Adda, adevărul despre intoleranța la histamină: "Am o mutație..."

Publicat pe

Adda a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, după ce anul trecut a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au spus că are o formă atipică de reacție alergică și a durat mult timp până i-a fost găsit tratament. În cadrul unui interviu, cântăreața a vorbit despre intoleranța la Histamină și cum se manifestă asta.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Adda este una dintre cele mai talentate și apreciate cântărețe din țara noastră. Este tot timpul cu zâmbetul pe buze, însă puțini știu că ascunde, de fapt, o adevărată dramă. În urmă cu aproape un an, vedeta a ajuns la spital și a primit un diagnostic dur din partea medicilor.

Adda, adevărul despre intoleranța la histamină: "Am o mutație..."Adda, adevărul despre intoleranța la histamină: "Am o mutație..."

Mai exact, Adda a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, intoleranță la Histamină. Cum se manifestă boala și cat de gravă este.

Citește și: Cum a reușit Adda să se vindece de diabetul de tip 2: „Nu mai am pentru că…

Citește și: Ce dietă a ținut Adda ca să slăbească: „E bună și pentru oamenii care nu au nicio problemă de sănătate

Citește și: Care este regula pe care Adela Popescu a impus-o în familia sa:„Două ore telefoanele noastre vor sta pe…’

Citește și: Bogdan de la Ploiești a fost căsătorit și a divorțat după doar câteva zile:„Ai mei nu au știut

Adda, despre intoleranța la Histamină

În urmă cu un an, atunci când a ajuns la spital, Adda trece prin momente cumplite. I s-a făcut rău și s-a trezit cu o urticare demografică. Probleme a fost însă când a descoperit și edemul din gât. În acele momente, a simțit că rămâne fără aer și s-a speriat și mai tare.

Problema nu a fost doar urticaria demografică. Eu nu știam, în ziua respectivă, când mi s-a făcut rău, ce mi se întâmpla. Problema reală a fost edemul din gât pentru că, din păcate, la urticarie cronică, apar și edeme, uneori în tălpi, în zonele de presiune, dar uneori și în gât. Eu am simțit atunci că mă sufoc, că mi se îngustează efectiv gâtul și de aceea am ajuns la Urgențe. Edemul m-a speriat mai tare decât erupția', a dezvăluit Adda la Interviurile Spectacola. 

Medicii i-au oferit primul ajutor, însă au rugat-o să revină pentru mai multe investigații. În tot acest timp, Adda era sub tratament, însă starea ei de sănătate nu era deloc bună.

Complicațiile apăreau și avea dureri din ce în ce mai puternice.

„Ciudat a fost că IGe-ul era destul de mic. Inclusiv când am avut erupțiile acelea foarte puternice, dar și a doua zi sau a treia zi după episod, știu că am fost la analize și cumva acea analiză nu indica faptul că aș avea o alergie severă în acel moment. M-au întrebat evident dacă am mâncat ceva, dacă am schimbat șamponul, parfum. Se gândeau la o alergie severă. Eu nu schimbase absolut nimic și a fost foarte greu pentru că nimeni nu știa exact ce am și de ce am acele reacții.  Apoi m-au trimis la un consult de specialitate, la alergologie, unde, după mai multe discuții cu alergologul respectiv, am aflat ce ar fi putut să-mi declanșeze reacția aceea violentă și mi-a spus că o să îmi revin în scurt timp. Am ajuns acasă, am continuat tratamentul. 

Nu m-am făcut bine. Am ajuns cu complicații inclusiv la rinichi, aveam dureri foarte foarte puternice. După vreo săptămână după episodul alergic, dar de fapt nu era alergic, am aflat ulterior. Am avut momente în care nu puteam să respir. Mi am făcut aerosoli și medicul de familie mi-a dat inclusiv un spray pentru astm pentru că nu puteam trag aer', a mai spus artista.

„Am o mutație heretozigotă”

Totodată, vedeta a mai spus că are o mutație heretozigotă, acest lucru înseamnă că nu are suficiente enzime ca să degradeze histamina în exces.

Exact este vorba despre o disbioză foarte puternică intestinală, intoleranța la Histamină nu a fost foarte clară de la început pentru că DAO, la mine în sânge, era în valori normale. 

În schimb, în intestin  nu era în valori normale. iar eu, genetic, am o mutație heretozigotă. Asta înseamnă că nu am suficiente enzime ca să degradez histamina în exces. Având peterele intestinal permeabil, toată histamina de acolo, migrează și ajunge peste tot în organism. 
Eu chiar dacă am nivelul DAO cumva anormal în sânge tot nu este suficient și nu mi se poate pune un diagnostic concret de intoleranță la histamină, doar după acea valoare. 

Cumva predispoziția mea genetică și ceea ce se întâmplă la nivel intestinal din cauza alimentelor pe care le-am consumat până acum, pastilelor pe care le am luat, factorul genetic, stres, oboseală și așa mai departe au dus cumva la un cumul de factori ce au declanșat un răspuns ciudat al corpului. A luat-o razna corpul, mai pe românește', a explicat Adda. 

sursă foto- Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter