Ce obiecte personale a donat Corina Chiriac pentru Muzeul Național de Istorie. "Mi-am zis că e păcat să le arunc"

Publicat pe

Corina Chiriac, în vârstă de 72 de ani, a făcut un gest incredibil în plină pandemie. Solista de muzică ușoară a hotărât să doneze documente și obiecte personale ce i-au aparținut ei și familiei sale Muzeului Național de Istorie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Corina Chiriac nu are moștenitori, iar în ultimii ani, ea a mai primit de la rude, două case, pe care le-a vândut, iar banii i-a donat deja unor lăcaşuri de cult. Dar nu s-a oprit aici! Acum, artista Epocii de Aur a decis să dea obiecte dragi din colecția sa personală Muzeului Național de Istorie.

Ce obiecte personale a donat Corina Chiriac pentru Muzeul Național de Istorie. "Mi-am zis că e păcat să le arunc"Ce obiecte personale a donat Corina Chiriac pentru Muzeul Național de Istorie. "Mi-am zis că e păcat să le arunc"

Ce obiecte a donat Corina Chiriac pentru Muzeul Național de Istorie

Donația Corinei Chiriac constă în piese variate, de la paşapoarte iraniene ale bunicilor materni de origine armeană, trofee şi diplome, medalii, certificate de naştere şi de studii, documente şi fotografii de la începutul secolului XX. Pe lângă toate acestea se mai adăugă și rochii de seară și instrumente muzicale din ultimul secol.

Citește și: De ce a refuzat Corina Chiriac să se mai căsătorească după divorț. Cine a fost, de fapt, marea ei iubire

Citește și: A fost sau nu rivalitate între Angela Similea și Corina Chiriac? Ce relație există, de fapt, între cele două artiste

Citește și: Ioana Năstase și-a sărbătorit ziua de naștere la nunta Simonei Halep. Ce surpriză i-a pregătit Ilie Năstase

Citește și: Situație fără precedent la nunta Simonei Halep. Cine a încercat să se „furișeze' în restaurantul unde s-a ținut petrecerea

Toate obiectele au aparținut familiei cântăreței: graficianul Gheorghe Chiriac (bunicul patern), pianista Eliza Calaigian (mama, devenită Chiriac prin căsătorie),  compozitorul şi profesorul universitar Mircea Chiriac (tata).

'Cum mi-a venit ideea? Cred că din faptul că-mi place să vizitez muzeele. Și mânăstirile, și muzeele au rolul acesta, de a păstra vie istoria oamenilor. Mi-am zis că e păcat să le arunc, așa că am decis să le propun celor de la muzeu să le dau spre păstrare. Sunt lucruri de suflet pentru mine și sper să fie apreciate și de alți oameni!', a declarat Corina Chiriac pentru impact.ro.

Cel mai vechi document din colecția Corinei Chiriac datează din anul 1900, fiind vorba despre diploma de bacalaureat a bunicii materne, Paris Mardighian, absolventă a unui liceu american de fete din Adabazar, în Turcia.

De ce nu s-a mai recăsătorit după divorț

Deși a avut o mulțime de admiratori de-a lungul vieții, Corina Chiriac nu a fost căsătorită decât o singură dată. Mariajul ei cu omul de afaceri Virgil Atanasiu, de care a divorțat în anul 2007, a durat doar patru ani.

Într-un interviu recent pentru Antena Stars, marea artistă a povestit de ce nu și-a dorit să se mai căsătorească după divorțul de Virgil Atanasiu, care, din păcate, a încetat din viață în 2019.

„Eu am vrut să fiu o femeie independentă cu propria carieră. Tata m-a încurajat să am propria mea independență financiară și mereu îmi spunea că niciodată nu se știe în viața asta. Și bine a zis. Poți să ai o familie, dar nu poți ști ce se întâmplă. Cred că este mai ușor de suportat viața în doi, dacă partenerul te sprijină', a spus Corina Chiriac pentru sursa citată mai sus.

Regretă că nu a avut copii

‘Câteodată, am regretat că nu am avut copii, au fost multe momente. (…) Nu am părinți, nu mai am soț, nu am copii, nu am nepoți, nu am câine. Am numai meseria mea. Să nu uitam acest detaliu. Sunt un om care a ales să nu aibă o familie, ca să nu fiu nevoită să am constrângeri și astfel să-mi rănesc familia, să o părăsesc plecând în turnee sau călătorii. Amintiți-vă, am locuit pe trei continente! Nu am vrut să dezamăgesc oameni, chiar dacă la rândul meu am fost și rănită. Dar cariera nu m-a dezamăgit niciodată‘, spunea Corina Chiriac cu ceva vreme în urmă.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter