Beatrice Rancea, ridicată de mascați, de acasă. E cercetată într-un dosar de fapte de corupție

Publicat pe

Beatrice Rancea a fost sălată de mascați, de acasă. Asta după ce procurorii și jandarmii au descins în această dimineață la sediul Operei Naționale Române Iași, dar și la locuințele angajaților, într-un dosar legat demai multe fapte de corupție comise de managerul instituției.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Acţiunea vine după un raport al Curţii de Conturi care relevă numeroase nereguli de care s-ar face vinovată Beatrice Rancea, managerul instuituţiei. Pe numele acesteia există mai multe plângeri penale.

Astfel că artista a fost săltată din propria locuință, acolo unde oamenii legii au descins în această dimineață și au făcut percheziții.

Mai multe percheziții au loc luni la Opera Națională din Iași într-un dosar privind presupuse fraude financiare. Managerul instituției, Beatrice Rancea, a fost ridicată și dusă la audieri.

Beatrice Rancea, ridicată de mascați, de acasă. E cercetată într-un dosar de fapte de corupțieBeatrice Rancea, ridicată de mascați, de acasă. E cercetată într-un dosar de fapte de corupție

Potrivit surselor Digi24, procurorii verifică subvențiile acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale Române și a Operei Naționale Române Iași.

Comunicatul DIICOT:

„La data de 01.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Iași și București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane.

Membrii grupului au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii. Acțiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași.

Concret, scopul organizării grupului infracțional a fost cel al obținerii unor sume mari de bani din bugetul entității angajatoare pentru satisfacerea intereselor proprii și ale colaboratorilor grupării, prin folosirea, traficarea sau însușirea unei cote mari a subvențiilor oferite de stat prin Ministerul Culturii.

Investigația penală a scos în evidență faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte au vizat și cheltuielile cu colaboratorii și chiriile.

Citește și: Cine este Ion Mihail Ghintan, tânărul orfan care a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu, la Românii au Talent

Citește și: Cine este Filip Cioc, care a luat Golden Buzz de la Florin Călinescu, la Românii au talent.Puștiul este nevăzător

Citește și: Cătălin Măruță, totul despre experiența COVID-19:„Nu ne-am putut feri de boală’. Cum au reacționat copiii / EXCLUSIV

Gruparea a acționat, în diferite perioade, atât în municipiul Iași, cât și în București, activitatea infracțională din ultima perioadă fiind desfășurată pe raza municipiului Iași.

Prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, este de 5.000.000 de lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.

Acțiunea a fost sprijinita de ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E. al IPJ Iași și al jandarmilor din cadrul IJJ Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție.'

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter