Silviu Biriș a absolvit Facultatea de Teologie. Ce mesaj a transmis la jurământul de credință

Publicat pe

Silviu Biriș a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Actorul a depus vineri, 25 iunie, jurământul de credință, împreună cu ceilalți absolvenți ai facultății. Ceremonia a avut loc în Biserica Sfânta Ecaterina – Paraclis Universitar. De asemenea, Silviu Biriș a avut și un mesaj emoționant pentru credincioși.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Vineri, 25 iunie, a fost o zi importantă și cu o mare încărcătură emoțională pentru Silviu Biriș. După patru ani de studiu, actorul a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și a depus jurământul de credință, alături de ceilalți absolvenți ai facultății.

Silviu Biriș a absolvit Facultatea de Teologie. Ce mesaj a transmis la jurământul de credințăSilviu Biriș a absolvit Facultatea de Teologie. Ce mesaj a transmis la jurământul de credință

Ceremonia a avut loc în Biserica Sfânta Ecaterina – Paraclis Universitar și a fost precedată de un Te Deum (scurt serviciu religios, oficiat într-o împrejurare solemnă, imn de peamărire a lui Dumnezeu) săvârșit de un sobor de preoți, profesori ai facultății, sub protia părintelui decan Ioan Moldoveanu.

Citește și: De ce s-a înscris Silviu Biriș la Teologie:„A fost un accident…' Acum vrea să devină preot

Citește și:Ce reacție a avut fiul lui Silviu Biriș, când a auzit că tatăl lui renunță la actorie pentru a se face preot: „A fost un șoc!”

Citește și: Iasmina Hill, soția milionarului Bradford Hill, a născut!Primele imagini cu bebelușul

Citește și: Mihaela Rădulescu revine la PRO TV!La ce emisiune va apărea, din toamnă

Silviu Biriș a absolvit Facultatea de Teologie

Acum, Silviu Biriș nu este doar angajat al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale' din Capitală, dar și absolvent al Universității Teologice Justinian Patriarhul, Secţia Pastorală. De asemenea, actorul le-a transmis credinciosilor un emoționant mesaj.

Am ajuns aici încercând să îmi răspund la niște întrebări, sunt 4 ani care s-au încheiat cu folos. De acum înainte să sporim cuvântul lui Dumnezeu, răbdarea, să devenim apostoli misionari și, mai ales cei care ne urmăresc, și care privesc biserica de pe margine, îi invit permanent, să intre măcar o dată, de curiozitate, pentru că această sfântă curiozitate aduce omul la o evoluție și spirituală. Și să găsească în biserică orice îi va aduce pe ei mai aproape de ei înșiși”, a declarat Silviu Biriș pentru Trinitas TV.

Care este jurământul depus de Silviu Biriș

După absolvirea studiilor, proaspeţii studenţi licenţiaţi depun un jurământ de credință. Iată care este textul jurământului de credință pe care l-a depus și Silviu Biriș după absolvirea Facultății de Teologie.

Jur înaintea Atotştiutorului şi Atotputernicului Dumnezeu că, în toată viaţa mea, voi păzi şi voi propovădui învăţătura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, aşa cum s-a descoperit de către Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cum s-a propovăduit şi s-a predat de către Sfinţii Apostoli şi de către Sfinţii Părinţi, aşa cum se păstrează în Biserica Ortodoxă Română şi mi s-a predat de către profesorii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul' a Universităţii din Bucureşti. Jur că toata viaţa mea voi păstra şi voi apăra bunul nume al acestei instituţii de înaltă cultură teologică, voi respecta legile bisericeşti şi voi rămâne în ascultare canonică faţă de ierarhia Bisericii Ortodoxe Române. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!', este textul jurământului de credință.

Sursa Foto: Facebook, captură de ecran Trinitas TV

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter