Negresă cu ciocolată. Cea mai simplă rețetă

Publicat pe

Cine nu iubește o negresă cu ciocolată? Este ideală pentru zilele în care vrei să te răsfeți și să le faci o bucurie celor dragi. În plus, dacă ai musafiri, o poți face foarte repede și cu doar câteva ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Unii sustin ca negresa a fost inventata total intamplator atunci cand un patiser a adaugat, din greseala, ciocolata topita in compozitia pentru biscuiti. Altii, pe de alta parte, cred cu convingere ca o gospodina din Maine, SUA, pregatea un tort de ciocolata insa a uitat sa puna praf de copt si asa a aparut celebra negresa.

Cert este ca negresa a fost mentionata, pentru prima data, intr-o carte de bucate scrisa de Fanny Farmer in anul 1896. Totusi, aceasta reteta nu continea ciocolata asa ca era mai mult alba decat neagra. Evolutia negresei a fost de-a dreptul impresionanta, devenind acum una dintre prajiturile preferate ale gospodinelor, dar si a marilor patiseri, care incearca in permanenta sa o perfectioneze, aducandu-i imbunatatiri.

Iată cea mai simplă rețetă de negresă cu ciocolată:

  • 3 oua
  • 1 varf cutit de sare
  • 150 g zahar pudra
  • 180 g ciocolata
  • 150 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 10 g praf de copt
  • 150 g faina
  • 20 g amidon
  • 30 g pudra neagra de cacao
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 50 g nuci optional

Se pune ciocolata pe bain-marie la topit, apoi se amestecă ouăle cu sarea și zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pune laptele,, apoi faina, amidonul, pudra de cacao neagra, pudra de scortisoara si praful de copt. Se pune ciocolata topita peste acest amestec si se amesteca bine.

Citește și: Adrian Păduraru, adevărul despre relația cu Teodora Mareș din filmul Declarație de dragoste: „Între noi lucrurile nu stăteau în termeni de simpatie'/ EXCLUSIV

Citește și: Emily Burghelea este însărcinată în luna a șaptea. Primele imagini cu burtica de gravidă: ‘Surpriză!’

Citește și: Alex Bodi și-ar fi bruscat fosta soție în fața fiicei lor. De la ce a pornit scandalul: „Vom urma calea legală'

Citește și: Adela Popescu și Radu Vâlcan așteaptă al treilea copil? Cine i-a dat de gol

Apoi se pune ciocolata bucatele si se toarna aluatul in tava. Se tine cam 25-30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Poti turna ciocolata topita deasupra pentru glazura.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter