Totul despre relația dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Au fost parteneri pe scenă timp de 40 de ani: "Am avut noroc"

Publicat pe

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au format un cuplu de succes pe scenele din țară, dar și din străinătate, timp de 40 de ani. Au fost prieteni până când moartea i-a despărțit, iar momentul în care marea actriță s-a stins din viață a fost devastator pentru cel cu care a împărțit și bune și rele atât de multă vreme. Însă, puțini au idee cum au ajuns cei doi să colaboreze, de fapt. Ani la rând s-a zvonit că i-ar fi legat mai mult decât o relație profesională, dar Arșinel a ținut să demonteze acest mit.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Erau foarte apropiați, au jucat pe mii de scene din România și din lumea întreagă, iar dincolo de colaborarea lor din viața profesională, i-a legat o strânsă prietenie. Mulți au crezut chiar că ar fi inclusiv căsătoriți în secret, dar cei doi mari actori au știut întotdeauna să nu încurce meseria cu aventurile sentimentale.

Totul despre relația dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Au fost parteneri pe scenă timp de 40 de ani: "Am avut noroc"Totul despre relația dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Au fost parteneri pe scenă timp de 40 de ani: "Am avut noroc"

Cum au ajuns să colaboreze Alexandru Arșinel și Stela Popescu

În anii 1970, Stela Popescu făcea echipă pe scenă cu Ștefan Bănică, tatăl lui Ștefan Bănică Jr. După ce colaborarea lor s-a sfârșit, l-a cunoscut pe Alexandru Arșinel. Acel moment avea să le schimbe viața amândurora și nu își imaginau încă ceea ce va urma. Timp de patru decenii, au fost adorați de public oriunde își făceau apariția.

„În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune. Așa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi „urlau' telefoanele: „Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova…'. Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale.

El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979. Însă, la un moment dat, au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșine', povestea Stela Popescu într-un interviu, conform Click.

Citește și: A murit Alexandru Arșinel. Actorul avea 83 de ani

Citește și: Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Mi-e dor de teatru, de aplauze”

Citește și: Cum arată casa lui Alexandru Arșinel de la 2 Mai. A fost spartă de cinci ori de hoți

Citește și: Adevărul despre relația dintre Alexandru Arșinel și fostul soț al Stelei Popescu: „Sunt dezamăgit'

Cum explica actorul succesul lor fenomenal

Au reușit să ajungă rapid la sufletele spectatorilor pentru că aveau curajul să spună lucrurilor pe nume într-o perioadă în care acest lucru nu era văzut cu ochi buni de cei din sistemul politic.

„Publicul ne aprecia datorită unor emisii pe care le făceam. Eram așteptați ca cei care vin să spună ceva și ne bucura acest lucru. Uneori, unii ne invidiau că spuneam ceea ce spunem și asta o făceam pentru că ne-am câștigat un anumit prestigiu. Pentru mine, întâlnirea cu Stela Popescu a fost o mare realizare a vieții mele, iar despărțirea de ea m-a făcut să pierd o anumită acumulare și protecție de-a lungul anilor.

Reprezenta un garant și în același timp vedea în întâmpinarea unui Arșinel care la rândul lui era calat pe direcția asta. Unul care nu tăcea din gură și care își alesese în repertoriu, în general, rele. Am avut noroc cu Stela, norocul meu. Fiecare se naște cu un anumit destin și eu am avut destinul…

Adică nu mi-a plăcut să tac, chiar dacă uneori mi-a fost puțină teamă, mi-a fost greu să mă opresc și îmi plăcea, și așa am devenit un luptător. M-am luptat pentru multe lucruri, și ca să fiu responsabil, și ca să găsesc un repertoriu cât mai adecvat, și ca să apăr scriitorii și creatorii care ne scriau pentru spectacol', a mărturisit Alexandru Arșinel într-un interviu la Antena 3, conform Libertatea.ro.

Ce relație a fost, de fapt, între Alexandru Arșinel și Stela Popescu

S-a spus multă vreme că între ei s-ar fi înfiripat o relație amoroasă, dar regretatul actor a negat că i-ar fi fost vreodată infidel soției lui, Marilena, cu care a fost căsătorit timp de 53 de ani.

„E firească tentația publicului să tragă astfel de concluzii atunci când ai o partenera atât de frumoasă și talentată. Spun că e soția ta sau alte gânduri năstrușnice. Avem o relație de camaraderie, strict profesională. Ea a fost căsătorită cu un om minunat, Puiu Maximilian, cel care a oferit osânză cuplului nostru pe scenă. Eu sunt însurat de 44 de ani, cu o doamna minunată, care mi-a dăruit doi copii', declara Alexandru Arșinel acum mai mulți ani, conform wowbiz.ro.

Cum a reacționat actorul după moartea Stelei Popescu

Decesul actriței l-a dărâmat psihic pe Alexandru Arșinel. Acesta a rămas cu întrebări legate de moartea acesteia și a ținut să le spună tuturor că viața lui este mult mai săracă de când a pierdut-o pe cea care i-a fost parteneră de scenă și prietenă dragă timp de 40 de ani.

‘Nu-mi face bine când sunt întrebat cum este fără Stela Popescu. Cum să fie? Stela era un om deosebit de vertical. Ea dacă ar fi vrut să obțină ceva din punct de vedere afectiv de la mine, mi-o spunea de la obraz.

Când a murit, în dimineața aceea am sunat-o. Cu o dimineață mai devreme am sunat-o și i-am spus să ne vedem, pentru că la sfârșitul săptămânii eram programați cu un spectacol la Chișinău. Ea mi-a zis: ‘Lasă-mă până mâine să ne vedem, pentru că am treabă astăzi.

A doua zi m-a sunat Adrian Ursu și m-a întrebat dacă știu ceva de Stela și deja încremenisem. Mi-a zis că a murit. Ceva cumplit a fost. M-am suit în mașină imediat și am ajuns acasă la ea și am găsit-o pe podea, nu știu…

Pentru mine este un mister cum a murit. S-a lovit la cap, s-a împiedicat, s-a… nu știu. Ea nu arăta niciodată, ea nu plângea niciodată. Ea era de te mobiliza, extraordinară. Extraordinară era’, a mai zis marele actor, potrivit Spynews.ro.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter