Rodica Popescu Bitănescu s-a luptat cu atacurile de panică, în copilărie: „Foamea m-a înnebunit”

Publicat pe

Rodica Popescu Bitănescu, în vârstă de 82 de ani, este una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului românesc. Chiar dacă are o carieră strălucită, copilăria acesteia a fost una plină de lipsuri și greutăți. Evenimentele din copilărie au lăsat cicatrici adânci asupra sufletului actriței. Rodica Popescu Bitănescu a mărturisit că s-a luptat și cu atacurile de panică.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rodica Popescu Bitănescu s-a născut în la Răsuceni, în județul interbelic Vlașca, în prezent judeţul Giurgiu. Familia actriței era foarte înstărită, doar că, la naționalizare, familiei Popescu i s-a confiscat întreaga avere. Tatăl actriței Rodica Popescu Bitănescu a fost închis din motive politice și a fost supus unor torturi greu de imaginat în Penitenciarul Piteşti.

Rodica Popescu Bitănescu s-a luptat cu atacurile de panică, în copilărie: „Foamea m-a înnebunit'Rodica Popescu Bitănescu s-a luptat cu atacurile de panică, în copilărie: „Foamea m-a înnebunit'

Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice, pe care am făcut-o eu, acasă la mine. Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit', a povestit Rodica Popescu Bitănescu, în emisiunea „Sinteza zilei', de la Antena 3.

Citește și: Dramele din viața lui Dan Bittman. Tatăl său a murit când se afla pe scenă:„O tragedie'

Citește și: Cum arată soacra lui Dani Oțil.Gabriela Prisăcariu seamănă leit cu mama ei

Citește și: Artistul italian Franco Battiato a murit.Familia a făcut anunțul dureros

Citește și: Adela Popescu, discuție aprinsă cu o altă mămică, în parc:„Mă și enervează cât de amabilă am fost'

Rodica Popescu Bitănescu, copilărie marcată de lipsuri

Rodica Popescu Bitănescu a povestit în continuare că, din cauza lipsei banilor, locuiau într-un subsol insalubru, cu igrasie și neaerisit. De asemenea, aceea a fost perioada în care aceasta s-a îmbolnăvit.

Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ.

În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas. Şi aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale', a mai povestit Rodica Popescu Bitănescu.

„Am crescut cu atac de panică'

Toate necazurile și lipsurile din copilărie au lăsat urme atânci în sufletul actriței Rodica Popescu Bitănescu. Aceasta a crescut cu atacuri de panică, însă tot ea spune că nu avea timp nici să se plângă de ceea ce i se întâmpla. Actrița era nevoită să muncească și nu mai avea timp și pentru terapie.

Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat numai mâncărică de prune şi magiun. Am făcut gimnastică de disperare, ca să mă fortific. Am fost o tipă foarte ambiţioasă. Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă, să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină, să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Aveam atac de panică să mă rezolv, să fac ceva. Că lumea zice, am atac de panică. Păi, fă ceva, să ieşi din atac de panică! Eu nu am avut timp să mă vait. Nu m-am văitat niciodată„, a mai povestit Rodica Popescu Bitănescu, la Antena 3.

Sursa Foto: captură de ecran Antena 3, Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter