Benone Sinulescu va fi înmormântat de un sobor de preoți. Care este, de fapt, motivul

Publicat pe

Benone Sinulescu va fi înmormântat duminică, 21 noiembrie, la Cimitirul Eternitatea din Arad. Artistul s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, în urma unei pneumonii de aspirație. Trupul neînsuflețit al cântărețului a fost depus la foaierul Teatrului Ioan Slavici din Arad, unde toți cei care l-au îndrăgit îi pot aduce un ultim omagiu. Mai mulți preoți vor participa la înmormântarea interpretului de muzică populară.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Vestea morții lui Benone Sinulescu i-a șocat pe cei care l-au cunoscut, îndrăgit și respectat. Cei care doresc să-și ia rămas bun de la marele maestru al folclorului românesc vor putea merge la capela moartuară din Arad. Accesul se face doar prin prezentarea certificatului verde.

Interpretul de muzică populară s-a stins din viață în urmă cu o zi. Soția sa a anunțat vestea tristă. Elena Sinulescu a declarat că artistul a murit acasă, din cauza unei pneumonii de aspirație.

Citește și: Scandal de la bani, la o zi după moartea lui Benone Sinulescu. Văduva artistului, acuzații scandaloase:”Nu mai pot să rabd!”

Citește și: Cum a murit Benone Sinulescu. Beatrice Mahler:”Șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu'

Citește și: Cine este mama fiului lui Jean de la Craiova.Femeia avea 17 ani când s-au cunoscut

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă sora Ilincăi Vandici:„Nu vorbesc despre ea pentru că…'

Benone Sinulescu va fi înmormântat de mai mulți preoți

Sicriul cu trupul neinsufletit al artistului este depus la foaierul Teatrului de Stat în Arad, iar duminică va participa la un sobor de preoți care vor oficia înmormântarea la cimitirul „Eternitatea' din Arad. Elena Sinulescu a explicat de ce vor participa mai mulți preoți la cortegiul funerar.

'Totul va începe la ora 13.00, în Piaţa Avram Iancu, acolo unde este suficient spaţiu pentru ca oricine doreşte să-l conducă pe ultimul drum să o poată face. Sau să-i aducă un ultim omagiu.

Va fi un număr mare de preoţi, fiindcă, spre exemplu, Preasfinţitul Calinic de la Suceava, un mare admirator al soţului meu tocmai ce m-a sunat să mă anunţe că va trimite doi preoţi la slujba de înmormântare. Cred că şi vicarul episcopal al locului va fi şi el prezent', a adăugat Elena Sinulescu în interviul acordat impact.ro.

Unde se află mormântul lui Benone Sinulescu

Mormântul lui Benone Sinulescu se află lângă cel al unuia din artizanii Marii Uniri de la 1 decembrie 1989, Vasile Goldiș, deputat în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Benone și Elena Sinulescu s-au iubit foarte mult, iar cu o zi înainte de moarte artistului, cei doi au împlinit 40 de ani dde căsătorie. Din păcate, nu au mai putut să sărbătorească ca în anii trecuți, având în vedere starea de sănătate a acestuia.

Pe 17 dimineaţa am vorbit cu el, la patul său. I-am spus ceva de genul. Mi-a dat imediat din cap, în timp ce eu adăugam ca pentru amândoi, că tocmai se împliniseră 40 de ani de când ne căsătorisem. Parcă a vrut să trăiască şi această zi, ca şi cum ar fi ţinut să împlinească şi asta, să-şi încheie toate socotelile cu lumea asta, dar şi să aibă astfel grijă de mine încă o dată!', a spus Elena Sinulescu pentru sursa citata mai sus.

Regretatul artist va fi înmormântat cu onoruri militare

Din această seară, toți cei care l-au iubit pe Benone Sinulescu, vor putea să își ia rămas bun. Ceremonia de înmormântare va fi una cu onoruri militare și va avea loc duminică, de la ora 13.00, în Arad, la Cimitirul Eternitatea.

Colegii de breaslă sunt șocați de moartea interpretului de muzică populară, mai ales câ în urmă cu câteva zile s-a stins din viață și maestrul Petrică Mîțu Stoian. Decorat de două ori, Benone Sinulescu a fost un artist îndrăgit de fostul președinte Nicolae Ceaușescu, iar melodian „Radu Mamii” era pe placul dictatorului.

Sursă foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter