Cât costă o noapte de cazare în casa Prințului Charles din Valea Zălanului

Publicat pe

Cât costă o noapte de cazare în casa Prințului Charles din Valea Zălanului. Prințul Charles a sosit pe 25 mai în România și, după întâlnirea cu oficialitățile, și-a vizitat și casa din Valea Zălanului, o localitate din județul Covasna. Prințul de Wales a achiziționat proprietatea la finele anilor 1990, iar acum este deschisă turiștilor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Nu puțini sunt cei care s-au întrebat cum arată casa Prințului Charles din Valea Zălanului, cu atât mai mult cu cât, din 1998, viitorul monarh al Marii Britanii vizitează România aproape anual și este foarte pasionat de tradițiile și obiceiurile de pe la noi. Proprietatea din Covasna este deschisă turiștilor, însă prețurile nu sunt chiar pentru toate buzunarele.

Cât costă o noapte de cazare în casa Prințului Charles din Valea ZălanuluiCât costă o noapte de cazare în casa Prințului Charles din Valea Zălanului

Cât costă o noapte de cazare în casa Prințului Charles din Valea Zălanului

Prințul Charles deţine nu mai puțin de 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust’, pe care o patronează. Între acestea se numără Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna, şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Recent, succesorul la tronul Marii Britanii a venit în România, unde a avut întâlniri oficiale cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu Duda. Ulterior, Prințul de Wales a vizitat Covasna, unde are mai multe proprietăți.

Citește și: Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles. Succesorul la tronul Marii Britanii are mai multe proprietăți în România

Citește și: Ce schimbări vrea să facă Prințul Charles la Palatul Buckingham după ce va deveni rege. Elisabeta a II-a e nemulțumită

Citește și: Prințul Harry îl critică pe Prințul Charles pentru felul în care l-a crescut: „Tata m-a tratat…

Citește și: Ce avere colosală a moștenit Prințul Harry de la Prințesa Diana. Și Meghan e milionară!

Surprins în timpul unei plimbări pe Valea Zălanului, Prințul Charles a fost întrebat de jurnaliști cum e să revină în România după trei ani de pauză.

„Este minunat, mulțumesc foarte mult. Mi-a fost dor în acești trei ani, deci este o recompensă bună să pot veni înapoi și să vă văd pe voi toți', a declarat Prințul de Wales, conform digi24.ro.

Cât costă o noapte de cazare în casa Prințului Charles din Valea Zălanului. Casa pe care o deține Prințul Charles în Valea Zălanului, la fel ca și cea din Viscri, este închiriată turiștilor. Proprietatea dispune de 5 camere, fiecare cu baie proprie. Acolo, o noapte de cazare costă 533 de lei, iar cu mic dejun, este 600 de lei, conform lapensiuni.ro. De asemenea, există și posibilitatea de a închira toată casa, prețul fiind de 940 de lei. 

Prințul Charles, îndrăgostit de România

Prinţul Charles are o lungă relaţie personală cu ţara noastră și cu Casa Regală a României, oferită atât de descendența comună – fostul Suveran al României şi Regina Elisabeta a II-a o au ca stră-străbunică pe Regina Victoria a Marii Britanii -, cât și de proprietățile sale din Transilvania. Din 1998, Prințul de Wales a făcut mai multe vizite în România, cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți.

În 2020, într-un film prezentat în anul 2020 la Valea Zălanului, realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, Prinţul Charles dezvăluia că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară „uimitoare', unde „se simte acasă'.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun.

O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remorcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni', a spus Prinţul Charles.

Foto: Profimedia, capturi YouTube

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter