Alexandru Arșinel critică salariile mici ale actorilor: „Nu ne mai bagă în seamă”

Publicat pe

Alexandru Arșinel critică salariile mici ale actorilor. Deși au fost mereu apreciați pentru prestațile din filmele sau piesele de teatru pe care le-au făcut și premiile primite la festivalurile străine, actorii din România sunt în continuare foarte prost plătiți.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Alexandru Arșinel critică salariile mici ale actorilor. Ca să ajungă la o sumă de bani care să le asigure viața de zi cu zi, de multe ori actorii români sunt nevoiți să muncească în mai multe locuri în același timp. El susține că pasiunea este cea care îi face pe artiști să meargă mai departe, chiar dacă drumul este anevoios.

Alexandru Arșinel critică salariile mici ale actorilor: „Nu ne mai bagă în seamă'Alexandru Arșinel critică salariile mici ale actorilor: „Nu ne mai bagă în seamă'

„Dintotdeauna artiștii au fost prost plătiți. Eu ca să ajung să am bucuria unei răsplate mai generoase a trebuit să muncesc de mi-au sărit ochii. Exceptând teatrul unde leafa era leafă a trebuit să te zbați să mai faci ceva, să joci într-un serial…

A trebuit să fac multe alte lucruri, să muncesc aproape non-stop. Aici am avut norocul să am și o parteneră care nu se plângea niciodată, era conectată la tot ceea ce trebuia să facem ca să și lăsăm ceva în urmă', a declarat Alexandru Arșinel, pentru Impact.ro.

Citește și: Alexandru Arșinel, dezvăluiri dureroase despre Stela Popescu:'Este un mister cum a murit'

Citește și: Alexandru Arșinel a fost internat din nou din cauza COVID-19.Primele declarații de pe patul de spital

Citește și: Horia Brenciu a împlinit 49 de ani. Mesajul surprinzător al soției

Citește și: Daniel Pavel, adevărul despre despărțirea de logodica lui

Alexandru Arșinel critică salariile mici ale actorilor. Ce sacrificii făcea Stela Enache

Alexandru Arșinel critică salariile mici ale actorilor. Mai mult decât atât, Alexandru Arșinel și-a amintit de eforturile pe care prietena lui bună, Stela Popescu, trebuia să le facă pentru a face ce iubea cel mai mult pe lumea asta.

„Stela Popescu era total conectată la efort, nu se plângea niciodată. Plecam la 4 dimineața la Pașcani, era în poartă, mă aștepta. Avea o dorință de a face asta permanent.

Nu, nu suntem suficient de prețuiți pentru ceea ce facem și încercăm să facem, nu suntem suficient respectați și apreciați. Primarii și toți cei care trec pe la conducerea noastră nu ne bagă în seamă, nu au respect mare față de artiști.

Dacă un actor crește și ajunge la un anumit nivel și un timp este respectat de forul respectiv (n.r. de primărie), dacă se schimbă peste patru ani, nu ne mai bagă în seamă.

Nu există o grilă care să pună la punct respectul față de acești oameni care sunt conectați mereu la efortul acesta', a mai povestit Alexandru Arșinel, potrivit aceleași surse.

Alexandru Arșinel, despre salariile mici ale actorilor: „Munca lor nu se încheie niciodată'

Totodată, Alexandru Arșinel zice că munca unui nu se încheie niciodată și rareori se întâmplă ca să se deconecteze total de la ce are de făcut.

„Numai de muncă nu trebuie să ne plângem, trebuie să ne plângem de răsplată, pentru că munca nu ne sperie pe noi, actorii. Trăim viața de toate zilele așa cum trăim un rol pe scenă, se oprește când se termină piesa.

În viața privată nu se termină niciodată, doar când se încheie pur și simplu, suntem mereu conectați la ceea ce se întâmplă cu viața de pe scenă', a mai explicat Arșinel.

Ce pensie are Alexandru Arșinel

Printre cel mai bine plătiţi actori din România se numără şi Alexandru Arşinel, în vârstă de 82 de ani. Ieşit la pensie în 2019, după moartea Stelei Popescu, actorul a stârnit multe antipatii din pricina pensiei uriaşe pe care o încasează de la stat, care se ridică la 8.936 lei pe lună.

Aşadar, actorul a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună, potrivit Click!

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter