Beatrice Rancea a demisionat din funcția de director al Operei din Iași. Era cercetată pentru delapidare

Publicat pe

Beatrice Rancea a demisionat din funcția de director al Operei din Iași, după ce, la începutul lunii martie, a fost pusă sub control judiciar în urma perchezițiilor care au avut loc la instituția pe care o conducea. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a confirmat că a acceptat încetarea mandatului directoarei Beatrice Rancea începând cu data de 1 septembrie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Beatrice Rancea a demisionat din funcția de director al Operei din Iași, după ce a fost implicată într-un dosar legat de mai multe fapte de corupție. La începutul lunii martie a acestui an, managera instituției ieșene a fost ridicată de mascați, de acasă. Procurorii și jandarmii au descins atunci la sediul Operei Naționale Române Iași, dar și la locuințele angajaților. Cercetată pentru delapidare, fosta balerină a decis să își înainteze demisia.

Beatrice Rancea a demisionat din funcția de director al Operei din Iași. Era cercetată pentru delapidareBeatrice Rancea a demisionat din funcția de director al Operei din Iași. Era cercetată pentru delapidare

Beatrice Rancea a demisionat din funcția de director al Operei din Iași

Beatrice Rancea a demisionat din funcția de director al Operei din Iași pe data de 1 septembrie, fapt confirmat de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. În demisie, fosta balerină a subliniat că a fost supusă unor acte denigratoare în ultima perioadă, pornindu-se împotriva ei o campanie publică de discreditare, din dorința de a i se păta imaginea.

Citește și: Beatrice Rancea, pusă sub control judiciar după ce a fost săltată de mascați. Ce acuzații i se aduc în dosarul Operei din Iași

Citește și: Ce vedete sunt acuzate, alături de Beatrice Rancea, în dosarul fraudei de la Opera din Iași. Doina Levința e pe listă

Citește și: Când va fi externată fetița Cristinei Cioran. Fotografia pe care a postat-o cu Ema

Citește și: Nicole Cherry, pictorial exclusiv alături de Florin înainte să devină părinți. A dezvăluit numele fetiței: „Mi-a apărut într-un vis'/ EXCLUSIV

Citește și: S-a însurat Lucian Becali! Gigi Becali a grăbit nunta nepotului său:„Eu voi plăti tot!

„Realizările mele ca manager au fost în ultimul timp denigrate și condamnate, fiind puse într-o lupă meschină și denigratoare. Erijându-se în justițiari, anumite persoane au început o campanie de discreditare publică, acuzându-mă de acțiuni din cele mai grave, cu intenția de a-mi leza imaginea și reputația, vizând doar vacantarea postului de manager, atât de vânat de cei care acum mă blamează. Cei care mă blamează au avut concursul autorităților, care mi-au spus textual, încă din luna martie a anului 2021, că nu mă pot întoarce în instituție', a scris Beatrice Rancea în demisie, citată de Ziarul de Iași.

Ce se întâmplă în dosarul de la Opera din Iași

În luna martie a acestui an, Beatrice Rancea a fost cercetată penal într-un dosar privind nereguli financiare produse la Opera din Iași, fiind suspendată din funcție. În luna iulie, aceasta a revenit pe poziția de director al Operei Naționale Române din Iași, după ce magistrații bucureșteni au anulat controlul judiciar în dosarul în care fosta balerină era acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București. După apariția unor noi probe în dosar, Beatrice Rancea a fost plasată din nou sub control judiciar, pe data de 13 iulie, pentru 60 de zile.

Procurorii DIICOT au acuzat-o pe Beatrice Rancea de constituirea unui grup infracţional organizat care şi-ar fi desfăşurat activitatea pe parcursul a peste şase ani. Valoarea prejudiciului se ridică la 5 milioane de lei.

Conform anchetatorilor, acţiunile grupului vizau delapidarea subvenţiilor acordate Operei de Ministerul Culturii, prin achiziţii nejustificate sau cheltuieli exagerate cu chiriile și colaboratorii. 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter