Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: "Mi-e dor de teatru, de aplauze"

Publicat pe

Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani, în urma mai multor probleme de sănătate. Marele actor a plecat cu regretul că nu a mai putut juca și cu dorința de a mai auzi încă o dată aplauzele specatorilor răsunând pe scenă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară

Alexandru Arșinel a murit azi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Pentru marele actor ultima perioadă a fost una dificilă, în ceea ce privește starea de sănătate. Actorul a trecut prin COVID, dar și printr-o intervenție la inimă, asta după ce, în ultimii ani, a suferit și un transplant renal și încă o operație la inimă. În cele din urmă, Alexandru Arșinel s-a stins din viață, la Spitalul Universitar din Capitală, în urma mai multor probleme de sănătate.

Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: "Mi-e dor de teatru, de aplauze"Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: "Mi-e dor de teatru, de aplauze"

În luna iunie, când a împlinit 83 de ani, marele actor spunea că cea mai mare dorință a sa este să se mai afle o dată pe scenă, să audă răsunând aplauzele spectatorilor.

Citește și: A murit Alexandru Arșinel. Actorul avea 83 de ani

Citește și: Simona Halep, mașină de 65 de mii de euro de ziua ei: „Sunt îndrăgostită'. Cine i-a făcut acest cadou spectaculos

Citește și: Ce spune Georgiana Lobonț despre cearta cu Vlăduța Lupău: „Nu a fost ceva infim’

Citește și: Simina, după victoria lui Alex Bobicioiu în Gala RXF: „Ei nu au fost prieteni’. Alex Zănoagă a avut nevoie de îngrijiri medicale

Mă visam pe scenă, la Boema… Mi-e dor de teatru, de multă lume în sală, de aplauze', spunea Arșinel pentru Fanatik.

'Voi reveni, sper, pe scenă. Nu acum, nu imediat. Aștept să se `înșurubeze` teatrul în forma de acum, că nu vreau să deranjez, să nu spună cineva că mă bag eu peste. Nici nu știți ce răi sunt unii (…)

Aș juca orice, nu îmi pasă, nu am pretenții. Vreau să joc, să cânt, să fac oamenii să râdă. Asta a și fost marea mea fericire a vieții mele, să îi facă, măcar un pic, să zâmbească pe oameni, de pe scenă', mai spunea actorul.

Marele actor își dorea să facă oamenii să uite de probleme

Din păcate, această ultimă dorință, de a urca încă o dată pe scenă, i-a fost refuzată…

'Dacă mă mai întorc pe scenă, pentru că primarul ăsta (Nicușor Dan, primarul Capitalei, cel care este, în principiu, șeful instituției culturale, n. red.) nu e prea interesat de noi, de cultură. El m-a și dat afară, dar sper că o să mai joc. Am petrecut o viață pe scenă, nu vreau să renunț încă la asta. Sper că se vor schimba lucrurile și mă voi putea întoarce', mai spunea actorul pentru sursa citată.

Cuvintele marelui actor, care ani de-a rândul a adus zâmbetul pe chipurile oamenilor, atât pe scena Teatrului de Revistă, cât și pe micul ecran, alături de partenera sa de scenă de o viață, Stela Popescu, rămân astfel ca un fel de testament pentru eternitate.

'Rolul unui actor de revistă este să îi facă pe oameni să uite de probleme. Să zâmbească. Asta am încercat și eu, să îi fac să uite de tot stresul. Să zâmbească. Și să-și amintească, atunci când e greu, de o glumă, de o melodie, de ceva care să îi poată destinde', mai dezvăluia Alexandru Arșinel pentru Fanatik.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter