Artistul italian Franco Battiato a murit. Familia a făcut anunțul dureros

Publicat pe

Franco Battiato a murit la vârsta de 79 de ani. Familia artistului italian a făcut anunțul trist. Franco Battiato era unul dintre cei mai renumiţi cântăreţi şi compozitori din Italia și era extrem de iubit de fani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Doliu în lumea muzicii! Franco Battiato a murit marți noapte, în locuința sa din Milo, o localitate siciliană din sudul Italiei. Se presupune că artistul a suferit de boala Alzheimer. Familia îndurerată a fost cea care a făcut anunțul trist despre muzician. Funeraliile artistului vor avea loc într-un cadru privat, anunță presa internațională.

Artistul italian Franco Battiato a murit. Familia a făcut anunțul durerosArtistul italian Franco Battiato a murit. Familia a făcut anunțul dureros

„Un maestru ne-a părăsit. Unul dintre cei mai mari ai cântecului italian. Unic, inimitabil şi mereu în căutarea unor noi expresii artistice. Lasă în urmă o moştenire veşnică', a declarat ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini.

În ultimii săi ani de viață, Franco Battiato se retrăsese de pe scenă, însă melodiile sale au rămas printre favoritele italienilor. Boala lui Franco Battiato nu a fost confirmată niciodată. Se presupunea că muzicianul a suferit de Alzheimer, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit grav după un accident pe care l-a avut în 2017 și care l-ar fi obligat să oprească concertele și turneele programate.

Citește și: Adela Popescu, discuție aprinsă cu o altă mămică, în parc: „Mă și enervează cât de amabilă am fost'

Citește și: Gina Pistol, prima reacție după ce a fost înlocuită de Irina Fodor la Asia Express sezon 4: 'Să aveți un drum…'

Citește și: Prezentatorul Daniel Pavel, despre scandalul dintre Ștefan Ciuculescu și Sebastian Chitoșcă, la Survivor: „Ține și de orgoliu'

Citește și: Gabriela Porumbel a fost eliminată de la Chefi la cuțite. A părăsit competiția în lacrimi: 'Am dorit întotdeauna să-mi depășesc condiția'

Franco Battiato a murit

Franco Battiato era născut pe 23 martie 1945 la Riposto, în Sicilia. El a fost un muzician care a abordat genuri muzicale diverse, de la rock şi până la muzica uşoară, ieșind în evidență atât în cântecul de autor, cât şi în muzica etnică şi electronică, precum şi în cea de operă.

Cântece devenite celebre precum Centro di gravita permanente' (1981) şi Voglio vederti danzare' (1982) stau dovadă a carierei sale excepționale.

FOTO: Profimedia

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter