasiune a ei este muzica, dar a ales bucătăria pentru că, în familia ei, există „un cult al mâncării'.

Pasiunea pentru gătit cred că a fost dintotdeauna, pentru că sunt o persoană gurmandă. Le-am avut mereu alături pe mama și bunica, niște bucătărese desăvârșite, care m-au învățat foarte multe. Am gătit de când eram mică, pentru că în familia noastră, există un cult al mâncării – ne place să gătim, dar și să mâncăm', a mai povestit câștigătoarea Chefi la cuțite.

Când a avut Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite primul job

Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite s-a angajat pentru prima dată la vârsta de 17 ani. Aceasta spune că nu a avut încredere că va deveni ea însăși bucătar pentru că mereu s-a descurajat singură, însă întotdeauna pune suflet în preparatele ei.

La 17 ani am avut primul job. M-am angajat într-un restaurant din București și, ca toți ceilalți, am început cu spălatul vaselor. Ușor, ușor am trecut pe salate, preparate reci și ajutor de bucătar pentru chef-ul angajat în locul respectiv. După ce am demonstrat că mă descurc, în ceva timp, după ce bucătarul alături de care am lucrat a fost nevoit să plece, am primit postul de bucătar chef în restaurantul respectiv.

Nu am avut un moment clar când mi-am dat seama că voi ajunge un bucătar important, pentru că de-a lungul vieții nu am avut foarte multă încredere în mine, din păcate. Dar am gătit mereu din pasiune, din suflet! În general, responsabilitățile unui chef sunt foarte mari, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Munca de bucătar este grea, dar este foarte frumoasă, mai ales dacă o faci cu plăcere', mai spune Narcisa Birjaru, câștigătoarea sezonului 9 de la Chefi la cuțite.

Ce spune Narcisa despre Cătălin Scărlătescu

Narcisa Birjaru și-a dorit încă de la început să facă parte din echipa lui Cătălin Scărlătescu la Chefi la Cuțite. Aceasta are doar cuvinte de laudă la adresa celebrului bucătar: „Îl iubesc nespus, este un om extraordinar. Mă bucur că a fost mentorul meu și mi-a dat încredere în fiecare zi'.

Narcisa Birjaru mai spune că viața ei s-a schimbat după ce a participat la Chefi la cuțite. „Viața mea s-a schimbat în momentul în care am primit cuțitele chefilor. Mai apoi, când am ajuns în echipa lui Scărlătescu. De aceea am și plâns, pentru că îmi doream atât de tare… Am intrat într-o adevărată familie, iar acest show mi-a dat multe oportunități'.

Narcisa Birjaru plănuiește să se perfecționeze și să studieze arta gastronomiei.

Vreau să învăț cât mai mult, cât mai multe tehnici, să ajung la un nivel de top. Pe mine gătitul mă face fericită. Și știu că atunci când gătești cu zâmbetul pe buze, din inimă, preparatele ies delicioase! Oricum, vreau să vă spun că eu nu aș schimba nimic la viața mea. O iubesc așa cum e!', a mai afirmat Narcisa Birjaru, de la Chefi la cuțite.

Narcisa Birjaru: „Mă mândresc cu etnia mea!'

Narcisa Birjaru spune că nu a fost un dezavantaj pentru ea că este de etnie romă întrucât este un om corect și muncitor. În plus, aceasta se mândrește că este prima femeie care a câștigat Chefi la cuțite, mai ales pentru că știe cât de mult își dorea Cătălin Scărlătescu să câștige.

 „Nu pot să spun ca a fost un dezavantaj că am fost din etnia romă, pentru că eu sunt un om corect, muncitor, care mereu și-a urmat drumul. Nu am avut probleme, iar eu mă mândresc cu etnia mea! Faptul ca am crescut într-o familie frumoasă, care m-a susținut mereu, este cel mai important lucru care mi s-a întâmplat în viața mea!. A fost un moment frumos când am câștigat marele premiu la «Chefi la cuțite». Faptul că sunt prima femeie din 9 sezoane care obține acest premiu mă bucură foarte tare. E un sentiment pe care nu pot să îl descriu în cuvinte. Mai ales că știu cât de mult și-a dorit chef Cătălin să câștige cu o femeie în acest concurs', a mai spus Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter